Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
11 listopada 2013 13:27
Hej wszystkim :)

trochę zaniepokoiła mnie pewna sprawa, dlatego potrzebuje szybko waszej pomocy żeby uspokoić swoje nerwy :)
na pewno ten temat był poruszany tutaj, ale prawie 90 stron to za dużo jak na teraz :)

wyjechałam właśnie pierwszy raz z p24, zostałam poinformowana o kwocie od której opłacane są składki, więc wiem z czym to się je :) akurat nie jest to dla mnie wielki problem, ponieważ mam zamiar popracować z nimi tylko trochę.

jednak jedno mnie martwi, oprócz kwoty podstawowej miesięcznej, która wynosi <40eur... mam kwote dziennej delegacji, jednak pytanie, czy ona jest już na ręke?! byłam pewna ze tak, nawet wydaje mi się że dopytywałam się o to na rozmowie, ale przeczytałam gdzieś w necie że jest to stawka brutto! prosze poratujcie mnie szybko odpowiedzią :(

jeszcze 2 sprawa, stawke dzienną mam określoną na xx, jednak ze względu na 2 osobę do opieku zaproponowano mi przez telefon +x, w sumie nie pomyślałam żeby poprosić P24 o potwierdzenie chociaż głupim sms stawki ;/ czy miałyście problem, bo nie chcieli wam wypłacić tych dodatkowych pieniędzy za 2 osobę?

jestem na wyjeździe 2 tyg, jak narazie wszystko super, świetna rodzina, ludzie do opieki całkiem sprawni, ale dopadły mnie takie wątpliwości co do tej stawki że aż mnie robolała głowa!
prosze o odpowiedź!
pozdrawiam
12 listopada 2013 21:29
Ja pracuje z PM24 juz 4 lata wiec znam ta firme dobrze.Ja mam wyplate w zlotowkach i wszystkich skladek potracaja ok.50 zl.A co do delegacji to ta dieta jest napewno netto wiec sie nie obawiaj ale zamiast pelnego mies licza 30,5dnia
Ale z tymi obiecankami ze pare euro wiecej dostaniesz to bym nie liczyla mi tez raz obiecali i na obiecankach sie skoczylo i lepiej zeby to pisemnie bylo.Pozdrawiam i milego wieczoru Opiekunkom zycze.
13 listopada 2013 13:53
dziękuje koleżanko za uspokojenie :) byłam przerażona tym że może to być stawka brutto, co do 2 sprawy właśnie dostałam potwierdzenie wysokości delegacji więc jest ok :) 
27 listopada 2013 02:27
Witaj  ponownie Siwa564, czy możesz mi jeszcze podać sygnaturę i datę wyroku sadu apelacyjnego w Poznaniu w sprawie przeciwko Promedica24 o godziny nadliczbowe z oddalonej apelacji PM24, dzięki serdeczne za szybką odpowiedż,serdecznie pozdrawiam,gratuluje odwagi,oby wiecej takich opiekunek było....dalia66.
06 grudnia 2013 11:11
alez drogi moderatorze ja NAPISALAM po Polsku , wkleilam dodatkowo cytat z niemieckiej strony , ale to chyba nikogo nie powinno tu dziwic , jestesmy dwujezyczne i cytat dotyczyl bezposrednio nas i naszej pracy ...
hmmmm niektorzy sa bardziej Boscy od samego Boga .....   ale prosze bardzo to juz jest  po posku , cytat;
" " (24-miesięczna gwarancja cena)
CECHY:  
Staranny dobór personelu serwisowego według analizy indywidualnych potrzeb Kwalifikacji do potrzeb przełożony / wewnątrz opieki klienta językowa zapewnia wiedza są testowane przez Promedica24 Prawo jazdy z doświadczeniem jazdy na życzenie

