Witam jestem tu pierwszy raz ide jutro na rozmowe ,,ciekawe co mnie czeka ,niemiecki cienko musze pocwiczyc bo troche zapomniłam ,Moze wiecie czy praca jest 7 dni w tygodniu czy jest jakiś dzien wolny ?? i czy jezdza panowie do pracy ,,
Witam jestem tu pierwszy raz ide jutro na rozmowe ,,ciekawe co mnie czeka ,niemiecki cienko musze pocwiczyc bo troche zapomniłam ,Moze wiecie czy praca jest 7 dni w tygodniu czy jest jakiś dzien wolny ?? i czy jezdza panowie do pracy ,,
witam czy dostalyscie juz nowe umowy zlecenie teraz sa dwie i jest jeszcze cos zgoda na potracanie co tydzien okolo 70 euro naleznosci za zapewnienie zakwaterowania na cele prywatne i zwrot inych kosztow ,moze ktos jest madry w tej kwesti
kwote 70 eu a dokladnie 69,82 sa to nmaleznosci odpowiadajacych kosztom zapewnienia zakwaterowania na cele prywatne w miejscu swiadczenia uslug oraz kosztom poniesionym przez zleconiodawce zwiazanych z realizacja szkolen w zakresie opieki i kursu jezyka obcego jak rowniez ubezpieczeniakosztow mojego leczenia w czasie trwania podrozy. Takie oswiadczenie firma podsuwa do podpisu przy nowych umowach teraz wiesz ale tego nie rozumiem ,tutaj sa naciagniete jakies koszt chodzi oto zeby tak wyliczyc wynagrodzeie zeby zostalo po staremu pomimo ze rodziny juz placa wiecej
jezeli chodzi o oprowadzane skladek od wyzszej kwoty to dla mnie i tak to jest zlodziestwo zyska na tym tylko zus a napewno ktos kto placi wysokie skladki moge powiedziec tak ja przeszlam na emeryture w 2007 wyliczona emeryture mialam od moich zarobkow srednia 2300zl oczywiscie dorabialam troche na pol etatu przechodzac na emeryture mialam przepracowane 40 lat teraz i mam emeryture w tej chwili okolo 1800zl teraz dziewczyny przechodzac na emeryture 8 lat pozniej przy wiekszych zarobkach maja okolo 1300 zl z kazdym rokiem emerytury beda coraz nizsze chcecie sie przekonac zapytajcie w zus o wskazniki maleja z kazdym rokiem a wiec wg mnie to zyska tylko zus gdyby byl wybor wolalabym nizsze skladki a te pieniadze ktore sa zbierane na zus spozytkowac inaczej pozdrawiam
kwote 70 eu a dokladnie 69,82 sa to nmaleznosci odpowiadajacych kosztom zapewnienia zakwaterowania na cele prywatne w miejscu swiadczenia uslug oraz kosztom poniesionym przez zleconiodawce zwiazanych z realizacja szkolen w zakresie opieki i kursu jezyka obcego jak rowniez ubezpieczeniakosztow mojego leczenia w czasie trwania podrozy. Takie oswiadczenie firma podsuwa do podpisu przy nowych umowach teraz wiesz ale tego nie rozumiem ,tutaj sa naciagniete jakies koszt chodzi oto zeby tak wyliczyc wynagrodzeie zeby zostalo po staremu pomimo ze rodziny juz placa wiecej
to dziwne podpisywalas oswiadczenie o potraceniach a nie wiesz o jaka kwote chodzi?dla mnie jest to bardzo dziwne no bo jak jest potrac enie to musi byc o ile zgoda a kwota to dokladnie 69,82
nie chcialam nic zlego ci powiedziec mowie co jest w mojej umowie a konkretnie w zalaczniku mam ta umowe poniewaz podpisywalam umowe jeszcze w grudniu mam stara na ostatnie 3 dni grudnia i tam jest wszystko normalnie druga obowiazujaca od stycznia 2015 rozni sie tym ze diety juz sa opodatkowane dodatkowy zalacznik wlasnie ten mowiacy o ptraceniu tygodniowym 69.82 moze w oddziale gdzie podpisywalas tego niema ale ja to mam poniewaz teraz mam troche czasu wybieram sie do oddzialu zeby zapytac o ten zalacznik juz mialam dawno to zrobic ale cos mi zawsze wypadalo jeszcze raz nie chcialalm ciebie obrazic pozdrawiam