Tutaj pracowaliśmy i zwiedzaliśmy

26 marca 2025 07:25 / 1 osobie podoba się ten post
TolaTosia

Cudne te zdjęcia Tina 😍, wrzuć więcej.

Ostatnio jestem zajęta nie tylko pracą, a tutaj aby zdjęcie zamieścić to trzeba sporo mu ująć, żeby pasowało. Zdjęcia ładne bo i takowy obiekt, ale wrzucalam takie surowe, nawet ich nie wyprostowałam. Pamietam czasy na forum, gdzie byli użytkownicy zamieszczający piękne zdjęcia i swietne pod względem technicznym. Każdy się starał i do nich równał. Mielismy swój kącik fotograficzny. Ale tez zdjecie moglo byc większe niz te 512 kB. Mozna użyc hostingu zewnętrznego, ale to tez sporo czasu zabiera. Cos tam wrzuce od czasu do czasu, bo sie lubie dzielic swoim zachwytem . 
26 marca 2025 10:17 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ostatnio jestem zajęta nie tylko pracą, a tutaj aby zdjęcie zamieścić to trzeba sporo mu ująć, żeby pasowało. Zdjęcia ładne bo i takowy obiekt, ale wrzucalam takie surowe, nawet ich nie wyprostowałam. Pamietam czasy na forum, gdzie byli użytkownicy zamieszczający piękne zdjęcia i swietne pod względem technicznym. Każdy się starał i do nich równał. Mielismy swój kącik fotograficzny. Ale tez zdjecie moglo byc większe niz te 512 kB. Mozna użyc hostingu zewnętrznego, ale to tez sporo czasu zabiera. Cos tam wrzuce od czasu do czasu, bo sie lubie dzielic swoim zachwytem . 

To ja czekam w takim razie 🥰.
Tak, to prawda z tą jakością zdjęć, że dużo teraz tracą, wiem bo sama tu wrzuciłam w tym ograniczeniu 512kb= jeśli miałabyś jakiś godny polecenia hosting zdjęć, to podziel się tutaj ✨.
Szwajcaria jest faktycznie piękna 😍( nie byłam jeszcze), to na niej Tolkien wzorował krainę elfów= baśniowa 😍.
26 marca 2025 16:14 / 1 osobie podoba się ten post
TolaTosia

To ja czekam w takim razie 🥰.
Tak, to prawda z tą jakością zdjęć, że dużo teraz tracą, wiem bo sama tu wrzuciłam w tym ograniczeniu 512kb= jeśli miałabyś jakiś godny polecenia hosting zdjęć, to podziel się tutaj ✨.
Szwajcaria jest faktycznie piękna 😍( nie byłam jeszcze), to na niej Tolkien wzorował krainę elfów= baśniowa 😍.

Mam jakis hosting własnie pod ręką. Od zapodaj.net  jest o tyle lepszy, że mozna ustawic ile dni zdjecie ma sie wyswietlac. Wrzuce cos teraz , aby sprawdzic jak to tu bedzie funkcjonowac. 
W dolinie Lauterbrunnen Tolkien tworzył, Goethe też . Mam sztandarowy wodospad na filmiku- na zdjęciu bez dzwięku to juz nie to. 
26 marca 2025 16:18 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mam jakis hosting własnie pod ręką. Od zapodaj.net  jest o tyle lepszy, że mozna ustawic ile dni zdjecie ma sie wyswietlac. Wrzuce cos teraz , aby sprawdzic jak to tu bedzie funkcjonowac. 
W dolinie Lauterbrunnen Tolkien tworzył, Goethe też . Mam sztandarowy wodospad na filmiku- na zdjęciu bez dzwięku to juz nie to. 

Na zdjęciu testowym Lucerna. Mozna link do zdjęcia jak jest odpowiednio skompresowane wstawic w wstaw zdjęcie w poście, jak większe to trzeba osobno wkleic link. Ustawilam na 1 dzień. 
Link do hostingu- trzeba zalozyc konto. Nie wiem czy rewelacyjny, ale wygodny.
https://postimages.org/

26 marca 2025 17:11 / 2 osobom podoba się ten post

28 marca 2025 12:51 / 1 osobie podoba się ten post
O działa, potem wstawie coś bardziej uładzonego w sensie zdjęcie :) 
28 marca 2025 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Piękne widoki 🤩, ale słowo piękne nie wystarcza, są spektakularne po prostu ❤️😍.
U nas się takich domów wkomponowanych w bok góry chyba nie uświadczy.
Gdzie zrobiłaś te konkretne fotki Tino?
28 marca 2025 12:58 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Na zdjęciu testowym Lucerna. Mozna link do zdjęcia jak jest odpowiednio skompresowane wstawic w wstaw zdjęcie w poście, jak większe to trzeba osobno wkleic link. Ustawilam na 1 dzień. 
Link do hostingu- trzeba zalozyc konto. Nie wiem czy rewelacyjny, ale wygodny.
https://postimages.org/

Dziękuję 🙂.
Przetestuję w wolnej chwili.
29 marca 2025 16:32 / 2 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Piękne widoki 🤩, ale słowo piękne nie wystarcza, są spektakularne po prostu ❤️😍.
U nas się takich domów wkomponowanych w bok góry chyba nie uświadczy.
Gdzie zrobiłaś te konkretne fotki Tino?

Na szybko- tu samolot leci wzdłuż niemiecko - austriackiej granicy - prawie przez godzine lotu z Zurychu do Warszawy , akurat była ładna pogoda to było widać. W wolnej chwili wrzucę parę filmików tam skąd były fotki , czyli Lauterbrunner koło wodospadu Staubbachfall- przez you tube- jeśli lubisz ;). 
29 marca 2025 23:35 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Na szybko- tu samolot leci wzdłuż niemiecko - austriackiej granicy - prawie przez godzine lotu z Zurychu do Warszawy , akurat była ładna pogoda to było widać. W wolnej chwili wrzucę parę filmików tam skąd były fotki , czyli Lauterbrunner koło wodospadu Staubbachfall- przez you tube- jeśli lubisz ;). 

Fota z samolotu 🤩😍, dobrze jest się oderwać, a wysoko ponad chmurami zawsze świeci słońce 🌞.
30 marca 2025 08:42 / 2 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Fota z samolotu 🤩😍, dobrze jest się oderwać, a wysoko ponad chmurami zawsze świeci słońce 🌞.

Lubię i słonce i deszcz. To i to jest potrzebne do rozwoju- aby coś wyrosło. 
30 marca 2025 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
30 marca 2025 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Zmajstrowałam jakieś jutubowe szorty :-)

https://www.youtube.com/shorts/4xeXoIgkGuE?feature=share

https://www.youtube.com/shorts/SzBVBgOEZdA?feature=share

Widoki jak nie z tego świata, piękne, spektakularne 😍🤩.
Nic dziwnego, że Szwajcaria zainspirowała Tolkiena 🥰❤️.
Ten wodospad spadający tuż za domami jest baśniowy 😍.