Pośpiewałam sobie przy fajce w ogórdku. Może się dołączycie?
Najpierw lecieli Wagle "Ojciec", potem Balkanica a potem wy wybierzcie :)
Pośpiewałam sobie przy fajce w ogórdku. Może się dołączycie?
Najpierw lecieli Wagle "Ojciec", potem Balkanica a potem wy wybierzcie :)
Do mnie sie ostatnio nie wiedzieć skąd przyczepiła rosyjska pioseneczka co to sie w szkole uczyłam:):)
Razsiełą sierień w majom sadoczkie
Ty priszła w siereniewam płatoczkie
Tućzki śzli i dożdik szoł
I tiebie no i mnie charaszo:):):)
Może to znak ,że trzeba odświeżyć rosyjski i do Moskwy ruszać do ruskiego Opiekunkowa:):):)Nowobogaccy Rosjanie tam pewno nieźle w rubelkach płacą:):):) hi hi hi
No popatrz, to chyba niemieckie powietrze tak wpływa na niektórych... Jak mnie Frau wnerwia do białości to chodzę i śpiewam:
"Razswietali jabłoni i gruszi
poplyli tumany nad riekoj
wychodila na bierieg Katiusza
na wysokij bierieg na krutoi"
Pomaga :)))
Wychadiła piesni zawadiła
Pra stiepnowo sizowo arła
Pratawoo katorowo liubiła
Pratawo czto pisma pieriedła
Ach ty piesni piesniczko wiesieła
Ty letisz za janym sołcem w sled
I balcoom na dalnem pagranicze
At Katiuszy priniesi priwiet:):):)
Więcej nie pamiętam:):):)
Do mnie sie ostatnio nie wiedzieć skąd przyczepiła rosyjska pioseneczka co to sie w szkole uczyłam:):)
Razsiełą sierień w majom sadoczkie
Ty priszła w siereniewam płatoczkie
Tućzki śzli i dożdik szoł
I tiebie no i mnie charaszo:):):)
Może to znak ,że trzeba odświeżyć rosyjski i do Moskwy ruszać do ruskiego Opiekunkowa:):):)Nowobogaccy Rosjanie tam pewno nieźle w rubelkach płacą:):):) hi hi hi
Dzisiaj pierwszy raz sobie pospałam rano :-). Zawsze wstaję przed 7, a ostatnimi czasy przed 6.Dzisiaj wstałam przed 7, zjadłam śniadanie, podłączyłam Dziadkowi sondę tak delikatnie, że się nawet nie obudził i powiedziałam Babci, że idę spać. Oburzona była na mnie i na Dziadka, że ośmielamy spać dalej, jak Ona już wstała o 5, jak każdego dnia zresztą. Przyniosła mi stertę ubrań do prania, ale powiedziałam, że dzisiaj jest niedziela a pranie nie ucieknie. Zaczęła jęczeć co Ona będzie robić, powiedziałam, że też może iść spać i poszłam sobie do swojego pokoju. Obudziło mnie o 9 Pflege, Dziadek wstał niewiele wcześniej, Babcia przyleciała do mnie i z oburzeniem powiedziała, że załączyła pralkę i podlała kwiatki. Pochwaliłam Ją i powiedziałam, ze może częściej tak robić :-). Dziadek się tylko śmiał :-)
szkoda,że nie ma j-rosyjskiego w profilu,słyszałam,ze wielu osobom w pracy przydaje sie ta umięjetność,bo przeciez nie każdy zna rosyjski, a sporo ruskich wyjechało na zachód,zestarzało się i może potrzebowaliby ruskojęzycznej opiekunki i ja tez zdawałam mature z rosyjskiego,co prawda dawno temu ale "gawariu pa ruski" tyle,że na wschód nie pojechałabym ,byłam tam na wycieczkach i..."chwatit" :)))
Tu gdzie jestem jest sporo rosjan.Są nawet dwa duże sklepy ,zwane ,,ruskimi'' .Jeden supersam spożywczo -chemiczny , a drugi bardzo duży i tam jest wszystko ,tz ubrania , buty ,elektryczne sprzęty,wyposażenie kuchni ,łazienki itp itd.
szkoda,że nie ma j-rosyjskiego w profilu,słyszałam,ze wielu osobom w pracy przydaje sie ta umięjetność,bo przeciez nie każdy zna rosyjski, a sporo ruskich wyjechało na zachód,zestarzało się i może potrzebowaliby ruskojęzycznej opiekunki i ja tez zdawałam mature z rosyjskiego,co prawda dawno temu ale "gawariu pa ruski" tyle,że na wschód nie pojechałabym ,byłam tam na wycieczkach i..."chwatit" :)))