Wypieki

23 lipca 2014 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
85marzena

Moje wczorajsze ciasto :)

Weszłam na ten watek bo się pokazał na pierwszej stronie i mi ślinka poleciała.
Uciekam na spacer z psem żeby o tym ciescie nie mysleć :(
23 lipca 2014 19:29
Budyń dlatego aby skleił ser z mlekiem wg mnie może się mylę jedne mam takie przepisy inne są bez a np z mąką lub sernix :)
23 lipca 2014 19:29
takaja

szklanka cukru jak w przepisie wyżej i do białek osobno 4łyżki :)

Dopiero teraz dojrzałam,dzięki :))
23 lipca 2014 20:52
takaja

Budyń dlatego aby skleił ser z mlekiem wg mnie może się mylę jedne mam takie przepisy inne są bez a np z mąką lub sernix :)

a po co mleko do sernika
23 lipca 2014 20:59
A żebym to wiedziała mam taki przepis 10lat piekę reklamacji nie miałam jest puszysty wysoki mimo że tak mało jajek :)
23 lipca 2014 21:07
85marzena

Moje wczorajsze ciasto :)

Królewiec? Kiedyś to ciasto wypiekałam w ilościach hurtowych ;). Pycha!

23 lipca 2014 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
wariatka ze mnie wiadomo ze kazdy piecze po swojemu i to co lubi,ja pieke bez mleka i budyniu i tak sobie pyknelam "po co"
23 lipca 2014 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Będę sernik jutro piec z Twojego przepisu,nie wiem tylko ile cukru potrzeba,do smaku? :))

Przepis super, też piekę taki sernik. Jest równy, wilgotny i nie pęka. 
Uważaj z ilością mleka, bo sery są różne. Jak ser jest rzadki, to daję mniej mleka. I cukru też daję mniej (uważam, że szklanka starczy), ale ja nie lubię bardzo słodko i pilnuję wagi ;).
Na spód i boki można dać herbatniki, pokruszone i wymieszane z roztopionym masłem. Jak chcesz, to podam szczegóły. 
23 lipca 2014 21:20
salazar

Przepis super, też piekę taki sernik. Jest równy, wilgotny i nie pęka. 
Uważaj z ilością mleka, bo sery są różne. Jak ser jest rzadki, to daję mniej mleka. I cukru też daję mniej (uważam, że szklanka starczy), ale ja nie lubię bardzo słodko i pilnuję wagi ;).
Na spód i boki można dać herbatniki, pokruszone i wymieszane z roztopionym masłem. Jak chcesz, to podam szczegóły. 

Tak ,poproszę szczególy.:))
23 lipca 2014 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
Na małą tortownicę trzeba 150 g herbatników, kokosanek lub innych ciastek i 70 g roztopionego masła. Ciastka rozdrobnić w malakserze lub rozgnieść (ja je łamię i rozkruszam drewnianym tłuczkiem w garnku, bo malaksera nie posiadam). Tortownicę wyłożyć papierem (tylko spód), rozłożyć masę ciasteczkową i wylepić boki. Wstawić do lodówki na ok. pół godziny, a następnie powoli i ostrożnie wlać masę serową.
Bardzo lubię kokos, więc często robię z kokosanek, a na wierzch pod koniec pieczenia na sernik wykładam bezę kokosową :).
23 lipca 2014 21:48
gdzies zginal mi przepis na babke toffi...pomocy....
23 lipca 2014 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Na małą tortownicę trzeba 150 g herbatników, kokosanek lub innych ciastek i 70 g roztopionego masła. Ciastka rozdrobnić w malakserze lub rozgnieść (ja je łamię i rozkruszam drewnianym tłuczkiem w garnku, bo malaksera nie posiadam). Tortownicę wyłożyć papierem (tylko spód), rozłożyć masę ciasteczkową i wylepić boki. Wstawić do lodówki na ok. pół godziny, a następnie powoli i ostrożnie wlać masę serową.
Bardzo lubię kokos, więc często robię z kokosanek, a na wierzch pod koniec pieczenia na sernik wykładam bezę kokosową :).

Uwielbiam kokosanki,czyli trzeba je najpierw rozgniesc a potem wymieszac z roztopionym masłem i wyłozyć tortownice ,do lodówki zeby stęzalo. Dzięki,lece jutro rano do sklepu.:)
23 lipca 2014 22:09
Spisałam przepis na niemieckie ciasto z czerwonymi porzeczkami i chciałam się z wami podzielić ale w tym szale pakowania i rozpakowywania gdzieś wzięła i mi się zgubiła ta luźna kartka :( to było z najświeższego numeru "Essen und Trinken". Jak znajdę jakimś cudem to wkleję.
24 lipca 2014 08:39 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

dlaczego Wy sernik pieczecie z budyniem;przepraszam ale nie moge tego pojac

To podaj swój przepis na łatwy sernik bez budyniu.
24 lipca 2014 08:50
Malgi

To podaj swój przepis na łatwy sernik bez budyniu.

witaj Malgi
przeczytaj komentarze do wypadku autokarów
pozdrawiam