UMIEJĘTNOŚCI JĘZYKOWE WEDŁUG ŻYCZENIA
Opieki pracowników z bardzo mało do umiarkowanej znajomości kosztów niemieckich: od 54,90 € do 69,90 € brutto stawki dziennej
Opiekunów z umiarkowaną do dobrej znajomości kosztów niemieckich: od 69,90 € do 72,90 € brutto stawki dziennej "" 
koniec cytatu ,te wielkie litery to nie moja sprawka , przekleilam i tak wyszlo , zeby nie bylo na mnie :)
12 grudnia 2013 23:19
promedica jest ok płacą mało ale płacą na czas i ma się pewność że pieniążki są na kącie a są firmy które nie zapłacą powiedzą że niemiecka rodzina nie zapłaciła i nie ma pieniązków
28 grudnia 2013 14:27 / 3 osobom podoba się ten post
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, dla osoby która słabo zna niemiecki i dopiero zaczyna tę pracę a jeszcze w Polsce zarabia 1600 brutto i ma kłopoty ze znalezieniem pracy to nawet 700 euro wydaje się dużo, ale zgadzam się z Tobą to tak naprawdę za naszą pracę marne grosze a to, że płacą na czas to nie zmienia mojego zdania, że po prostu za takie pieniądze to jawne wykorzystywanie nas opiekunek a poza tym co z tego, że koleżanka dostaje pieniądze na czas jeśli za ileś lat jak będzie na emeryturze będzie szukała chleba po smietnikach bo na nic innego nie będzie jej stać
30 grudnia 2013 20:27
siwa564

Witaj dalia66 to jest Sygn.akt VP 193/12 wyrok z dnia 23 kwietnia 2013.W piatek byłam w Poznaniu bo bylam jeszcze przesluchiwana w Sadzie Apelacyjnym no i Apelacyjny odrzucil odwolanie PM24 w calosci , wyrok jest prawomocny no i teraz tylko czekam na pieniadze.Nie wiem czy jeszcze bedziesz mogla podac PM24 do Sadu dlatego ze Promedica 24 Poznan Europe Sp.z o.o.sp.komandytowa juz nie istnieje zostala zlikwidowana,wydaje mi sie ze wazne jest kiedy bylas zatrudniona i czy w PM24 pelna nazwa jak napisalam czy moze w jakims oddziale tej firmy.Satysfakcja dla mnie jest tym bardziej ogromna ze PM24 bedzie musiala zaplacic za czas mojej pracy u nich moje skladki emerytalno-rentowe w pelnej wysokosci.Szkoda ze tak pozno sie zdecydowalas, ja pisalam na forum od poczatku podania PM24 do Sadu, moja kolezanka ktora pracowala u nich 3 lata stracila okolo 100 tys zl za godziny nadliczbowe bo nie znalazla czasu aby adwokatowi zostawic pelnomocnictwa no a dzisiaj moze sobie tylko pluc w brode.Pozdrawiam

Witaj siwa564 - czytajac Twojego posta wnioskuję, ze jestes bardzo mądrą i doswiadczona w kwestii pracy opiekunki, ale prosze oświec mnie! Sama byłamm kiedys pracodawcą i pracownikiem - więc tak jakby obie strony medalu są mi znane, co prawda w innej dziedzinie (nie opiekuńczej). Moje pytania brzmią: o jakich nadgodzinach mówisz? - skoro godzimy sie swiadzyc opieke calodobową za określoną stawkę dzienną (tzn dieta) to raz, a drugie wazniejsze dla mnie i kompletnie niezrozumiałe to co przeczytałam: o jakich umowach na 1/8 mówicie tu.??? Logika mówi mi sama za siebie- pracuje w Niemczech mam umowe na ten czas mam wynagrodzenie za ten czas. NIe rozumiem o czym mowicie o jakich rocznych umowach z promedica, i o jakich wynagrodzeniach za siedzenie w PL???!!!! Oświec mnie prosze bo kompletnie nie pojmuję.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

01 stycznia 2014 19:07 / 1 osobie podoba się ten post
barbara59020

promedica jest ok płacą mało ale płacą na czas i ma się pewność że pieniążki są na kącie a są firmy które nie zapłacą powiedzą że niemiecka rodzina nie zapłaciła i nie ma pieniązków

