Czy to dotyczy osób z prawem do zasiłku?
i blad !!! Powinnas zrobic to sama, i zlozyc wniosek o dodatek aktywizacyjny.Bo sama sobie prace znalazlas.Moze to nie majatek ale jakies 325 zl co miesiac przez pol roku !
Dokładnie. Ja tak zrobiłam i dostałem coś koło 350zł. Niewielkie pieniądze, ale należą mi się bo w życiu nie byłam na zasiłku i zdążyłam wziąć teraz tylko 1 raz. Dlaczego mam odpuścić skoro płacę tyle lat różne podatki
Ja równiez dostawałam taki zasiłek aktywizacyjny, za to ze znalazłam sobie sama pracę będąc zarejestrowana w urzedzie pracy, ale z prawem do zasiłku. Odbywa się to tak, jak napisał ORIM, co miesiąc kadry muszą potwierdzić UP Twoje zatrudnienie. Czy dotyczy to równiez osób bez prawa do zasiłku nie wiem, ale na pewno wiedzą w UP. Ja dostawałam ten dodatek przez 3 miesiące, ale to pewnie zalezy od stopy bezrobocia w konkretnym rejonie kraju.
Ja równiez dostawałam taki zasiłek aktywizacyjny, za to ze znalazłam sobie sama pracę będąc zarejestrowana w urzedzie pracy, ale z prawem do zasiłku. Odbywa się to tak, jak napisał ORIM, co miesiąc kadry muszą potwierdzić UP Twoje zatrudnienie. Czy dotyczy to równiez osób bez prawa do zasiłku nie wiem, ale na pewno wiedzą w UP. Ja dostawałam ten dodatek przez 3 miesiące, ale to pewnie zalezy od stopy bezrobocia w konkretnym rejonie kraju.
To przysługuje w wysokości połowy zasiłku należnego w normalnym trybie. Jeśli wzięłaś zasiłek 1 miesiąc i potem znalazłaś pracę to przez 5 m-cy dostarczasz zaświadczenie że pracujesz i dostajesz 50% należnego zasiłku. Tylko tutaj też jest zasada, że 3 miesiące jest liczone od tej większej kwoty, a 3 miesiące od mniejszej. Jakie to kwoty zależy właśnie od stopy bezrobocia w regionie.
Cześć- chce wyjasnic (chciałam to zrobić w czasie pisania o moich przezyciach) nie jeste,s z żadnej agencji jestems opiekunką od 3 lat działam jako ,,wolny strzelec'':) niestety ostatnią prace straciłam(pracowałam tam 2lata w systemie 2miesiace na dwa) bo przyjechała zmienniczka (obca) która mnie ,,wuautowała ''zgadzając sie na prace bez ,,zjazdu''do kraju! Zadzwoniła do mnie moja ,,frau'' i poinformowała ,ze mam na tą chwile nie wracać-TRUDNO!!!
Pojechałam na tą prace o której pisze ,bo już chciałam gdzieś jechać -pracować- jak wszyscy nie jade do tej pracy z dobrobytu :(
Przez znajoma ,znajomej -zadzwoniła do mnie ,,posredniczka'' która nie jest firmą tylko pasożytem -tak moge ją nazwać-a moze lepiej wampirem
mam pomysł
Ogłaszam konkurs na nazwe kogoś kto żeruje na pracy opiekunek
nie płaci za nich podatku ubezpieczenia,nie melduje,tylko udaje pracodawcę przed niemiecka rodziną ,bieze od nich kasę i sam wypłaca grosze opiekunkom
-czyli opiekunka nadal jest w tak zwanej ,,czarnej dupie,,pracuje na pasozyta ,ale ma nadzieje ,ze chociaz on ją obroni,uszanuje
Ja bym nazwala takich inaczej... jakis synonim nazwy Polaka ktory swoich rodakow sprzedawal wrogom podczas wojny...
Swoją drogą zadziwia mnie fakt ze opiekę oraganiuzja firmy/ osoby wykazujace sie calkowitym brakiem poszanowania praw drugiego człowieka podczas gdy miedzy innymi własnie tą cechą powinni sie wg mnie odznaczac ludzie ktorych najmuja do pracy...