Co wozicie z Niemiec do Polski?

22 czerwca 2015 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Wino, dobry rocznik tez.

Taki pakiet jest jak najbardziej do zaakceptowania:).
22 czerwca 2015 20:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

No to które polecasz ???  Bo ja się juz rozsypuję.

Ja od lat stosuję kremy z Avonu.Dzięki temu nie wyglądam na 46,a zaledwie na 45.
22 czerwca 2015 20:47
terka8

Ja też zwróciłam uwagę na zmarszczki u Niemek.Niby życie mają bez porównania łatwiejsze od Polek,a 50-latki wyglądają jak u nas Panie głęboko po 60-tce.To chyba genetyczne.Słowianki mają"lepsze geny".:-)

i mozgi.
22 czerwca 2015 20:49
terka8

:-) Ja od lat stosuję kremy z Avonu.Dzięki temu nie wyglądam na 46,a zaledwie na 45.:tanczy:

Jestem uczulona na nie, dlatego wygladam o 1 rok starzej, niz w rzeczy samej mam.
22 czerwca 2015 20:51 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Jestem uczulona na nie, dlatego wygladam o 1 rok starzej, niz w rzeczy samej mam.

Często słyszę o uczuleniu na kremy z Avonu.Ja lecę na zwykłym brzoskwiniowym,aloesowym i czekoladowym.Podobno uczulają te najdroższe.
22 czerwca 2015 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

i mozgi.

Bez wątpienia jesteśmy zaradniejsze(życie nas do tego zmusiło,czy to też geny?)i chyba lepiej wychowane.
22 czerwca 2015 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wiem czy lepiej. Na pewno inaczej
22 czerwca 2015 21:07 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Nie wiem czy lepiej. Na pewno inaczej:-)

Słuszna uwaga.Jesteśmy bardziej rodzinne.O!
22 czerwca 2015 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
terka8

Często słyszę o uczuleniu na kremy z Avonu.Ja lecę na zwykłym brzoskwiniowym,aloesowym i czekoladowym.Podobno uczulają te najdroższe.

Każdy ma swoją teorię.Jednego coś uczula innego nie i nie ważne czy drogi ,czy tani.Nie powinno się nakładać kremu do twarzy na powieki ,bo najczęściej wtedy uczula.Też o tym nie wiedziałam i co krem kupiłam ,to oczy łzawiły ,czasem piekły.Teraz już wiem i jakby problem zniknął.
22 czerwca 2015 22:27 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

No to które polecasz ???  Bo ja się juz rozsypuję.

Nie mam aż tak doświadczenia i rozeznania, żeby coś polecać.
Postawiłam przede wszystkim na retinol, jako podobno najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy. O ile wiem, w żadnym kremie drogeryjnym nie ma go w wystarczającej ilości, żeby mógł być skuteczny. Do tego regularne złuszczanie skóry, dobre nawilżanie olejkami, kremami, kwasem hialuronowym i zobaczymy za kilka lat:)
22 czerwca 2015 22:31 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Każdy ma swoją teorię.Jednego coś uczula innego nie i nie ważne czy drogi ,czy tani.Nie powinno się nakładać kremu do twarzy na powieki ,bo najczęściej wtedy uczula.Też o tym nie wiedziałam i co krem kupiłam ,to oczy łzawiły ,czasem piekły.Teraz już wiem i jakby problem zniknął.

Żadnego kremu nie powinno się na powieki nakładać. Nawet tych do okolic oczu. Przy dolnej powiece też nie należy za blisko oka kremu nakładać.
Krem i tak się wchłonie i dotrze, gdzie trzeba. I jeszcze podczas nakładania kremu najlepiej go delikatnie wklepywać, unikając naciągania okolic oczu. 
02 lipca 2015 10:54
Kochani, proszę o radę: gdzie lepiej przewozić czekolady czy w bagażniku czy wziąć do środka autobusu. 
02 lipca 2015 10:58 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Kochani, proszę o radę: gdzie lepiej przewozić czekolady czy w bagażniku czy wziąć do środka autobusu. 

Zimą wkładam do walizy i do bagaznika. W autobusie działą ogrzewanie i moze byc za ciepło. A latem , szczególnie jak jest upał biore do autobusu, bo działa klima i jest chłodniej. 
02 lipca 2015 11:16 / 1 osobie podoba się ten post
W tym upale to i tak duże ryzyko z czekoladą:) Ja tym razem wezmę sobie do domu oleje uważam że te tłoczone na zimno są dużo lepsze niz nasze,słonecznikowy ma zapach i smak pestek słonecznika którego to smaku nie mogę się doszukać w naszym "slonecznikowym".Inne oleje tez są bardzo dobre a przy tym tanie.Więc przy okazji tego wyjazdu stawiam na oleje:)
02 lipca 2015 11:26
wisienka

Zimą wkładam do walizy i do bagaznika. W autobusie działą ogrzewanie i moze byc za ciepło. A latem , szczególnie jak jest upał biore do autobusu, bo działa klima i jest chłodniej. 

Hej ciężka sprawa wczoraj siedziałyśmy w cieniu no ale jest 30 st czekolada nam popłyneła wieczorem jadłam łyżką