szklanka cukru jak w przepisie wyżej i do białek osobno 4łyżki :)
Budyń dlatego aby skleił ser z mlekiem wg mnie może się mylę jedne mam takie przepisy inne są bez a np z mąką lub sernix :)
Będę sernik jutro piec z Twojego przepisu,nie wiem tylko ile cukru potrzeba,do smaku? :))
Przepis super, też piekę taki sernik. Jest równy, wilgotny i nie pęka.
Uważaj z ilością mleka, bo sery są różne. Jak ser jest rzadki, to daję mniej mleka. I cukru też daję mniej (uważam, że szklanka starczy), ale ja nie lubię bardzo słodko i pilnuję wagi ;).
Na spód i boki można dać herbatniki, pokruszone i wymieszane z roztopionym masłem. Jak chcesz, to podam szczegóły.
Na małą tortownicę trzeba 150 g herbatników, kokosanek lub innych ciastek i 70 g roztopionego masła. Ciastka rozdrobnić w malakserze lub rozgnieść (ja je łamię i rozkruszam drewnianym tłuczkiem w garnku, bo malaksera nie posiadam). Tortownicę wyłożyć papierem (tylko spód), rozłożyć masę ciasteczkową i wylepić boki. Wstawić do lodówki na ok. pół godziny, a następnie powoli i ostrożnie wlać masę serową.
Bardzo lubię kokos, więc często robię z kokosanek, a na wierzch pod koniec pieczenia na sernik wykładam bezę kokosową :).
dlaczego Wy sernik pieczecie z budyniem;przepraszam ale nie moge tego pojac
To podaj swój przepis na łatwy sernik bez budyniu.