Na wyjeździe #10

05 lipca 2014 22:50 / 1 osobie podoba się ten post
Ja się dołączę jeśli chodzi o fajeczkę ale nie w ogródku bo za daleko. bardzo lubię Balcanica narazie od roku jeszcze mi sie nie znudziła.
05 lipca 2014 22:57 / 4 osobom podoba się ten post
Do mnie sie ostatnio nie wiedzieć skąd przyczepiła rosyjska pioseneczka co to sie w szkole uczyłam:):)
Razsiełą sierień w majom sadoczkie
Ty priszła w siereniewam płatoczkie
Tućzki śzli i dożdik szoł
I tiebie no i mnie charaszo:):):)

Może to znak ,że trzeba odświeżyć rosyjski i do Moskwy ruszać do ruskiego Opiekunkowa:):):)Nowobogaccy Rosjanie tam pewno nieźle w rubelkach płacą:):):) hi hi hi
05 lipca 2014 22:57 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Pośpiewałam sobie przy fajce w ogórdku. Może się dołączycie?
Najpierw lecieli Wagle "Ojciec", potem Balkanica a potem wy wybierzcie :)

05 lipca 2014 23:18 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Do mnie sie ostatnio nie wiedzieć skąd przyczepiła rosyjska pioseneczka co to sie w szkole uczyłam:):)

Może to znak ,że trzeba odświeżyć rosyjski i do Moskwy ruszać do ruskiego Opiekunkowa:):):)Nowobogaccy Rosjanie tam pewno nieźle w rubelkach płacą:):):) hi hi hi

No popatrz, to chyba niemieckie powietrze tak wpływa na niektórych... Jak mnie Frau wnerwia do białości to chodzę i śpiewam:
"Razswietali jabłoni i gruszi
poplyli tumany nad riekoj
wychodila na bierieg Katiusza
na wysokij bierieg na krutoi" 

Pomaga :)))
05 lipca 2014 23:23 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

No popatrz, to chyba niemieckie powietrze tak wpływa na niektórych... Jak mnie Frau wnerwia do białości to chodzę i śpiewam:
"Razswietali jabłoni i gruszi
poplyli tumany nad riekoj
wychodila na bierieg Katiusza
na wysokij bierieg na krutoi" 

Pomaga :)))

Wychadiła piesni zawadiła
Pra stiepnowo sizowo arła
Pratawoo katorowo liubiła 
Pratawo czto pisma pieriedła
Ach ty piesni piesniczko wiesieła
Ty letisz za janym sołcem w sled
I balcoom na dalnem pagranicze 
At Katiuszy priniesi priwiet:):):)

Więcej nie pamiętam:):):)
05 lipca 2014 23:47 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Wychadiła piesni zawadiła
Pra stiepnowo sizowo arła
Pratawoo katorowo liubiła 
Pratawo czto pisma pieriedła
Ach ty piesni piesniczko wiesieła
Ty letisz za janym sołcem w sled
I balcoom na dalnem pagranicze 
At Katiuszy priniesi priwiet:):):)

Więcej nie pamiętam:):):)

28 lat lemu zdawalam mature i rosyjki tez oczywiscie,nie pamietam i ja,aczkolwiek jakbym uslyszala to pewnie slowa sme by poplynely;-
06 lipca 2014 09:05 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

