HausEngel Zobacz profil firmy

Zarobki
4 / 5
Warunki umowy
3 / 5
Jakośc obsługi
3 / 5
Dopasowanie oferty
2 / 5
Liczba oddziałów
2 / 5
09 sierpnia 2013 08:53
ania0806

Aniu , dzięki. Zdążyłam przeczytać. Może Moderator już śpi:))

Naprawdę nie rozumiem Twojego posta. A moderator nie śpi nigdy - czuwa!

Dzień dobry Panie Moderatorze , Pan zawsze taki poważny? Czasem trzeba brać niektóre posty z przymrużeniem oka , wówczas jets weselej.Pozdrawiam i zycze miłego dnia :)
09 sierpnia 2013 09:51
beata

ANIA!!!!! W sumie to masz racje!!!!! SZANOWNA PANI ;;M;; nie nadaje sie!;;;;;;;heh a tak nawiasem to szkoda ze szefostwo niewie iz Pani zpolskiego biura dzwoni!!!!i nawet niewie jak sie nazywam!!!!!!!!!!!!!!!!!szok!!!!!!A pozniej te wszystkie EGATYWNE OPINIE!!!!!!!!!!!!!!!!heh

Hej!
Właśnie podaczas współpracy z Hausengel ta pani była moim kooardynatorem w firmie i tak już wcześniej pisałam w niczym nie pomogła...Teraz dzwoniąc mi mówi,że trzeba dać im-firmie szansę drugi raz...a znajdzie mi pracę,gdzie dają 'ładne' prezenty....
Skąd mają znać nazwisko,jak kontakt spisamy tu z portalu,co najwyżej to zna imię...
Pani M... ma 29 lat,może musi w ciągu miesiąca 'załatwić' dla firmy ileś Pań opiekunek? A szefostwo zgarnia kasę było 580 euro każdego miesiąca od każdej opiekunki,to co im więcej trzeba?

23 sierpnia 2013 08:49
Nic nie rozumiem o co to chodzi w tej firmie. Najpierw zachęcają do pracy,opowiadają cuda, że sobie sama wszytsko ustalasz , że to i że sio , potem przez długi czas cisza. Żadnego zainteresowania, no to piszę na maila(miałąm adres bo napisano do mnie proszac o r telefonu) prosząc o kontakt. Raz cisza , potem znowu. Pani z HE ale z Niemiec oddzwoniła. Milutka zapowiedziała , że jeszcze w tym samym dniu oddzwoni do mnie jej koleżanka , żeby wypelnić ze mna kwestionariusz osobowy. Zadzwoniła wypełniła od razu sprawdzała mój język i jest ok. Ale ferty to były tylko dwie, a miało byc tak dużo i to ja mialam ustalić ile bym chciala zarobić i oni mi będą szukać. A tu tylko ,albo az dwie. Jedna na 18 wrzesnia, zaznaczalam cały czas ,że chcę jechać na początku a druga do kogos kto umiera. No to przesada.Po pierwsze nie uśmiecha mi sie jechać do kogos w takim stanie a po drugie na ile na dwa , trzy tyg.Czyli nie mają tak rózowo jak opowiadają na początku.
23 sierpnia 2013 09:31 / 2 osobom podoba się ten post
ania0806

Nic nie rozumiem o co to chodzi w tej firmie. Najpierw zachęcają do pracy,opowiadają cuda, że sobie sama wszytsko ustalasz , że to i że sio , potem przez długi czas cisza. Żadnego zainteresowania, no to piszę na maila(miałąm adres bo napisano do mnie proszac o r telefonu) prosząc o kontakt. Raz cisza , potem znowu. Pani z HE ale z Niemiec oddzwoniła. Milutka zapowiedziała , że jeszcze w tym samym dniu oddzwoni do mnie jej koleżanka , żeby wypelnić ze mna kwestionariusz osobowy. Zadzwoniła wypełniła od razu sprawdzała mój język i jest ok. Ale ferty to były tylko dwie, a miało byc tak dużo i to ja mialam ustalić ile bym chciala zarobić i oni mi będą szukać. A tu tylko ,albo az dwie. Jedna na 18 wrzesnia, zaznaczalam cały czas ,że chcę jechać na początku a druga do kogos kto umiera. No to przesada.Po pierwsze nie uśmiecha mi sie jechać do kogos w takim stanie a po drugie na ile na dwa , trzy tyg.Czyli nie mają tak rózowo jak opowiadają na początku.

Aniu w tej firmie tak jak w wielu, jestes pracownikiem po podpisaniu z nimi umowy, jesli nie, dostajesz jakies marne oferty, ktorych nikt nie chce, ja juz to przerabialam. Powinno byc pewnie inaczej, raczej powinni zachecac nowe opiekunki, dzwonic czesciej z propozycjami, ale jest jak jest. Nie jestem pracownikiem biura, nie moge nic.

