HausEngel Zobacz profil firmy

Zarobki
4 / 5
Warunki umowy
3 / 5
Jakośc obsługi
3 / 5
Dopasowanie oferty
2 / 5
Liczba oddziałów
2 / 5
11 maja 2014 15:07 / 1 osobie podoba się ten post
He prosic o interwencje,rodzine prosic o pieniadze i ogolnie-prosic sie o wynagrodzenie za swoja ciezka,juz wykonaną prace? Moze trzeba ządać nie prosic.firma nie bierze odpowiedzialnosci zadnej,?czyzby tylko brała swoja dole za posrednictwo? Ej,cos mi sie tu nie podoba
11 maja 2014 15:15
greenandy

He prosic o interwencje,rodzine prosic o pieniadze i ogolnie-prosic sie o wynagrodzenie za swoja ciezka,juz wykonaną prace? Moze trzeba ządać nie prosic.firma nie bierze odpowiedzialnosci zadnej,?czyzby tylko brała swoja dole za posrednictwo? Ej,cos mi sie tu nie podoba

Czytajac Twoje wypowiedzi ,widze ze nie rozumiesz co to znaczy Gewerbeschein! A juz na 100% nie masz pojecia co tojest francyza i francyzobiorca polecam  poczytac  
11 maja 2014 15:26
To takie cos ze jak rodzina nie zaplaci,to opiekunka kasy nie ma./sadzac po doswiadczeniach margolci/.tak,nie pracuje na takich zasadach,dzieki Bogu nie pracuje na takich zasadach.Dzieki temu wyplate mam zawsze w terminie i ustalonej wysokosci
12 maja 2014 08:30 / 1 osobie podoba się ten post
Beatabeata

Czytajac Twoje wypowiedzi ,widze ze nie rozumiesz co to znaczy Gewerbeschein! A juz na 100% nie masz pojecia co tojest francyza i francyzobiorca polecam  poczytac:-) :-) :-) 

Witam. Prosze mi podac meilem Pani imie i nazwisko. Sprawdze w systemie sprawe i sie odezwe.

Pozdrawiam
Hausengel Betreuungsdienstleistungen GmbH
Filip Krupinski
12 maja 2014 08:33
Hausengel

Witam. Prosze mi podac meilem Pani imie i nazwisko. Sprawdze w systemie sprawe i sie odezwe.

Pozdrawiam
Hausengel Betreuungsdienstleistungen GmbH
Filip Krupinski

Ale po co ja nie mam zadnych problemow jest wszystko oky  moze chodzi o post Margolci  
12 maja 2014 08:37 / 2 osobom podoba się ten post
Beatabeata

Ale po co ja nie mam zadnych problemow jest wszystko oky:-) :-) :-) :-)  moze chodzi o post Margolci :-) :-) :-) 

uhh..faktycznie kliknolem opdowiedz na nie ten profil. Tak. mam na mysli ta druga Pania. 
12 maja 2014 11:25
margolcia

Alinko, to sa skrajne przypadki, ale widac czasem sie zdarzaja, musze zapytac w firmie czy chroni nas cos przed takimi oszustami, czy faktycznie mozna domagac sie odsetek. 

Jutro wszystko bede wiedziala, zadzwonie, zapytam, napisze na forum.

Margolciu czy kontaktowalas sie juz dzisiaj w sprawie Twich nie zaplaconych pieniedzy?
12 maja 2014 11:26
Hausengel

uhh..faktycznie kliknolem opdowiedz na nie ten profil. Tak. mam na mysli ta druga Pania. 

P. Filipie dzwoniłam własnie do sympatycznej P. Mireczki, jestem w kontakcie z biurem. Ale gdyby Pan mogł swoim fachowym okiem rzucic na moj profil w firmie i cokolwiek ruszyc w mojej sprawie, bylabym wdzieczna. Zaraz wysle Panu swoje dane.    Ja mam zwyczajnie pecha, nawet w biurze mi mowia, zadna rodzina nie ma na czole napisane" Jestesmy przekretami, nie płacimy kasy za prace". Ale racje maja Ci co pisza, ze jakies prawo na takich byc powinno. Wiem na 100, ze o odsetkach za zwłoke moge zapomniec. Rodziny zwalaja wine na bank, ja znam na tyle jezyk, ze kiedys zadzwonie do takiego banku(dane na koncie sa), zadzwonie i zapytam, powiem ze czekalam na kase prawie 2 miesiace z ich winy, ciekawe jaka bedzie reakcja banku. 
12 maja 2014 12:00
margolcia

P. Filipie dzwoniłam własnie do sympatycznej P. Mireczki, jestem w kontakcie z biurem. Ale gdyby Pan mogł swoim fachowym okiem rzucic na moj profil w firmie i cokolwiek ruszyc w mojej sprawie, bylabym wdzieczna. Zaraz wysle Panu swoje dane.    Ja mam zwyczajnie pecha, nawet w biurze mi mowia, zadna rodzina nie ma na czole napisane" Jestesmy przekretami, nie płacimy kasy za prace". Ale racje maja Ci co pisza, ze jakies prawo na takich byc powinno. Wiem na 100, ze o odsetkach za zwłoke moge zapomniec. Rodziny zwalaja wine na bank, ja znam na tyle jezyk, ze kiedys zadzwonie do takiego banku(dane na koncie sa), zadzwonie i zapytam, powiem ze czekalam na kase prawie 2 miesiace z ich winy, ciekawe jaka bedzie reakcja banku. 

