Na wyjeździe #11

20 lipca 2014 11:53 / 5 osobom podoba się ten post
agama

Opowiadam.
Wieczorem zadzwonił syn i zaczął wykrzykiwac,ze jego zona wróciła tak zmęczona tym dniem że teraz siedzi i płacze
-dlaczego sama nie zajełam się tatą
-on mi płaci to wymaga
-ja jestem profesjonalistka a nie jego zona
-bedzie dzwonił do koordynatora bo nie wykonuję swoich obowiazków!

Odpowiedziałam:
-po pierwsze-nie ty mi płacisz
-sam mi powiedziałes,ze w sobote ty sie ojcem zajmujesz
-owszem,jestem profesjonalistka ale nie wielbładem
-z agencją juz skontaktowałam sie mailowo i telefonicznie w czwartek i od pn.szukaja innej osoby boja tutaj nie chce pracować!!!
.......
-Dlaczego sie pani juz kontaktowałaz agencją? Trzeba było najpierw ze mna porozmawiać

Moja odp:doszlismy do wniosku,że podanie przez ciebie nieprawdziwe informacje odnosnie stany zdrowia twojego taty sa podstawa do rozwiazania umowy.

Trzasnał słuchawką:)

Agama brawo!!!!!!!
Wielki szacunek za Twój profesjonalizm :)
Tacy synkowie i córeczki działają mi na nerwy jak diabli:)
20 lipca 2014 12:18 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

moj bboze,w taki upal.....orim ,,ducha wyzioniesz,,,;-

u nas chłodek popadalo w nocy po tym ukropie i troche powietrze sie zmieniło i słonka mniej w kolonii uffff
20 lipca 2014 12:20 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

moj bboze,w taki upal.....orim ,,ducha wyzioniesz,,,;-

On to specjalnie:) W nadziei,ze tłum ratowniczek sie rzuci do pomocy jakby padł po tym rowerowym maratonie:):):):)Co to?Orima nie znacie?:):):):)
20 lipca 2014 12:23 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

On to specjalnie:) W nadziei,ze tłum ratowniczek sie rzuci do pomocy jakby padł po tym rowerowym maratonie:):):):)Co to?Orima nie znacie?:):):):)

kasienka dzieki,,,,,za uswiadomienie,a ja biedny zuczek tak martwillam sie o naszego nielicznego rodzynka......kurcze moze agama ze swoich licznych zapasow wody napoi orima....hi,hi
20 lipca 2014 12:23 / 4 osobom podoba się ten post
agama

Opowiadam.
Wieczorem zadzwonił syn i zaczął wykrzykiwac,ze jego zona wróciła tak zmęczona tym dniem że teraz siedzi i płacze
-on mi płaci to wymaga

Odpowiedziałam:
-z agencją juz skontaktowałam sie mailowo i telefonicznie w czwartek i od pn.szukaja innej osoby boja tutaj nie chce pracować!!!
.......
-Dlaczego sie pani juz kontaktowałaz agencją? Trzeba było najpierw ze mna porozmawiać

Moja odp:doszlismy do wniosku,że podanie przez ciebie nieprawdziwe informacje odnosnie stany zdrowia twojego taty sa podstawa do rozwiazania umowy.

Aga, szacun za postawienie sprawy jasno i wyraźnie. Jeśli dobrze rozumiem to rzecz tyczy pielęgniarza - praktycznie od poczatku należało mu się zeby ktoś powiedział mu porządnie do słuchu - i mam osobistą satysfakcję że usłyszał to od Ciebie. Może pójdzie teraz po rozum do głowy i dojdzie do wniosku który jest znany od wieków, na zasadzie: jeśli kilka osób mówi że jesteś pijany to nie siadaj za kierownicą tylko połóż się spać. Ta zgryźliwość jest za te słowa które mnie wtedy zabolały: ojciec jest zadbany, ale nie nadajesz się na altenpflege...
20 lipca 2014 12:24 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ale nie wszędzie jest upał. U mnie trochę zelżało dopiero teraz nieśmiało wychodzi słoneczko. A i deszczyk pokrapywał od czasu do czasu. Cieplutki ale jednak powietrze trochę lżejsze się zrobiło niż wczoraj. Więc może Orim nam się nie upiecze? :)))
20 lipca 2014 12:46 / 5 osobom podoba się ten post
agama

Opowiadam.
-on mi płaci to wymaga

Odpowiedziałam:
.......

brawo,brawo agama,z kultura a zrozumiale......szacun wielki dla ciebie;-
20 lipca 2014 14:42
Czy to prawda, ze na tanstelle mozna kupic karty tel za 5 eu, 10 eu do wszystkich operatorow w DE?
20 lipca 2014 15:06
dziewczyny gdzie jest niemiecki bo nie moge znalezc,a chcialam cos sprawdzic z ostatnich porad
20 lipca 2014 15:07 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Czy to prawda, ze na tanstelle mozna kupic karty tel za 5 eu, 10 eu do wszystkich operatorow w DE?

margolcia ,za 10 euro tak,ale za 5 euro to  raczej nie,mozna doladowac za 5 euro np. w kafejkach internetowych ja tak robie jak nie mam  10 euro na zbyciu,;-
20 lipca 2014 15:11
dziewczyny gdzie jest niemiecki bo chcialam cos sprawdzic a nie moge znalezc
20 lipca 2014 15:14 / 2 osobom podoba się ten post
siwa

dziewczyny gdzie jest niemiecki bo chcialam cos sprawdzic a nie moge znalezc

20 lipca 2014 15:17
reanata

margolcia ,za 10 euro tak,ale za 5 euro to  raczej nie,mozna doladowac za 5 euro np. w kafejkach internetowych ja tak robie jak nie mam  10 euro na zbyciu,;-

Acha, dzieki Reniu. A w tych kafejkach to np do e-plusa mozna kupic za 5 eu?

20 lipca 2014 15:26 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Acha, dzieki Reniu. A w tych kafejkach to np do e-plusa mozna kupic za 5 eu?

skarbie ja jak korzystam to naturalnie turken prowadzi  pytam ....i  doladowuja,kurczaki nie wiem czy e-plus,mus zapytac....,;-
20 lipca 2014 15:41 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

skarbie ja jak korzystam to naturalnie turken prowadzi  pytam ....i  doladowuja,kurczaki nie wiem czy e-plus,mus zapytac....,;-

Bo ja aldi talk zrobilam doladowanie na 30 dni i zzarlo mi jakims cudem 1 cent!!! Zrobilam drugie i mam internet, ale co zrobic z tą resztka? Jakby byla mozliwosc doladowac za piatala to byloby extra, zapytam sypatycznej naszej pani Irenki, moze gdzies tam u niej w poblizu jest kafejka internetowa. Dziekuje Renatko.