Co wozicie z Niemiec do Polski?

19 sierpnia 2015 10:56
basiaim

Właśnie umawiam sie z przyjaciółką i uzgadniamy,co mam przywieźć:-) :-) :-)

to co uzgodnilyscie z kolezanka zrob X 2  Po co pozniej po nocach do sklepu latac
19 sierpnia 2015 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

to co uzgodnilyscie z kolezanka zrob X 2 :-) Po co pozniej po nocach do sklepu latac:-)

Spoko..spoko...Torbe dużą w DM juz zakupiłam specjalnie.....
19 sierpnia 2015 11:12 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

to jeszcze dobrze jest zabrac wino i whisky.Zawsze to taniej wychodzi a przydac sie moze:-)

Tez kiedyś whisky woziłam, ale teraz już mi się nie opłaca. Kupowałam przeważnie Ballantinesa po ok 10 euro za 750 ml. w promocji. W Polsce kupuję 1 litr za 56 zł. Też w promocji, a one są często. 
19 sierpnia 2015 11:13
wichurra

Tez kiedyś whisky woziłam, ale teraz już mi się nie opłaca. Kupowałam przeważnie Ballantinesa po ok 10 euro za 750 ml. w promocji. W Polsce kupuję 1 litr za 56 zł. Też w promocji, a one są często. 

Ooo...kogo moje oczy widzą...?
Witaj.
W domu jeszcze czy juz w pracy?
19 sierpnia 2015 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

znaczy sie ze nie oplaca sie do 0,7 siadać 
19 sierpnia 2015 21:44
basiaim

Ooo...kogo moje oczy widzą...?
Witaj.
W domu jeszcze czy juz w pracy?

Jeszcze w domu. Mam jechać 25 sierpnia, ale nie wiem, czy moja babcia dozyje. Kiepsko juz jest. Jednak obiecałam, że do niej wrócę, wiec czekam na rozwój sytuacji. Chociaż po drodze dobrą ofertę musiałam odrzucić. 
19 sierpnia 2015 21:45 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

znaczy sie ze nie oplaca sie do 0,7 siadać :-)

Zwłaszcza kiedy zazwyczaj jest 5 chętnych do picia:)
19 sierpnia 2015 22:40
wichurra

Zwłaszcza kiedy zazwyczaj jest 5 chętnych do picia:)

no to pech 
20 sierpnia 2015 11:13 / 4 osobom podoba się ten post
Tym razem wracam na pusto,ze względu na wiochę w której mieszkam nie miałam gdzie wydać pieniędzy,nad czym bardzo ubolewam. Jedyny zakup to doładowanie za 10 € .
20 sierpnia 2015 11:15 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Tym razem wracam na pusto,ze względu na wiochę w której mieszkam nie miałam gdzie wydać pieniędzy,nad czym bardzo ubolewam. Jedyny zakup to doładowanie za 10 € :gwizdanie:.

No,ja tez ubolewam-sklepy daleko a tam akurat takie fajnie ciuszki dla maluchów:(Tym razem tylko płyn do płukania:)
20 sierpnia 2015 11:37
kasia63

No,ja tez ubolewam-sklepy daleko a tam akurat takie fajnie ciuszki dla maluchów:(Tym razem tylko płyn do płukania:)

płyn do plukania maluchów ?????
20 sierpnia 2015 11:53
Tak,to inna nazwa płynu do kąpieli dla dzieci;)
Po niemiecku to będzie: Babywaschmittel ;)
20 sierpnia 2015 18:19
ORIM

płyn do plukania maluchów ?????:wysmiewa:

To nie wiedziałeś?Teraz się płyn wlewa do pralki,wkłada malucha  i nastawia na szybkie/11min/bez wirowania i bajtel czyściutki i pachnacy:):):):)hi hi hi
20 sierpnia 2015 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Tym razem wracam na pusto,ze względu na wiochę w której mieszkam nie miałam gdzie wydać pieniędzy,nad czym bardzo ubolewam. Jedyny zakup to doładowanie za 10 € :gwizdanie:.

Też teraz jestem na "wiesi", ale tu wożą z Polski do Niemiec.
20 sierpnia 2015 18:34 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

To nie wiedziałeś?Teraz się płyn wlewa do pralki,wkłada malucha  i nastawia na szybkie/11min/bez wirowania i bajtel czyściutki i pachnacy:):):):)hi hi hi

a z wirowaniem to dodatkowo czysciutki w srodku