Co wozicie z Niemiec do Polski?

02 lipca 2015 20:43
tina40, Aniak, pestka, dzięki za info. Teraz już wiem gdzie, czego szukać. 
Z waszych wpisów jasno wynika, że najlepsza liściasta i jak pisze Aniak na dodatkowy plus zasługuje herbata cięta przed suszeniem (cenna uwaga) . 
W pobliżu mam tylko Aldi, Rewe (dziwnie mały) i Kaiser,s. 
Zapewne kupię w Aldi, ale jeśli natrafię na ładnie pakowaną np. w puszce, to również kupię.
To ma być taka "drobnostka" dla mojej zaprzyjażnionej nauczycielki, a ona pije praktycznie tylko zieloną. 
02 lipca 2015 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

tina40, Aniak, pestka, dzięki za info. Teraz już wiem gdzie, czego szukać. 
Z waszych wpisów jasno wynika, że najlepsza liściasta i jak pisze Aniak na dodatkowy plus zasługuje herbata cięta przed suszeniem (cenna uwaga) . 
W pobliżu mam tylko Aldi, Rewe (dziwnie mały) i Kaiser,s. 
Zapewne kupię w Aldi, ale jeśli natrafię na ładnie pakowaną np. w puszce, to również kupię.
To ma być taka "drobnostka" dla mojej zaprzyjażnionej nauczycielki, a ona pije praktycznie tylko zieloną. 

Bieta, jeszcze raz przeczytaj post Aniak ;).
02 lipca 2015 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
pestka

są herbaciarnie ,można kupić na wagę mieszanki w pięknych torebkach,do nich są gratisowo dołączone wąziutkie filtry ,które napałniasz suchą herbatą i wkładasz do szklanki,czajnika lub termosu.Ja lubie niemiecką herbatę z dzikiej róży i hibiskusa.To takie kawałeczki owoców .W edece kosztuje 2,40 za spory bojtelek.
Dzięki za namiar na Aldi-ka ;)

Kupowałam w takiej ekskluzywnej herbaciarni Rooibos i japońską mieszankę zielonej herbaty , rabarbaru i jeszcze czegoś.Ta japońska mieszanka nazywała się "Shogun" i pachniała obłędnie. To były mieszanki na wagę, pakowane w torebki. Przy okazji skusiłam się na porcelanowy kubek do parzenia herbaty:).
02 lipca 2015 22:24
salazar

Bieta, jeszcze raz przeczytaj post Aniak ;).

Wiem gdzie popełniłam błąd, ale to z radości uzyskanych dobrych rad  
napisałam szybko, nie czytając, no i poszło w świat
02 lipca 2015 22:30
a ta to chyba też japońska ? czy dobra, polecacie ? 
02 lipca 2015 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

a ta to chyba też japońska ? czy dobra, polecacie ? 

Kupilam ja dzisiaj w REWE, ale czarna. Bardzo dobra w smaku. Prawdziwa czarna herbata. Zielonej nie moge pic, boli mnie zoladek, poniewaz wzmaa wydzielanie sokow zoladkowych.
02 lipca 2015 23:06 / 1 osobie podoba się ten post
Fajnie ,że wstawiacie opakowania herbat,łatwiej się szuka w sklepie.Herbatę westminster uwielbiamy w domu.Kupuję czarną na ,,ryneczku,,od handlarzy ,ale u nas jest dość drogo chcą 6 zł,a w Aldiku kosztuje 60 centów,to taka najzwyklejsza czarna herbata ,ale moj syn za nią przepada.Musze sprobować tych liściastych.O SHIGUNIE słyszałam i próbowałam ,pyszna.Moja podopieczna piła tylko herbaty z herbaciarni.Miała dwie ulubione.Jedna na dzień owocowa,a druga na wieczór,taka bardzo ziołowa.Na poczatku nie czułam smaku i wydawało mi sie głupim tyle kasy wydawać na zwykła herbatę,ale myliłam się bardzo...Tu w DE ponoć jest herbata 7ZIÓŁ CZY 8...w Pl.bardzo poszukiwana,ale ja sie z nią nie spotkałam,bo może nie rozgladałam sie zbyt intensywnie.Niby jest pyszna i zdrowotna,ale nic wiecej nie
wiem..Narobiłyście mi ochoty na herbatkę i znow będę miała jeden sprawunek więcej do domu i prezent dla taty Tata pija herbaty ,mama kawę :)
02 lipca 2015 23:11 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Kochani, proszę o radę: gdzie lepiej przewozić czekolady czy w bagażniku czy wziąć do środka autobusu. 

W bagazniku. Wkladam do pudelka po butach i przekladam w srodku warstwami recznikow papierowych.
03 lipca 2015 07:45 / 1 osobie podoba się ten post
Ja już gdzieś pisałam ..,ale powtórzę z mojego doświadzenia sporego.Przewożę w autokarowym luku żywność ,a to dla tego ,ż ejest tam po prostu zimno nawet jeśli upał.Do pracy we Francji-26 godzin autokarem woziłam nawet margaryne i wedliny i kompletnie nic z nimi się nie działo.Jak włożyłam ,tak wyjełam.Autokar jedzie,więc podmuch witru itp.robi swoje.
04 lipca 2015 09:01
Witam Opiekunki juz z kraju , mnie sie udało dojechac przed tropikalnymi upałami chociaż gorąco już było .
Podpisuje się pod propozycja zielonej herbaty z ALDI -ka , jeżeli szukamy nie za drogiej a dobrej .Polecam
Czekolady i sery pakujcie tylko do bagazu który pójdzie do bagażnika , wewnątrz autobusu rozpuści się wszystko.
Każdą tabliczkę owińcie schłodzoną folią aluminiową i składajcie po kilka sztuk . Sery też .
19 sierpnia 2015 09:27
Może jestem "opóźniona" ale dopiero niedawno odkryłam Goldsaft-syrop z buraków cukrowych.
Zawsze z daleka omijalam towary miodo-podobne,a tak mi się to kojarzylo. Az sie odwazylam sprobowac(dziadek sie tym zajada).
No i posmakowało.
Wczoraj dodałam też odrobinę do sosu...pycha...

No i bylam w Kauflandzie i zakupiłam
19 sierpnia 2015 09:33 / 1 osobie podoba się ten post
Ja zabieram do pl tylko €:):):)
19 sierpnia 2015 09:40 / 1 osobie podoba się ten post
A ja tym razem kupuję co widzę bo mój po mnie autkiem będzie np wczoraj Lenor 3szt po 1,55 minus 1euro w Rossmanie więc wychodzi ok 1,30 :)
19 sierpnia 2015 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
Mazury

Ja zabieram do pl tylko €:):):)

to jeszcze dobrze jest zabrac wino i whisky.Zawsze to taniej wychodzi a przydac sie moze
19 sierpnia 2015 10:54
ORIM

to jeszcze dobrze jest zabrac wino i whisky.Zawsze to taniej wychodzi a przydac sie moze:-)

Właśnie umawiam sie z przyjaciółką i uzgadniamy,co mam przywieźć