Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
22 lutego 2015 17:53
wichurra

To trzeba podpisać umowę, nie mając jeszcze oferty tak? Bo takie mnie słuchy doszły i Ty zdajesz się to potwierdzać.
A co, jeżeli oferta się nie spodoba? Jest możliwość odrzucenia jej?

Wichurra, nie wiem jak to jest normalnie. Wyjezdzalam z promedica tylko dlatego,ze...w ciazy bylam:)Potrzebowalam pewnej pracy. Ale w miedzy czasie bylo Boze Narodzenie, a to chcialam w domu z synkiem spedzic. Dlatego w umowie mialam zastrzezone, ze wyjazd nie przed ktoryms tam stycznia. Dotrzymali terminu. Oferta dla mnie byla odpowiednia. Z reszta pod murem troszke stalam, wiec tez nie wybrzydzalam za duzo. Dla mnie to byl jednorazowy wyjazd.
22 lutego 2015 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
Przed 10- ciu  laty po rozmowie telefonicznej ze sprawdzeniem znajomosci jezyka zostalam zaproszona do W-wy na rozmowe . Spedzilam cala noc w pociagu jadac z lubuskiego. W ubieglam roku ponownie zwiazalam sie z firma i wystarczyl wyjazd do G-wa . Wlasciwie nie mam nic istotnego do dodania , wszystko napisala Andrea. Dziwi mnie ciut pytanie po co ?. Jesli mi zalezy na pracy to takie spotkanie pozwala mi na poznanie choc w czesci potencjalnego pracodawcy, rowniez jego kompetencji i sposobu podejscia do ewentualnego wspolpracownika . Takie spotkanie daje wiele obu stronom.
01 marca 2015 17:16
Kochane Opiekunki i Opiekunowie czy moglibyscie pisac w miare aktualne informacje bo to co bylo 10 lat temu raczej dzisiaj zbytnio nie bedzie przydatne ;) Z gory dzieki :D
01 marca 2015 17:39
marzenar

Kochane Opiekunki i Opiekunowie czy moglibyscie pisac w miare aktualne informacje bo to co bylo 10 lat temu raczej dzisiaj zbytnio nie bedzie przydatne ;) Z gory dzieki :D

Od 10 lat to nawet to forum nie istnieje  A co opiekunka to inne inf .kazdy ma inna umowe i inne podejscie do pracy ;
01 marca 2015 20:49
jula

Od 10 lat to nawet to forum nie istnieje  A co opiekunka to inne inf .kazdy ma inna umowe i inne podejscie do pracy ;

10 lat-to był sarkazm ;) 
03 marca 2015 13:33
dzwoniłam, pytałam- PITY wysłano pod koniec zeszłego tygodnia- tak mi powiedziano...tez na niego czekam;)
30 marca 2015 18:41
Czy ktoś z Was orientuje się co należy wpisywać w miesięcznym oświadczeniu o przebiegu świadczonych usług w Polsce dla Promedica?
15 kwietnia 2015 17:58 / 1 osobie podoba się ten post
Witam!
Po 2 letniej współpracy z firmą chciałam ponformować,że firma jest ok .Pieniądze na czas,przemiła współpraca z koordynatorkami,nie czeka sie na oferty pracy i przejazdy.Jednym mankamentem jest tylko małe wynagrodzenie do wykonywanych zleceń,ale na ogół jest wszystko ok.Polecam i zachęcam.
15 kwietnia 2015 21:34
krystyna12

witam czy dostalyscie juz nowe umowy zlecenie teraz sa dwie i jest jeszcze cos zgoda na potracanie co tydzien okolo 70 euro naleznosci za zapewnienie zakwaterowania na cele prywatne i zwrot inych kosztow ,moze ktos jest madry w tej kwesti

Ja mam taka sama sume, dopiero teraz tutaj czytam, na cele prywatne czyli jakie? Rodzina mi wynajmuje teraz czy jak? Nie mam drugiego pokoju na cele prywatne? Interesujace. Spytam sie syna pdp. 
22 kwietnia 2015 21:51
Czy ktoś coś wie na temat pracy w Wielkiej Brytanii przez Promedicę.Szukam info dla córki.A może wiecie o innych firmach.
22 kwietnia 2015 22:34
teresadd

Czy ktoś coś wie na temat pracy w Wielkiej Brytanii przez Promedicę.Szukam info dla córki.A może wiecie o innych firmach.

