Co wozicie z Niemiec do Polski?

02 lipca 2015 11:29
Ja robię zakupy w DM perfumy dużo tańsze niż u nas no i wszystko z serii Balea,żele kremy szampony te w tubach bardzo dobre,a nawet mydło w dozowniku o róznych zapachach jest rewelacyjne
02 lipca 2015 11:37
Ostatni kupiłam pastę do butów białą z dozownikiem i gąbką w Rossmanie .Idealnie pokrywa białe sportowe buty,może być też do tekstylnych butów np typu trampki.U nas takiej nie spotkałam .Podobną mają na Ukrainie .
02 lipca 2015 14:23
ooo muszę sie rozejrzec za taką.Nie wiesz czy można spotkac ją u MULLERA?
02 lipca 2015 14:28
pestka

ooo muszę sie rozejrzec za taką.Nie wiesz czy można spotkac ją u MULLERA?

Tu tej drogeri nie mam,ale wcześniej zaglądałam w innych sklepach i były pasty ,ale takie klasyczne o kolorze bezbarwnym.Ta jest super ,wypróbowałam na sportowych skórzanych butach .Otarcia ładnie się maskują .
Ta pasta nazywa się Rubin Leder-und Textilweiss i jest zdjęcie białych trampek.Polecam
02 lipca 2015 14:43 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Kochani, proszę o radę: gdzie lepiej przewozić czekolady czy w bagażniku czy wziąć do środka autobusu. 

Anerik , ja w taki upał jak wracałam do domku to czekolady włożyłam do plastikowego pojemnika i w torbę do bagażnika , a po przyjściu do domku włożyłam do lodówki .
02 lipca 2015 14:46 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Kochani, proszę o radę: gdzie lepiej przewozić czekolady czy w bagażniku czy wziąć do środka autobusu. 

a może sprawdzi się termiczna torba piknikowa ? w aldim były po ok 7 euro - takie dość spore ...
02 lipca 2015 14:51 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Dziś dowiozłam do domu czekolady w bagażniku autobusu-w stanie niezmienionym.
W środku autobusu też działała klima,więc też byłyby bezpieczne.
02 lipca 2015 14:53
Ja woziłam nawet masło 1600 km do Francji,ale kładłam do luku bagażowego.Tam jest chłodno i kompletnie nic sie nie działo.Wśrodku autobusu jest za gorąco
02 lipca 2015 15:55 / 2 osobom podoba się ten post
A ja se herbaty od Turków nawiozę. Mają fajną, liściastą, spory wybór gatunków i niewygórowane ceny. W przyprawy też się zaopatrzę-znalazłam u nich kardamon, a ten jest dość trudno dostać.
02 lipca 2015 16:03 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Nie mam aż tak doświadczenia i rozeznania, żeby coś polecać.
Postawiłam przede wszystkim na retinol, jako podobno najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy. O ile wiem, w żadnym kremie drogeryjnym nie ma go w wystarczającej ilości, żeby mógł być skuteczny. Do tego regularne złuszczanie skóry, dobre nawilżanie olejkami, kremami, kwasem hialuronowym i zobaczymy za kilka lat:)

dokładnie ,dokladnie mozecie wszystkie Pania brac  to pod uwagę  zgadzam sie absolutine ! ja tak robie włąsnie tylko teraz dołączylam jeszcze nowy krem Hydro  Feuchtichkeit z zawartoscią kwasów bo  do tej pory złych kremow uzywalam dlatego ze kaszaki  powstawały i mteodą poszukiwan doszłąm  ze to wada  naskórka i uzywania kremów pozbyc sie tego nie mozna ,ale moze bedzie mniej i pasuje mi ten krem musze przyznac z Rossmana 
02 lipca 2015 17:50
Pytanie do smakoszy zielonej herbaty : doradźcie proszę jaką kupić ?
Cena nie ma tu znaczenia. Ja nie lubię zielonej herbaty, więc nie mam bladego pojęcia jaką wybrać.
02 lipca 2015 18:02 / 2 osobom podoba się ten post
No ja zaszalałąm dziś,a raczej wcześniej ,ale dziś zapłaciłam.Zamówiłam sobie krem Linola Fett,a raczej jest to maść na bazie wyciągu z wełny owczej-lanoliny i wyciągów mlecznych.Moja Babcia tego kremu używa do suchych stóp ,do rąk,przesuszonych kolan i łokci.Ogólnie jest to krem-maść do pielęgnacji skóry suchej.Ja sobie tym kremem wyleczyłam suche pięty a peknięty paznokieć wzdłuż po prostu się skleił.Nie ma śladu po miejscu gdzie powstawało peknięcie,a paznokcie są takie jabym wyszla tyle co od kosmetyczki.Skorki nie narastaja ,a skóra jest jak u niemowlaka.Specyfik nie jest tani ,bo kosztuje 42 euro,ale pucha ma 700ml.i jest wielkości mleka w proszku dla niemowląt.Polecam na skorę atopową ,zniszczoną i szorstką w dotyku ,a także na poparzenia słoneczne.Nic sobie w DE nie kupiłam ,to chociaż zadbam o urodę stóp i rąkTzn, już zadbałam i efekty są więc jedzie ze mną pucha do domciu..
02 lipca 2015 18:34 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Cena nie ma tu znaczenia. Ja nie lubię zielonej herbaty, więc nie mam bladego pojęcia jaką wybrać.

Chyba liściasta własnie będzie najlepsza. Nie kupuj tej w saszetkach, tam nie ma herbaty najlepszej jakości- wręcz odwrotnie.
Jak chcesz komuś prezent zrobic, to kup taką w blaszanej puszce.
02 lipca 2015 18:46 / 4 osobom podoba się ten post
bieta

info od smakosza i znawcy zielonej herbaty . kupowałąm tutaj i testowałąm wiele zielonych herbat oczywiście sypanych a nie w saszetkach i powiem ci , ze najlepszą smakowo i z liśćmi łamanymi po suszeniu a nie ciętymi przed , kupiłam w ....... Aldi . są dostepne 3 rodzaje , zwykła zielona , zielona z nuta cytryny i zielona z nutą wanilii . polecam jedynie te dwie pierwsze . Są pakowane w takie 250 g paczki i ta bez dodatków , przeważa kolor zielony opakowania  , ta z cytryną , jaskrawozółty a ta z wanilią / nie polecam dla smakoszy / w kolorze ciemnej zółci . Niedrogie ale rewelacyjne . dwa razy próbowałam te w puszkach i niestty liście były cięte a nie łamane a to dyskwalifikuje .
02 lipca 2015 18:48 / 2 osobom podoba się ten post
są herbaciarnie ,można kupić na wagę mieszanki w pięknych torebkach,do nich są gratisowo dołączone wąziutkie filtry ,które napałniasz suchą herbatą i wkładasz do szklanki,czajnika lub termosu.Ja lubie niemiecką herbatę z dzikiej róży i hibiskusa.To takie kawałeczki owoców .W edece kosztuje 2,40 za spory bojtelek.
Dzięki za namiar na Aldi-ka ;)