HausEngel Zobacz profil firmy

Zarobki
4 / 5
Warunki umowy
3 / 5
Jakośc obsługi
3 / 5
Dopasowanie oferty
2 / 5
Liczba oddziałów
2 / 5
25 marca 2014 20:22 / 2 osobom podoba się ten post
No ja też żadnego orta nie wyłapałam - z przecinkami jest tylko na bakier.
25 marca 2014 20:28
kasia63

Margolcia - pogromczyni dziewiczych zakątków:):):):):)

Fajne te dziewice w zakątkach- lat 90 lub niewiele mniej na ogół... 
Aż strach dotykać, ale Margolcia się nie boi, bo ma narzędzie mocne i pomocne - swój język! Niemiecki, oczywiście!
03 maja 2014 22:56 / 1 osobie podoba się ten post

Sugeruję, żebyś namówiła koleżankę, by sama napisała swoją opinię o firmie. Moderator

04 maja 2014 21:00
Magdzia

Sugeruję, żebyś namówiła koleżankę, by sama napisała swoją opinię o firmie. Moderator

No niestety koleżanka "starej daty" internetu nie używa. Pozwoliłam sobie napisać jej opinię, ponieważ to są informacje z "pierwszej ręki", zacytowałam jej własne słowa, ba nawet gorąco i szczerze polecała mi tą firmę, od siebie mogę tylko stwierdzić, że taka forma współpracy z firmą mi nie odpowiada.
04 maja 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Magdzia

No niestety koleżanka "starej daty" internetu nie używa. Pozwoliłam sobie napisać jej opinię, ponieważ to są informacje z "pierwszej ręki", zacytowałam jej własne słowa, ba nawet gorąco i szczerze polecała mi tą firmę, od siebie mogę tylko stwierdzić, że taka forma współpracy z firmą mi nie odpowiada.

Z "pierwszej" ręki to będą ,jak pan Filip się wypowie :)
04 maja 2014 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
Nie kazdemu musi odpowiadac taka forma wspolpracy Ja nie narzekam jak na razie toy toy toy meldunek jest ubezpieczenie jest , praca ciagle jest, chcialam tyle dostalam nawet wiecej ,dziewczyny spoko ( no oczywiscie trafi sie na jakies tam niedociagniecia dziewuch ) ale kazdy jest tylko czlowiekiem trzeba wybaczyc rozliczenie podatkowe zalatwione , wiec czegoz chciec wiecej owszem jesli skladki emerytalne chce sie miec odprowadzane to trzeba to samemu robic ale nikt tego nie ukrywa z pelna swiadomoscia zaczynalam wspolprace aha ciekawe ktora firma z pl wyslala by swojego kierowce po opiekunke na dworzec autobusowy 300 km Aniolki wysylaja a jak. , a na stelle mialam tylko 12_15 km. Podjechal Aniolek pod sindbada. I czekal na mnie coz wiecej chciec , inni by powiedzieli moze a wes se kobieto taxi albo autobusem podmiejskim jedz a nasi przyjezdzaja . I to za friko no moze nie za friko. Przeciez placimy za uslugi itp 57o eu
05 maja 2014 08:40
beata

Nie kazdemu musi odpowiadac taka forma wspolpracy:-) Ja nie narzekam jak na razie toy toy toy:-) :-) :-) :-) meldunek jest ubezpieczenie jest , praca ciagle jest, chcialam tyle dostalam nawet wiecej ,dziewczyny spoko ( no oczywiscie trafi sie na jakies tam niedociagniecia dziewuch :-) ) ale kazdy jest tylko czlowiekiem trzeba wybaczyc :-) :-) :-) rozliczenie podatkowe zalatwione , wiec czegoz chciec wiecej :-) owszem jesli skladki emerytalne chce sie miec odprowadzane to trzeba to samemu robic ale nikt tego nie ukrywa :-) :-) :-) :-) z pelna swiadomoscia zaczynalam wspolprace :-) aha ciekawe ktora firma z pl wyslala by swojego kierowce po opiekunke na dworzec autobusowy 300 km:-) :-) :-) :-) Aniolki wysylaja :-) :-) :-) a jak. ,:-) a na stelle mialam tylko 12_15 km. Podjechal Aniolek pod sindbada. I czekal na mnie :-) :-) :-) coz wiecej chciec , inni by powiedzieli moze a wes se kobieto taxi albo autobusem podmiejskim jedz:-) a nasi przyjezdzaja :-). I to za friko :-) :-) :-) no moze nie za friko. Przeciez placimy za uslugi itp 57o eu