Poczta
12 maja 2014 12:19
Margolcia przelew z D na konto walutowe w polskim banku idzie góra 5 dni roboczych ,a najczęściej trzy!!!Z niemieckiego konta na inne niemieckie najwyżej 1 dzień!!!Robią Cię w balona jak nic......Informacja uzyskana u kolezanka pracujacej w banku i obslugujacej własnie polskie konta walutowe.Specjalnie do niej napisalam!!!
12 maja 2014 17:06
kasia63

Margolcia przelew z D na konto walutowe w polskim banku idzie góra 5 dni roboczych ,a najczęściej trzy!!!Z niemieckiego konta na inne niemieckie najwyżej 1 dzień!!!Robią Cię w balona jak nic......Informacja uzyskana u kolezanka pracujacej w banku i obslugujacej własnie polskie konta walutowe.Specjalnie do niej napisalam!!!

Wiem Kasiu, 3 dni robocze idzie kasa. Wiem, ze ktos mnie robi w konia bo:

Ponad dwa tygodnie temu, po moim telefonie z prosba o interwencje u rodziny, dostalam odpowiedz, ze pieniadze mi wysłano.  

Tydzien temu, ze wysłali ale w banku cos tam popieprzono, a dzisiaj dosłownie przed chwilą, ze mieli pogrzeb, duzo spraw z tym zwiazanych i mam czekac cierpliwie na pieniadze. A Pan Filip informuje mnie na maila, ze rodzina potwierdzila wplate , mam czekac 4 dni na przelew. Ja juz nie wiem co mam myslec. 
12 maja 2014 17:21 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Uzupełnienie , przelew z niemieckiego banku do banku polskiego w euro idzie max 12 godzin teraz . Sorry ale kolezanka twoja ma chyba jakieś starsze informacje . Przedtem niemieckie banki nie posługiwały sie obowiązkowo wysyłaniem przelewów protokołem SEPA . Teraz obojetnie czy przelew robisz z niemieckiego banku do niemieckiego czy z Niemiec do Polski - musisz wpisać dwa identyfikatory : IBAN i SWIFT lub w obrobie wewnątrzkrajowym BIC - od 1 marca 2014 r wszystkie niemieckie banki realizują przelewy systemem SEPA i wysłane pieniądze jeżeli nie robisz przelewu przez internet tylko w banku dajesz polecenie przelewu - na twoim koncie w Polsce są po 24 godzinach .
12 maja 2014 17:35 / 1 osobie podoba się ten post
No Basia nie są-mi ostatnio przelew od koleżanki z D,której kasę pożyczałam szedł 3 dni.Ale ile by nie było to ściemnianie ,że to czy tamto kiedy kasa potrzeba na wczoraj,uczciwa i zapracowana to zwyczajne oszukiwanie pracownika!!!Aktualnie poszukuje nowej szteli i byc moze poijade narazie z jakieś firmy i o te terminowe wypłaty mam najwieksze obawy.Odmówiłam juz jednej firmie mimo fajnej oferty własnie ze wzgledu na fatalne opinie nt nieterminowych płatności.
12 maja 2014 17:41
W zeszlym roku mialam podobny problem ale Bogu dzieki zalatwilam to od reki ,coreczka ktora wplacala mi na konto pieniadze 3 dni przed moim wyjazdem powiedziala ze ,,no jak nie masz kasy ja ci wyslalam juz 10 dni temu ,jak to mozliwe ,rowniez zwalala wine na banki i nawet notabene dzwonila przy mnie do banku ,bylam tak zla ze zadzwonilam do 2 corki opowiedzialam sytuacje i na drugi dzien dostalam pieniazki do reki zreszta powiedzialam ze nie wyjade bez pieniedzy i ze przy wymianie nie omieszkam zmienniczce opisac sytuacje od tamtej pory. (Jestem caly czas u tej samej rodziny ) kaske dostajemy wszystkie do raczki dokladnie tydzien przed terminem fajnie nie
12 maja 2014 19:31
margolcia

Wiem Kasiu, 3 dni robocze idzie kasa. Wiem, ze ktos mnie robi w konia bo:

Ponad dwa tygodnie temu, po moim telefonie z prosba o interwencje u rodziny, dostalam odpowiedz, ze pieniadze mi wysłano.  

Tydzien temu, ze wysłali ale w banku cos tam popieprzono, a dzisiaj dosłownie przed chwilą, ze mieli pogrzeb, duzo spraw z tym zwiazanych i mam czekac cierpliwie na pieniadze. A Pan Filip informuje mnie na maila, ze rodzina potwierdzila wplate , mam czekac 4 dni na przelew. Ja juz nie wiem co mam myslec. 

Margolcia mamy nadzieje ze z głodu nam ni9e umrzesz, a firma ci wypłaci co Twoje z jakimiś odseteczkami by wypadało . Prawda Panie Filipie?