Teraz jestem w pracy nie z HE, ale w tygodniu mam ze 3-4 telefony z propozycjami pracy, czyli zlecen im nie brakuje.
Nastepnym razem jak zadzwonia, opierdo..... i juz, a jesli o negocjacje chodzi, pamietaj zawsze mozesz, nawet musisz negocjowac!!!

23 sierpnia 2013 10:01
dzięki, a teraz zmykam na piaseczek nadmorski. Świeci piekne słońce , więc trzeba nadal korzystać i ładowac baterię hahaha przed wyjazdem na saksy hahahah
23 sierpnia 2013 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Aniu w tej firmie tak jak w wielu, jestes pracownikiem po podpisaniu z nimi umowy, jesli nie, dostajesz jakies marne oferty, ktorych nikt nie chce, ja juz to przerabialam. Powinno byc pewnie inaczej, raczej powinni zachecac nowe opiekunki, dzwonic czesciej z propozycjami, ale jest jak jest. Nie jestem pracownikiem biura, nie moge nic.

Teraz jestem w pracy nie z HE, ale w tygodniu mam ze 3-4 telefony z propozycjami pracy, czyli zlecen im nie brakuje.
Nastepnym razem jak zadzwonia, opierdo..... i juz, a jesli o negocjacje chodzi, pamietaj zawsze mozesz, nawet musisz negocjowac!!!

PRAWDA!:)
23 sierpnia 2013 19:40
Witam Drogie koleżanki teraz ja napiszę ja wybrałam ofertę ale prosiłam o trzy cztery dni zwłoki mieli zadzwonić za tydzień w piątek i nic ja dostałam inną propozycję i w niedzielę wyjechałam no trudno kto pierwszy ten lepszy zadzwonili w poniedziałek mama moja powiedziała ze pojechałam własnie do pracy ale zostawię sobie tą firmę na czarna godzinę fakt że przebierałam miałam dużo ofert i nic z tego nie wyszło pozdrawiam
30 września 2013 13:50
Witam, pracowałam z tą firmą, nie narzekam, ale zachowują się jakby nie zależało im na pracownikach, chociaż byli zadowoleni z mojej pracy.Nie interesuje ich wcale, jak Ci się pracuje itd.ale tak jest raczej ze wszystkimi firmami. Powiedziałam, kiedy chciałabym wyjechać ponownie, ale nikt z firmy wcześniej nie zadzwonił.Miałam mnóstwo ofert z innych firm, więc przyjęłam inną ofertę.Już byłam dawno w pracy, jak do mnie dzwoniono z Hausengel, ale nie odbieram za granicą. Jeśli nast. razem dostanę dobrą ofertę, to wyjadę, bo pieniądze dostawałam bez problemu, a to jest ważne.Pozdrawiam wszystkie koleżanki i życzę powodzenia
07 października 2013 17:53
witam.moja przyjaciolka podjela sie wspolpracy z ta firma.pojechala od nich drugi raz,umowila sie,ze zostanie na 8tyg,a tu umowe dostaje na....10tyg!no bo kto by sie liczyl z opiekunka?dzwonilam swego czasu do nich,dokladnie ok 4tyg temu.w poznaniu nikt nie odbiera,sygnal jest,ze linia wolna.Pani z wroclawia wytlumaczala,ze linia jest ciagle zajeta,tylko oni maja tak glupio ustawiony sygnal...Powiedziala mi rowniez-i chwala jej za to-ze Polki,ktore dla nich pracuja i maja przez nich zalozona gewerbe,maja niestety problemy po powrocie do pl,by sie zarejestrowac do up w celu uzyskania ubezpieczenia.aha,i jesli chodzi o kase-najpierw zapytali moja przyjaciolke, ile chcialaby dostac-przedstawili konkretny przypadek,gdzie potem wyladowala-ona,ze 350e za tydz.pani biurowa na to,ze to rozsadna cena.poczym na umowie dostala 1200.i tyle wplynelo na konto.  
13 grudnia 2013 07:17 / 2 osobom podoba się ten post
anker

witam.moja przyjaciolka podjela sie wspolpracy z ta firma.pojechala od nich drugi raz,umowila sie,ze zostanie na 8tyg,a tu umowe dostaje na....10tyg!no bo kto by sie liczyl z opiekunka?dzwonilam swego czasu do nich,dokladnie ok 4tyg temu.w poznaniu nikt nie odbiera,sygnal jest,ze linia wolna.Pani z wroclawia wytlumaczala,ze linia jest ciagle zajeta,tylko oni maja tak glupio ustawiony sygnal...Powiedziala mi rowniez-i chwala jej za to-ze Polki,ktore dla nich pracuja i maja przez nich zalozona gewerbe,maja niestety problemy po powrocie do pl,by sie zarejestrowac do up w celu uzyskania ubezpieczenia.aha,i jesli chodzi o kase-najpierw zapytali moja przyjaciolke, ile chcialaby dostac-przedstawili konkretny przypadek,gdzie potem wyladowala-ona,ze 350e za tydz.pani biurowa na to,ze to rozsadna cena.poczym na umowie dostala 1200.i tyle wplynelo na konto.  