szkoda,że nie ma j-rosyjskiego w profilu,słyszałam,ze wielu osobom w pracy przydaje sie ta umięjetność,bo przeciez nie każdy zna rosyjski, a sporo ruskich wyjechało na zachód,zestarzało się i może potrzebowaliby ruskojęzycznej opiekunki i ja tez zdawałam mature z rosyjskiego,co prawda dawno temu ale "gawariu pa ruski" tyle,że  na wschód nie pojechałabym ,byłam tam na wycieczkach i..."chwatit" :)))
06 lipca 2014 09:40 / 8 osobom podoba się ten post
Dzisiaj pierwszy raz sobie pospałam rano . Zawsze wstaję przed 7, a ostatnimi czasy przed 6.Dzisiaj wstałam przed 7, zjadłam śniadanie, podłączyłam Dziadkowi sondę tak delikatnie, że się nawet nie obudził i powiedziałam Babci, że idę spać. Oburzona była na mnie i na Dziadka, że ośmielamy spać dalej, jak Ona już wstała o 5, jak każdego dnia zresztą. Przyniosła mi stertę ubrań do prania, ale powiedziałam, że dzisiaj jest niedziela a pranie nie ucieknie. Zaczęła jęczeć co Ona będzie robić, powiedziałam, że też może iść spać i poszłam sobie do swojego pokoju. Obudziło mnie o 9 Pflege, Dziadek wstał niewiele wcześniej, Babcia przyleciała do mnie i z oburzeniem powiedziała, że załączyła pralkę i podlała kwiatki. Pochwaliłam Ją i powiedziałam, ze może częściej tak robić . Dziadek się tylko śmiał
06 lipca 2014 09:55 / 6 osobom podoba się ten post
Mam magiczna liczbę wpisów ;lubianych 500,dziękuję
06 lipca 2014 09:56 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Dzisiaj pierwszy raz sobie pospałam rano :-). Zawsze wstaję przed 7, a ostatnimi czasy przed 6.Dzisiaj wstałam przed 7, zjadłam śniadanie, podłączyłam Dziadkowi sondę tak delikatnie, że się nawet nie obudził i powiedziałam Babci, że idę spać. Oburzona była na mnie i na Dziadka, że ośmielamy spać dalej, jak Ona już wstała o 5, jak każdego dnia zresztą. Przyniosła mi stertę ubrań do prania, ale powiedziałam, że dzisiaj jest niedziela a pranie nie ucieknie. Zaczęła jęczeć co Ona będzie robić, powiedziałam, że też może iść spać i poszłam sobie do swojego pokoju. Obudziło mnie o 9 Pflege, Dziadek wstał niewiele wcześniej, Babcia przyleciała do mnie i z oburzeniem powiedziała, że załączyła pralkę i podlała kwiatki. Pochwaliłam Ją i powiedziałam, ze może częściej tak robić :-). Dziadek się tylko śmiał :-)

teraz jej jeszcze powiedz aby nie zapomniala rozwiesic tego prania ha ha.Tak trzymaj jak chce niech robi.Dzis niedziela wiec ty masz luz
06 lipca 2014 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
ziolkowa

szkoda,że nie ma j-rosyjskiego w profilu,słyszałam,ze wielu osobom w pracy przydaje sie ta umięjetność,bo przeciez nie każdy zna rosyjski, a sporo ruskich wyjechało na zachód,zestarzało się i może potrzebowaliby ruskojęzycznej opiekunki i ja tez zdawałam mature z rosyjskiego,co prawda dawno temu ale "gawariu pa ruski" tyle,że  na wschód nie pojechałabym ,byłam tam na wycieczkach i..."chwatit" :)))

Tu gdzie jestem jest sporo rosjan.Są nawet dwa duże sklepy ,zwane ,,ruskimi'' .Jeden supersam spożywczo -chemiczny , a drugi bardzo duży i tam jest wszystko ,tz ubrania , buty ,elektryczne sprzęty,wyposażenie kuchni ,łazienki itp itd.
06 lipca 2014 10:06
ivetta

Tu gdzie jestem jest sporo rosjan.Są nawet dwa duże sklepy ,zwane ,,ruskimi'' .Jeden supersam spożywczo -chemiczny , a drugi bardzo duży i tam jest wszystko ,tz ubrania , buty ,elektryczne sprzęty,wyposażenie kuchni ,łazienki itp itd.

tak,na zachód bym pojechała do ruskich,w razie co jest gdzie zwiać:))
tam na wschodzie,w Rosji nie czułam sie bezpieczna ,niestety:(

06 lipca 2014 10:12 / 1 osobie podoba się ten post
Ja także życzę wszystkim,szczególnie tym w pracy :)

06 lipca 2014 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
ziolkowa

Ja bym na twoim miejscu tak sie nie zarzekal tego wyjazdu na wschod.Wschod to nie tylko Rosja.To rowniez Estonia i Łotwa, a tam standard zycia i zarobki przez ostatnie lata bardzo poszły w góre.Specjalisci oceniaja ze w Estonii obecnie poziom zycia jest wyzszy niz w Niemczech.PKB w 2012 to 21,85 miliarda USD,a na Litwie jeszcze wiecej.Na obecna chwile kraje te poszukuja informatyków i inzynierów,jednak kto wie czy nie beda poszukiwac opiekunów
06 lipca 2014 10:22
ja miałam na mysli raczej Ukrainę ,Kijów ,Odessę i dawne republiki wokół Krymu,nad Morzem Czarnym ,tam byłam i poza piękną przyroda i zrujnowanymi zabytkami,wolę za wiele nie pamietać:(((