Pomimo ,ze moja podopieczna ma stwierdzona polineuropatie bieze rowniez AZILECT 1mg (tabletki).Lek na parkinsona ,wiem ,ze b.drogie ale b.dobre.
Pomimo ,ze moja podopieczna ma stwierdzona polineuropatie bieze rowniez AZILECT 1mg (tabletki).Lek na parkinsona ,wiem ,ze b.drogie ale b.dobre.
Ponieważ mój PDP nie chce wychodzić na spacery to wymyśliłam mu inna formę ruchu. Oczywiście za jego zgodą. Jest jeszcze w dobrej formie. Owszem miewa złe dni, kiedy trzeba na niego bardzo uważać aby się nie przewrócił itp. ale potem wszystko wraca do normy. W pomieszczeniach sauny stał rower stacjonarny. Teraz stoi na tarasie i PDP może 5-10 minut na najlżejszych pedałach pojeździć sobie. Jaką ma radochę !! Pomagam mu potem z tego roweru zejść, jest zmęczony ale uradowany.
Jeny, wspaniale sobie radzisz ze swoim PDP ! Przyjemnie sie czyta takie wpisy, ze mozna dac troche radosci ... Ze pracuje sie z ludzmi, ktorzy jeszcze ta malutka radosc potrafia okazac !
Ponieważ mój PDP nie chce wychodzić na spacery to wymyśliłam mu inna formę ruchu. Oczywiście za jego zgodą. Jest jeszcze w dobrej formie. Owszem miewa złe dni, kiedy trzeba na niego bardzo uważać aby się nie przewrócił itp. ale potem wszystko wraca do normy. W pomieszczeniach sauny stał rower stacjonarny. Teraz stoi na tarasie i PDP może 5-10 minut na najlżejszych pedałach pojeździć sobie. Jaką ma radochę !! Pomagam mu potem z tego roweru zejść, jest zmęczony ale uradowany.
Moja podpieczna rowniez ma Parkinsona ale nie jest tak zle ,je ,pije (bardzo tego pilnuje bo unika picia ale kiedy prosze aby wypila pije bez problemu),ma kasete z piosenkami do cwiczen wlaczam jej rano i po kolacji robi swoje cwiczenia :) w poniedzialki jeszcze przychodzi gimnastyczka ,spacer codziennie.Jak narazie nie jest tak zle.A jesli chodzi o zaparcia zawsze je jogurt owocowy z lansamen nie chce mi sie isc czytac jak poprawnie napisac ;) i wtedy bez problemu jest z toaleta.
Mój PDP też je jogurcik z siemieniem lnianym. Dodaję jeszcze jabłusszko i kaszkę jaglaną. Sprawdza się lepiej niż jakiekolwiek tabletki, no i zdrowiej. Byłam zaskoczona !!