apropos Twojej wypowiedzi! wspolpracuje z ta firma dosc dlugo ;nie wiem moze mam szczescie ! ale pieniadze mam wieksze niz chcialam ;stelle bardzo dobra ! z tym ze wogole nie kontaktuje sie z polskimi oddzialami !!! odrazu niemcy!!  dziewczyny sa oky pomocne-niemieckie zaznaczam!:) lubie do nich zadzwonic chocby z nudow! :):):) a nawiasem mowiac ja niemam problemu zarejestrowaniem w up !!!!{po co za duzo gadac } i tak zasilku nie dostaniesz:) a geweraba jest w de !!!poprostu jak pytaja co pani roibilaprzez 2 miesiace -odpowiada sie Nic!
11 lutego 2014 15:51

ala zgadzam sie dla firmy liczy sie tylko rodzina my nie chociaz z nas zyja potrafia sie plaszczyc przed niemcami

ciekawe jak firma uczci moje i zmienniczki 5 lecie w firmie i jednej rodzinie a pozatym zapytam p Filipa dlaczego nie placa dodatkowo za swieta wielkanoncne ?

Edytowałem za Ciebie. Na przyszłość nie dubluj postów. Moderator

11 lutego 2014 15:55
Pracowałam z tą firmą półtora roku byłam tylko u jednej rodziny i wszystko było ok. Byłam zadowolona.
11 lutego 2014 16:05 / 1 osobie podoba się ten post
Ja jezdze z nimi tak jak stoi w umowie 2x w roku, co by mi gewerby nie wymeldowali, ostatnio telefony milcza, polecilam jedna kolezanke jakies 2,5 miesiaca temu, pojechala jest zadowolona i wraca na sztele. Jak pisalam, nie ma firm super, ale Hausengel ze wszystkich tych znanych mi na 10 punktow ma u mnie 7-8.
14 lutego 2014 11:50
pigula

ala zgadzam sie dla firmy liczy sie tylko rodzina my nie chociaz z nas zyja potrafia sie plaszczyc przed niemcami

ciekawe jak firma uczci moje i zmienniczki 5 lecie w firmie i jednej rodzinie a pozatym zapytam p Filipa dlaczego nie placa dodatkowo za swieta wielkanoncne ?

Edytowałem za Ciebie. Na przyszłość nie dubluj postów. Moderator

Witam.
Zostalem przywolany do tablicy. Mam nadzieje ze nie przekrocze regul moderatora. 

Szanowna Pani.
Jezeli dla Pani "plaszczyc" oznacza byc milym i wyrozumialym dla osoby ktora taka nie jest, to tak. I dla rodzin I opiekunek z nami wspolpracujacymi tacy jestesmy. nawet wtedy jezeli sobie na to nie zasluzyl. Co do Pani pytania: ja moje 6 lecie w firmie uczcze pewno podobnie jak Pani, ze swoja rodzina w domu dziekujac ze mam pewna i uczciwa prace.

Co do Pani checi dodatkowej placy: wspolpracuje Pani ze swoim zleceniodawca (czyli rodzina) dluzszy czas jak Pani opisala. Prosze z nim negocjowac. Jezeli mozemy w tej rozmowie pomoc, prosze tylko o slowo a skontaktujemy sie w Pani imieniu z rodzina natychmiastowo.
Pozdrawiam
Hausengel
Filip Krupinski
16 lutego 2014 12:10 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Ja jezdze z nimi tak jak stoi w umowie 2x w roku, co by mi gewerby nie wymeldowali, ostatnio telefony milcza, polecilam jedna kolezanke jakies 2,5 miesiaca temu, pojechala jest zadowolona i wraca na sztele. Jak pisalam, nie ma firm super, ale Hausengel ze wszystkich tych znanych mi na 10 punktow ma u mnie 7-8.

ja tam Du ....e nikomu nie wlaze :) -pisze to bo jeszcze ktos pomysli hahahaha (zreszta inkognito tu jestem) daje im w skali 10 powiedzmym8-9:):):)a tak powaznie naprawde nie powiem nic zlego ! ale przypuszczam ze to jest -w pewnej mierze zasluga mojej osobowosci :):) jak cos nie tak to ;;zegnaj gienia ;;tej pracy wystarczy jeszcze na bardzo dlugo i dla bardzo wielu:):):) i jeszcze jedno -dlaczego wszyscy ktorzy pisza -te negatywne opinie uparli sie ze HE zdziera od nas kase -przeciez to nie jest nasza kasa!!!!!! umawiamy sie powiedzmy na 1300 netto -i to jest nasza kasa!!!!  sorki troche mnie ponioslo bo naprawde jest setki gorszych firm!  a tu przynajmiej jest wszystko jasne!!!!!!!