To nie tylko ze placa malo.U nich znajomosc jezyka przeklada sie na wysokosc dniowki.Doswiadczenie,wyksztalcenie kierunkowe nie maja znaczenia.Jeszcze jedna rzecz ktora w Promedika 24 jest do bani to kwota jaka widnieje na umowie zleceniu.Jest to jakies 175 zl na miesiac i od takiej kwoty sa odprowadzane skladki.czyli mowiac inaczej prawie ich nie ma.Jesli by ci przyszla ochota lub zaistniala taka potrzeba ze musisz sie zarejestrowac jako bezrobotna,to okres pracy w Promedika 24 zostanie uznany przez RUP jako bezskladkowy i nie przyzanja ci zasilku.
Pracowac jednak trzeba wiec zycze powodzenia,a moze z czasem poszukasz innej firmy ktora oferuje lepsze warunki pracy
07 stycznia 2014 19:43
A zdarzało się Wam, że nie dostaliście zaliczki na wyjazd? U mnie to pierwszy raz . Jestem już tydzień na kontrakcie a te 200 pln widzę jak świnia niebo.
07 stycznia 2014 21:37
Mnie sie nie zdarzylo nie dostac zaliczki,jedyny problem to mialam ponad dwa lata temu,podczas mojego pierwszego wyjadu zaliczka przyszla na moje konto kilka godzin po moim wyjezdzie,ale to raczej byla wina ksiegowania w moim banku.I tak calkiem zielona swiezynka z ogromna kwota 20 euro (corka mi pozyczyla forse na kupno) wyruszylam w nieznane.
09 stycznia 2014 13:52
hm.....własnie umowiłam się na spotkanie w poniedziałek z promedica24.....test jezykowy przeszłam:)) resztę kryteriów spełniam, nawet sie dowiedziałam,że istnieje mozliwosc wyjazdu na 4 tygodnie.....hm ależ jestem ciekawa co z tego wyjdzie?! zgłosiłam sie jeszcze do jednej firmy tu na forum polecanej(ale to nie ten watek, wiec nie napiszę nazwy:))...moze cos mi wyjdzie z tych zamysłow jazdy na 4 tyg i 1-2 w domku:)
czekam również na najswieższe info o powyzszej firmie:)
16 stycznia 2014 16:27 / 1 osobie podoba się ten post
Witam i postaram się odpowiedzieć na wasze pytania a więc:byłam zatrudniona w PM24 w 2010r na umowę o pracę która mówiła że mam dniówkę zadaniową a więc 8 godzin pracy a jeżeli pracowałam dłużej to mogłam to robić tylko i wyłącznie na telefoniczne zlecenie firmy.Miałam takie pacjentki że mój dzień pracy wynosił około 13 godzin (jak pracuje większość opiekunek)no i wyobraża ktoś sobie codziennie dzwonić do firmy o pozwolenie żeby pracować dłużej?Podpisując umowę nikt mi nie powiedział o tym,a już szczytem wszystkiego było jak płacono mi za urlop 1godz dziennie(1/8 etetu) więc poszłam z tą moją umową do Radcy Prawnego no i zaczęłam bój z PM24 który trwa dalej, sprawę w Sądzie wygrałam ale czy dostanę pieniądze to nie wiem bo PM24 ciągle stawia w stan likwidacji jakiś oddział i otwiera nowy.Zabawa w kotka i myszkę ale to mogę również zawdzieczać naszym sądom bo gdyby nie ich opieszałość PM24 nie zdążyła sie zlikwidować gdyby wyrok zapadł w miarę szybko.
20 stycznia 2014 15:57 / 2 osobom podoba się ten post
....i przelala sie czara goryczy.Czekalam do dzis na wiadomosc o podwyzszeniu mi moich zarobkow. W polowie listopada wyslalam do Promedici podanie ireferencje rodziny mojejPDP. Przed swietami BN(przebywalam na urlopie w PL.) mialam rozmowe weryfikacyjna,poszlo mi wszystko o.k......i cisza. Przed powrotem do D. pytalam co slychac w w/w sprawie pania z W-wy:ona nic nie wie ,bo podania o podwyzke rozpatruje Dyr.Reg.i moje podanie tez tam jest ....no nic tylko skakac do gory!! zawsze to juz jest cos jak sie wie ,ze ino,ino pieniadze wieksze beda.A jaki zaszczyt dla szaraczka takiego jak ja ,ze nie tam jakas ksiegowa,kadrowa czy inna urzedniczka zajmuje sie moja sprawa,ale SAM DYREKTOR REGIONALNY!!!!--przepraszam,moderatorze za wielkie litery,ale to jest "m o j k r z y k !!!".Dzien przed moim odjazdem rozmawialam z moja opiekunka kontraktu(przemila osoba),ktora powiedziala mi ,ze weryfikacje jezyka przeszlam od razu o dwie grupy wyzej!!!-no i co z tego? ano nic! ...zadnej odpowiedzi,czy to na adres domowy czy tutaj na niemiecki--a dzis juz 20 styczen,jeszcze moment i koniec m-ca,no i ciesz sie glupia babo a moze dostaniesz cos wiecej w lutym?....Wiem,ze forumowicze mnie zaraz zjedza,nie powiem Wam ile po dwoch i pol roku zarabiam,bo chce jeszcze troche pozyc a Was uchronic przed kryminalem,bo jak sie przyznam ile zarabiam to mnie zamordujecie!....nie bede dzwonila do firmy tylko jak to z wielkim hukiem rzuce, straca tez klienta,bo rozmawialam z rodzina PDP co zrobia jaj ja zrezygnuje-powiedzieli ,ze Babciunia bedzie musiala isc do Heim-u.Tylko to mnie wstrzymuje,popelnilam ten blad,ze zzylam sie z PDP i rodzina(wyzej mialo byc "jak" a nie "jaj"),ale na zzyciu zalewajki sie nie ugotuje,czerwonego krzyza na plecach tez nie posiadam.Zawiodlam sie i mam wielki zal do Promedici,bo robia sobie zarty z ludzi,na wyjazd masz byc gotowy na wczoraj......ale na wieksze zarobki to se poczekaj jeszcze ze dwa latka? Na miejscu z e r o kontaktu,chyba,ze po trzech m-cach jak ma sie jechac na urlop ...no to laskawie zadzwonia.
20 stycznia 2014 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