A jak jest ze zwrotem podatku?
05 maja 2014 09:17
Nigdy nie malam tutaj zwrotu ani doplaty i nie znam nikogo kto mialby jakis zwrot , ja sie poprostu pilnuje zeby nie przekroczyc kwoty wolnej od podatku wtedy wiem ze niczego nie musze doplacac ale zmieniala mnie teraz kobitka z tyle sie napracowala az musiala ponad 300eu doplacac . Ja poprostu pracuje do momenty kiedy wiem ze juz dobijam do tej kwoty i wtedy spadam na jakies prywatne zlecenia jesli oczywiscie potrzebuje
05 maja 2014 11:03
Czyli nie ma zwrotu nadpłaconego podatku,to co się z nim dzieje?
05 maja 2014 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
Zebra

Nie ma żadnego zwrotu jeżeli zarobisz kwotę wolną od podatku czyli bodajże 8000 euro. Skoro ta kwota jest zwolniona od podatku i nikt go nie nalicza to dlaczego przyszło Ci do głowy, że można dostać zwrot?
05 maja 2014 11:13
Zebra

Jak nie ma ?... Napewno jest ja poprostu pisze jak ja sie kontroluje zeby nie doplacac , bo sa i takie sytuacje jak ktos przekroczy kwote  zwolniona z podatku ,kiedys znajomy opiekun ktory tez pracuje z HE pisal mi ze dostal zwrotu 150 euro  , ja nie moge sie wypowiedziec w swoim imieniu bo poprostu ani nie doplacam ani nie dostaje tak jak juz napisalam ,,pilnuje kwoty zwolnionej z podatku.

Przestań pisać posty jeden pod drugim i zacznij używać opcji "edytu"! Moderator

05 maja 2014 14:26
Dziękuję za wyjaśnienia:)
05 maja 2014 17:50
beata

Nie kazdemu musi odpowiadac taka forma wspolpracy:-) Ja nie narzekam jak na razie toy toy toy:-) :-) :-) :-) meldunek jest ubezpieczenie jest , praca ciagle jest, chcialam tyle dostalam nawet wiecej ,dziewczyny spoko ( no oczywiscie trafi sie na jakies tam niedociagniecia dziewuch :-) ) ale kazdy jest tylko czlowiekiem trzeba wybaczyc :-) :-) :-) rozliczenie podatkowe zalatwione , wiec czegoz chciec wiecej :-) owszem jesli skladki emerytalne chce sie miec odprowadzane to trzeba to samemu robic ale nikt tego nie ukrywa :-) :-) :-) :-) z pelna swiadomoscia zaczynalam wspolprace :-) aha ciekawe ktora firma z pl wyslala by swojego kierowce po opiekunke na dworzec autobusowy 300 km:-) :-) :-) :-) Aniolki wysylaja :-) :-) :-) a jak. ,:-) a na stelle mialam tylko 12_15 km. Podjechal Aniolek pod sindbada. I czekal na mnie :-) :-) :-) coz wiecej chciec , inni by powiedzieli moze a wes se kobieto taxi albo autobusem podmiejskim jedz:-) a nasi przyjezdzaja :-). I to za friko :-) :-) :-) no moze nie za friko. Przeciez placimy za uslugi itp 57o eu

Zazwyczaj chyba ktoś z rodziny pdp przyjeżdza po opiekunkę na dworzec? a może się mylę? Mnie w kazdym razie nikt jeszcze nie powiedział że mam taxi albo autobusem na miejsce dojechać.
05 maja 2014 18:33
greenandy

Zazwyczaj chyba ktoś z rodziny pdp przyjeżdza po opiekunkę na dworzec? a może się mylę? Mnie w kazdym razie nikt jeszcze nie powiedział że mam taxi albo autobusem na miejsce dojechać.

widocznie masz szczescie  
05 maja 2014 19:41
To chyba nie sprawa szczęścia, w koncu rodzinie zależy zeby opiekunka dojechała na miejsce szybko i bezproblemowo? Aha, sorry raz odbierała mnie nie rodzina, a koordynatorka z firmy, czekałam na nią ponad godzinę bo zaspała:)