Witajcie Czytam posty o Promedica i stają mi wołsy dęba.Ja pracowałam z nimi rok(rok temu),a pozniej zmienilam i znów w styczniu podpisalam umowe ,a pani w oddziale gdzie podpisywałam umowę mi powiedziala,ze o podwyżke moge starac sie nawet po 4 miesiacach.Mam odbyc kurs podstawowy mimo ze pracuje 8 lat bo takie maja przepsy. Czytając Wasze posty i po tym co mnie wczoraj spotkało zamierzam rozwiązać umowę mimo,że wyjazdu nie było,czyli wczoraj zadzwonila pani z Warszawy z propozycja wyjazdu do pana ,ktory ma 185 cm ,a ja 160 cm i pani sama zaproponowała ze połaczy mnie z opiekunka bym sie dowiedziała co i jak ooooooo to była dla mnie nowosc bo nigdy wczesniej w ubiegłej współpracy z nimi nie było takiej stuacji by można było z opiekunka porozmawiać wcześnie ,czy Wam sie takie rzeczy zdarzają?,ze mozecie wczesniej porozmawiac z opiekunką? (ja tez mam zaznaczone ,że nie moge transferować ) i rozmawiam z ta dziewczyna i okazuje sie ,ze pan jest na wozku ,ze troche pomaga ale trzeba podniesc i pomoc 3 razy dziennie w kibelku ,wziąć pod reke,pytam ile ma wzrostu dziewczyna ,ktora jest mowi ze prawie 170 ,a ja 160 nie wiem jak moge wziąść takiego wielkoluda i podnosic,ja kiedys mialam z innej firmy taka prace i jak pomagalam panu z sofy wstac to lecialam z nim sila i tez byl wielki (musialm po 10 dniach zjechac) no ale tego bylo malo pytam dziewczyne gdze dokladnie jest mowi,ze nie wie podaje miasto duze miasto ale gdzie? przywozl ich kierowca 4 osoby wysadzil i nie wie ,wie tylko ,że za rogiem jest jakis sklepik,a tego znow mało pytam, kiedy ma wolne ona odpowiada ,ze nia ma wogóle,ze idzie tylko na zakupy do tego sklepu jak przychodzi Krankengimnastyk uffffffffffff pytam co?pracujesz bez wolnego?jak długo jestes? 6 tygodni uffffffffff zyczylam jej powodzenia i odpowiedzialam ze czasy niewoli i Auschwitz sie skończyły ze tego nie biore.Pani zadzwoniła i pytała co ja na to? czy biorę ?odpowiedziałam ze absolutnie nie ,ze jest za wysoki dla mnie i jest bez wolnego ta praca,więc proszę mi takich ofert więcej nie wysyłac bo nie sa zgodne z profilem z którym zakresliłam przy umowie.Zadzwoniłam do pani,ktora podpisywała ze mna umowe w poblizu mojego miejsca zamieszkania,a pani mi mowi,ze jak drugi raz odmowie to więcej nie beda o mnie dzwonic uffffffffff znow szok bo bylo inaczej jak pracowalm wczesniej rok temu,więc powiedzialam ze nie jest to zgodne z tym co napisalam ,a praca bez wolnego jest wbrew prawu europejskiemu-unijnemu,że min dziennie 2 godz musze mieć tak mam w każdej pracy od 8 lat.Zgodnie z prawem pracujemy 8 godzin dziennie aktywnie,a reszta czuwanie ,czyli cos nagłego i potrzebnego niezbędnie,nie wiem może macie inne informacje?.Moje pytanie do Was poniewaz w czwartek jest to szkolenie i teraz nie weim co zrobić? bo jezeli wymowie czy musze pozniej za taki kurs zapłacić?czy lepiej na taki kurs nie jechać? czy ktos mial taki przypadek?co zrobić?czy czekac na druga propozycje?czy wymowic isc do innej inne firmy maja wyzszy ZUS składki odprowadzają,ja sie pokusilam na stawkę ale dziekuje jak maja byc takie szoki co piszecie.Jakie macie podpowiedzi bo troche zgłupiałam ,bede wdzięczna równiez za odpowiedz apriv Pozdrawiam