....i przelala sie czara goryczy.Czekalam do dzis na wiadomosc o podwyzszeniu mi moich zarobkow. W polowie listopada wyslalam do Promedici podanie ireferencje rodziny mojejPDP. Przed swietami BN(przebywalam na urlopie w PL.) mialam rozmowe weryfikacyjna,poszlo mi wszystko o.k......i cisza. Przed powrotem do D. pytalam co slychac w w/w sprawie pania z W-wy:ona nic nie wie ,bo podania o podwyzke rozpatruje Dyr.Reg.i moje podanie tez tam jest ....no nic tylko skakac do gory!! zawsze to juz jest cos jak sie wie ,ze ino,ino pieniadze wieksze beda.A jaki zaszczyt dla szaraczka takiego jak ja ,ze nie tam jakas ksiegowa,kadrowa czy inna urzedniczka zajmuje sie moja sprawa,ale SAM DYREKTOR REGIONALNY!!!!--przepraszam,moderatorze za wielkie litery,ale to jest "m o j k r z y k !!!".Dzien przed moim odjazdem rozmawialam z moja opiekunka kontraktu(przemila osoba),ktora powiedziala mi ,ze weryfikacje jezyka przeszlam od razu o dwie grupy wyzej!!!-no i co z tego? ano nic! ...zadnej odpowiedzi,czy to na adres domowy czy tutaj na niemiecki--a dzis juz 20 styczen,jeszcze moment i koniec m-ca,no i ciesz sie glupia babo a moze dostaniesz cos wiecej w lutym?....Wiem,ze forumowicze mnie zaraz zjedza,nie powiem Wam ile po dwoch i pol roku zarabiam,bo chce jeszcze troche pozyc a Was uchronic przed kryminalem,bo jak sie przyznam ile zarabiam to mnie zamordujecie!....nie bede dzwonila do firmy tylko jak to z wielkim hukiem rzuce, straca tez klienta,bo rozmawialam z rodzina PDP co zrobia jaj ja zrezygnuje-powiedzieli ,ze Babciunia bedzie musiala isc do Heim-u.Tylko to mnie wstrzymuje,popelnilam ten blad,ze zzylam sie z PDP i rodzina(wyzej mialo byc "jak" a nie "jaj"),ale na zzyciu zalewajki sie nie ugotuje,czerwonego krzyza na plecach tez nie posiadam.Zawiodlam sie i mam wielki zal do Promedici,bo robia sobie zarty z ludzi,na wyjazd masz byc gotowy na wczoraj......ale na wieksze zarobki to se poczekaj jeszcze ze dwa latka? Na miejscu z e r o kontaktu,chyba,ze po trzech m-cach jak ma sie jechac na urlop ...no to laskawie zadzwonia.

jakbym o sobie czytała tylko tyle czasu nie minęło od złożenia podania o podwyżkę, ale znam już dobrze tę śpiewkę, że zaraz, za chwilę, trzeba czekać bo dyrektor regionalny no i trzeba czekać na zaszczyt otrzymania 0,60 euro podwyżki, ale jak dalej będą tak mnie zwodzić to chyba jednak się nie doczekam tej podwyżki bo wcześniej złożę wypowiedzenie