Wiem że wysyła do Anglii .
23 maja 2015 19:31
Promedica24 to niestety beznadziejna firma. Pracuję tu ponad rok i w chwili obecnej szukam innej firmy.  Może ktoś mi poleci jakąś. Dodam, że Promedica to moja pierwsza firma w której pracuję jako opiekunka. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to marne. W ubiegłym roku odprowadzali składkę ZUS i podatek od kwoty 180,00zł. To było wynagrodzenie. A pozostała kwota to ujmowali jako koszty związane z podróżą zagraniczną. Wcale nie jest mało opiekunek, które zarabiają 24 Euro za dzień.  Pomnóżmy to przez średni 30 dni tj. 720Euro x 4,10zł tj. 2.952zł. Plus do tego 150zł  tj to wynagrodzenie (180zl minus podatek i składka ZUS zdrowotna).  Mam nadzieję, że nie ma mniej zarabiających. Nie wiem jak inne polskie koordynatorki ale moja jest beznadziejna. Dodzwonić się nie mogę. A jak juz rozmawiam i prosze o coś to wielka łaska. Nie będę mówiła o co prosiłam żebby jak ktoś od nichh przeczytał nie domyślił się, że to ja pisze. Oni się chwalą, że mają 27 chyba biur na terenie Polski. DLACZEGO NIE NAPISZĄ, ŻE TE BIURA MAJĄ BO OPIEKUNKI ZA MARNE GROSZE PRACUJĄ NA NICH I NA ICH BIURA. A jak zrobia szkolenie, ludzie czasami przyjeżdżają z odległych miejscowości to tak naprawdę nie ma czego słuchać. Tak tylko żeby odwalić dane szkolenie. PODPOWIEDZCIE MI JAKĄŚ INNĄ FIRMĘ. Boję się bo nigdy nie wiadomo na kogo się tarfi i jeszcze tu pracuję ale jak bym znalazła to od razu się zwalniam. 
23 maja 2015 20:00
Ja jestem przed rozmową w jednym oddziale tej firmy. Zależy mi na szybkim wyjeździe. Rozmowa przez telefon po niemiecku bardzo dobrze wypadła, a teraz musi zostać ona powtórzona na miejscu. Widełki mają spore, bo od 750 do 1300 EUR. Liczę tym razem na maksymalny pułap.

EDIT: Przeliczyłem się. Zaoferowano mi stawkę ok. 100EUR mniej od Aterimy. Zatem "żegnaj Gienia..."
02 czerwca 2015 05:57
Witam.Nie mam długiego dośw. w opiece.Z promedici wyjechalam dwa razy.Opinie od pracodawcow mam bardzo dobre oczywiscie oprocz jezyka.Mam 810euro na mc.Będę szukała innej firmy bo jak dla mnie to za malo.Denerwuje mnie dawanie stawki tylko za jezyk a nie za wykonywana prace.Mialam od nich dwa rozne miejsca jedno ciężkie drugie dosc lekkie i za oba dostalam tyle samo.Choc w pierwszym przypadku narobilam sie jak wol.
02 lipca 2015 01:03 / 1 osobie podoba się ten post
Witam umowe podpisalam w piatek a wyjechalam w czwartek czyli szybko.umowe podpisalam jeszcze nie majac oferty na 35eur.dziennie,pozniej telefonicznie przedstawiono mi oferte i wynegocjowalam 1100eur za miesiac!tylko ciekawa jestem czy kordynatorka bedzie o tym pamietac!najgorsze jest to ze wszystko to co wiaze sie z podopieczna ma sie nijak do zeczywistosci!czasami wstaje do niej nawet 18razy!miala pomagac w transferze a calkowicie musze ja przenosic!miala miec poczatki demencji a ma calkowita!miala wazyc 45kg a wazy ok53 jedyne co sie zgadza to to ze ma apetyt i je wszystko!zglosilam kordynatorce ze jest b.ciezko i mosza mi cos dolozyc[conajmniej 100eur]powiedziala ze sie dowie i da mi znac!czekam juz 9dzien a wyj.8lipca ciekawe czy sie doczekam?przez caly pobyt kontaktowala sie ze mna 2razy a ten 2to za moja interwencja!zobaczymy co bendzie napisze napewno jedno jest pewne jestem pierwszy i ostatni z ta firma!robia sobie z nas opiekunek jaja!!!