Zanotowałem w zeszycie, dzięki :]

Zanotowałem w zeszycie, dzięki :]
Tylko zeszytu nie zgub :-)
Oprócz tego, że trafiłam do bardzo sympatycznej rodziny to jeszcze w piękne miejsce. Uwielbiam takie klimatyczne miasteczka z bogatą historią i pięknymi zabytkami. Oto parę zdięć z dzisiejszej wyprawy do zamku w Coburgu. Przeniosłem. O.
Nie mogę się powstrzymać. Wkleję jeszcze parę zdięć. Naprawdę jest co podziwiać. Przeniosłem. O.
Tys to cale zwiedzila???! To trza miec konskie zdrowie! :bravo:
Mają w herbie Murzyna... :-) Chodziłam po tym Coburgu i nie moglam sie nadziwić... Pytałam się skad ten Murzyn, ale nikt nie wiedział :lol2: Wreszcie mój pdp zajarzył (choć był już mocno demencyjny), że dlatego, że kiedyś mieli kolonie w Afryce.. Obok Coburga jest wieś Ahorn z pięknym starym zamkiem, ale w rękach prywatnych , a obok tego zamku jest kościół ewangielicki (też stary) z bardzo ciekawym wystrojem w stylu rycerskim.
Ewcia! A żebyś wiedziała, że jest po czym chodzić. Nie zwiedziłam całości bo zachciało mi się pójść na wystawę poświęconą Marcinowi Lutrowi i trochę czaasu mi zeszło. Poza tym pobłądziłam i nie mogłam trafić do wyjścia ( jasna cholipka).:-)
Kościół jest obok zamku w Ahorn czy Coburgu? Coburg oraz land ze względu na bogactwo zamków oraz pałaców włączono do szlaku turystycznego " Burgerstasse" (Trasa Zamków). Jakieś 18 km od Coburga znajduje się miejscowość Mitwitz z pięknym zamkiem na wodzie. Kombinuję jakby tam się dostać ale wpierw muszę pooglądać zabytki Coburga.