HausEngel Zobacz profil firmy

Zarobki
4 / 5
Warunki umowy
3 / 5
Jakośc obsługi
3 / 5
Dopasowanie oferty
2 / 5
Liczba oddziałów
2 / 5
06 maja 2014 09:24 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

Zazwyczaj chyba ktoś z rodziny pdp przyjeżdza po opiekunkę na dworzec? a może się mylę? Mnie w kazdym razie nikt jeszcze nie powiedział że mam taxi albo autobusem na miejsce dojechać.

W tej firmie tak jest ,że musisz dojechać do miasta np W.i nie wazne ,że bliżej byś miała na miejsce.Z tamtąd  dopiero jedziesz na nmiejsce pracy oddalone np 300km .Dla niektórych jest to nie zrozumiałe ,dla mnie też.
06 maja 2014 09:27
ivetta

W tej firmie tak jest ,że musisz dojechać do miasta np W.i nie wazne ,że bliżej byś miała na miejsce.Z tamtąd  dopiero jedziesz na nmiejsce pracy oddalone np 300km .Dla niektórych jest to nie zrozumiałe ,dla mnie też.

Dlaczego wprowadzasz ludzi w blad wcale tak nie jest jak piszesz  ponad  rok jezdzilam  busem pod drzwi  ,  to co opisalam to sytuacje awaryjne kiedy opiekunka nie ma jak dojechac  z wiekszego miasta .
06 maja 2014 09:32
Jeżeli wprowadziłam w błąd , to przepraszam , ale z takim postępowaniem się spotkałam.Wiele razy dyskutowałam z koleżankami na ten temat, a dojechać mogły do różnych miast.
06 maja 2014 11:55 / 1 osobie podoba się ten post
Moim zdaniem opiekunka powinna mieć prawo sama decydować w jaki sposób dojedzie, kto ją odbierze itd.Z firmą która by mi dyktowała tu i tu, tym busem, ten koordynator odbiera, chyba bym nie współpracowała, bo to niewygodne
09 maja 2014 23:21
Od ponad miesiaca czekam na kaske za prace. Szkoda słow. Juz dwa tygodnie temu slyszalam od koordynatorki, ze rodzina wyslala pieniadze, w poniedzialek ze mieli klopoty z bankiem. Jak dostane nazwe banku, nieomieszkam go poiformowac o jego niekompetencji, ciekawe jak zareaguje. To nie jest pierwszy raz jak rodzina ma "klopoty z zaplatą", co z tym problemem zrobi firma?
10 maja 2014 09:01 / 1 osobie podoba się ten post
Witam nie wiem gdzie mam to napisać dlatego piszę tutaj czyjest ktoś kto pracuje z firma Golden Oak z Kwidzyna bardzo proszę o odpowiedż
10 maja 2014 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Od ponad miesiaca czekam na kaske za prace. Szkoda słow. Juz dwa tygodnie temu slyszalam od koordynatorki, ze rodzina wyslala pieniadze, w poniedzialek ze mieli klopoty z bankiem. Jak dostane nazwe banku, nieomieszkam go poiformowac o jego niekompetencji, ciekawe jak zareaguje. To nie jest pierwszy raz jak rodzina ma "klopoty z zaplatą", co z tym problemem zrobi firma?

Wyglada to tak,ze to firma ma jakis problem z płaceniem/chca sobie troche poobracac twoimi pieniedzmi?/ a rodzina,bank to preteksty majace wytlumaczyc bezczelnosc agencji,dlatego zmien ją jak najpredzej -taka moja rada.A jaki termin platnosci masz  umowie,powinien byc okreslony.za kazdy dzien zwłoki z zapłata  nalezą sie odsetki ustawowe
10 maja 2014 17:58

Nie chcę krakać ale bardzo często utrata płynności finansowej, a tak to wygląda poprzedza bankructwo  firmy.

Bez potwierdzonych informacji, sugeruję się wstrzymać z takimi spekulacjami. Moderator

11 maja 2014 14:01
greenandy

Wyglada to tak,ze to firma ma jakis problem z płaceniem/chca sobie troche poobracac twoimi pieniedzmi?/ a rodzina,bank to preteksty majace wytlumaczyc bezczelnosc agencji,dlatego zmien ją jak najpredzej -taka moja rada.A jaki termin platnosci masz  umowie,powinien byc okreslony.za kazdy dzien zwłoki z zapłata  nalezą sie odsetki ustawowe

Firma nie ma nic do moich pieniedzy, wysylaja rodzinie rachunek i kase placi mi familia na konto. Zastanawiam sie tylko, dlaczego nic nas nie chroni przed takimi nieuczciwymi rodzinami, niby mamy firmowego adwokata,....... i nic sie nie dzieje.
11 maja 2014 14:11
A jak tak to przepraszam i bardzo się cieszę bo ostatnio mocno się zastanawiałam nad nawiązaniem współpracy z nimi.
11 maja 2014 14:25
A to po co ta firma,tylko do wystawienia rachunku jest? A jak rodzina nie zaplaci,no tu juz twoj problem? Dziwny układ.
11 maja 2014 14:28
Alina

A jak tak to przepraszam i bardzo się cieszę bo ostatnio mocno się zastanawiałam nad nawiązaniem współpracy z nimi.

Alinko, to sa skrajne przypadki, ale widac czasem sie zdarzaja, musze zapytac w firmie czy chroni nas cos przed takimi oszustami, czy faktycznie mozna domagac sie odsetek. 

Jutro wszystko bede wiedziala, zadzwonie, zapytam, napisze na forum.

11 maja 2014 14:34
greenandy

A to po co ta firma,tylko do wystawienia rachunku jest? A jak rodzina nie zaplaci,no tu juz twoj problem? Dziwny układ.

Ja juz troche z nimi pracuje, jakis wiekszych klopotow nigdy nie bylo, zawsze pomoga. 

Jak nie, wezme sprawe w swoje rece, zadzwonie do rodziny, postrasze adwokatem i ...... zobaczymy.
11 maja 2014 14:44 / 2 osobom podoba się ten post
Podpisujesz umowe z firma czy z rodzina? Jesl z firma to nalezy ci sie wyplata w terminie niezaleznie od tego czy rodzina zaplaci czy nie.To juz sprawa firmy,jak wyegzekwowac kase od rodziny,twoim pracodawca jest firma,i nie ma tlumaczenia ze nie zaplaci,bo rodzina nie zaplacila.
11 maja 2014 14:53 / 1 osobie podoba się ten post
Ja jestem sama sobie firma, HE moge jedynie prosic o interwencje.