Wypieki

28 maja 2014 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis sernik wyszedl super...oby tak samo samkowal.... i nie opadl ( tak ja opisywalyscie)
28 maja 2014 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Ja dzisiaj przezylam istny horror. Wnusia "wkopnęła" mnie do upieczenia ciasta na Dzien Matki, dzisiaj w zerowce fetuja to świeto, wiec wczoraj zrobilam mase do w-zetki, dzisiaj wstalam przed 6 zeby upiec ciasto. Otwieram piekarnik a tu mi cos sruuuuu!!!! Patrze szyba wewnetrzna w kuchence wypadła, uchwyty zlecialy na doł do szuflady pod piekarnikiem. Proby zamontowania nic nie daly, uchwyty do szyby cale, ale nie trzymaja, meczylam sie z pol godziny. Pieklam ciasto na zewnetrznej szybie z taka wielka dziurą (z braku wewnetrznej) w duchu modliłam sie zeby mi ta szyba nie pierdutła. Ciasto jakos tak z lekka podrosło(pieklam biszkopt na 220 st !!!)

Mowilam Margolcia nie kupuj kuchenki w chinskiem sklepie.
29 maja 2014 10:14
U mnie babka w piekarniku wlasnie rosnie. Mialam robic z owocami ale nie chcialo mi sie isc do piwnicy do zamrazarki :P i padlo na babke.
29 maja 2014 12:47 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Mowilam Margolcia nie kupuj kuchenki w chinskiem sklepie.

Ja mam Polską Amice, curwa jeszcze gorsza od chinskiej, dowiedzialam sie ze ta szyba jest nie do załozenia.
29 maja 2014 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Ja mam Polską Amice, curwa jeszcze gorsza od chinskiej, dowiedzialam sie ze ta szyba jest nie do załozenia.

A w Amice Chinczyków nie zatrudnili?to by wszystko tłumaczyło:):)
29 maja 2014 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

A w Amice Chinczyków nie zatrudnili?to by wszystko tłumaczyło:):)

Przypuszczam,że w Mastercooku też jacyś pracują:)Kupiłam z tej firmy kuchnię indukcyjną,to po 2 miesiącach uzytkowania przód ud szuflady odpadł.Tyle miałam szczęścia,że na gwarancji serwisant to naprawił.
29 maja 2014 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
Co ja tam bede chiczykow oskarzac o produkcje bubli, jak zrobione w Polsce to przeciez powinno byc przetestowane, a tak chcialam sobie golonko upiec, kupilam takie piekne, rumiane, mniam.
29 maja 2014 19:44 / 2 osobom podoba się ten post
To razem bedziemy ślinke łykac, bo mi do jutra przyjdzie na nią patrzec az przyjdzie ktos z serwiu, auuuuuuuu !
29 maja 2014 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

To razem bedziemy ślinke łykac, bo mi do jutra przyjdzie na nią patrzec az przyjdzie ktos z serwiu, auuuuuuuu !

Zapekluj w piwku,niech sie przegryzie ze 24 godz,będzie lepsiejsza.Często karkówkę przed pieczeniem pekluję w zalewie z wytrawnego wina,jak se tak w tym postoi,to palce lizać,a do golonki piwko pasuje:)
29 maja 2014 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Zapekluj w piwku,niech sie przegryzie ze 24 godz,będzie lepsiejsza.Często karkówkę przed pieczeniem pekluję w zalewie z wytrawnego wina,jak se tak w tym postoi,to palce lizać,a do golonki piwko pasuje:)

boze przez te wasze kulinarne rewolucje to zgłodniałam na maxa
31 maja 2014 21:28 / 4 osobom podoba się ten post
Moje wczorajsze ciasto :)
23 lipca 2014 19:23
takaja

Przepis na sernik który mi nigdy nie opadł a w DE wychodzi jeszcze większy i lepszy ale zaznaczam piekę w elektrycznym piekarniku :)
1kg sera (ja kupuje w Aldi 2pojemniki po 500g)
4żóltka
2jajka
2budynie waniliowe
szklanka cukru
1/2szkl oleju
1szklanka mleka( niepełna)
żółtka i 2 jajka ubijam z cukrem dodaje ser potem olej na koniec budynie rozpuszczone w mleku wszystko wyrabiam robotem wlewam do tortownicy wysmarowanej i wysypanej bułką tartą wsadzam do zimnego piekarnika i piekę 55min w 180st
4 białka ubijam z 4 łyżkami cukru wyjmuje sernik i kładę ubita na sztywno pianę ponownie do piekarnika na ok 20min ale tem do 160 ( oczywiście można piec też na kruchym cieście nie podpiekam go nigdy :)

Będę sernik jutro piec z Twojego przepisu,nie wiem tylko ile cukru potrzeba,do smaku? :))
23 lipca 2014 19:25
dlaczego Wy sernik pieczecie z budyniem;przepraszam ale nie moge tego pojac
23 lipca 2014 19:26 / 1 osobie podoba się ten post
szklanka cukru jak w przepisie wyżej i do białek osobno 4łyżki :)
23 lipca 2014 19:27
siwa

dlaczego Wy sernik pieczecie z budyniem;przepraszam ale nie moge tego pojac

Bo budyń zastepuje mąkę ziemniaczana,sernik z tym dodatkiem jest bardziej puszysty:)No i budyn ma jakis smak a mąka żadnego:) Ale sa tez przepisy na sernik gdzie sie tego nie dodaje:)