Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
01 czerwca 2013 08:26
Przepraszam Cie bardzo andrea ale ze firma PM24 jest w likwidacji slyszalam na WLASNE USZY w Sadzie , nie mam zamiaru nikogo wprowadzac w błąd i nie miałam sprawy z żadną spółka czy oddziałem tylko z firmą PM24 bo ona mnie zatrudniała a nie jakiś oddział czy filia dlatego też sprawa była w Poznaniu bo tam jest siedziba firmy. To że firma jest w likwidacji wcale nie oznacza ż e nie będzie istniała bo przeniesie siedzibę zmieni jedną literkę w nazwie i będzie działała dalej., a Ty andrea masz do mnie pretensje że firma nie informuje swoich pracowników jaki jest jej status obecnie?no i PM24 jest spółką a ma wiele oddziałów a nie wiele spółek.
04 czerwca 2013 18:37
Wydaje mi sie że w Polsce jest jedna:PM24 Poznań Europe Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Spółka Komandytowa ul.Zwierzyniecka 10 60-813 Poznań adres do korespondencji Al.Jerozolimskie 94 oo-807 Warszawa jeszcze potrzebujesz jakieś dane? służę pomocą....
08 czerwca 2013 16:05
Moja znajoma pracuje 4rok w Pm24 i jakieś 2mies temu zadzwoniła do niej pani z biura w W-wie że teraz będzie miała umowę z firmą ze Szczecina i zostaje na tych samych warunkach. Mało wyjaśniła, omijała odpowiedzi na zadane pytania przez moją znajomą, jedyne co powiedziała że po 2 latach nie może dalej zostać na umowie zlecenia w tej samej firmie. Wydaje mi się że jest to umiejętne omijanie prawa by firma dalej istniała, co wy na to?
11 czerwca 2013 20:13
Witam, dziś zadzwoniła do mnie kuzynka z Warszawy.Wiedziała, że byłam zatrudniona w tej firmie i potwierdziła, że w prasie warszawskiej czytała o likwidacji firmy, ale faktycznie jest troszkę inaczej... firma planuje zmienić nazwę - wiadomo o co chodzi... więc firmy nie likwidują. A dla wiadomości zamieszczam stronę z KRS firmy: http://www.krs-online.com.pl/promedica24-care-germany-sp-z-o-o-spolka-krs-651445.html. Wpiszcie w wyszukiwarce na stronie Promedica24 wyskoczy wiele nazw pod tym samym adresem w Warszawie, ale także w Poznaniu, Bydgoszczy, Szczecinie.
PROMEDICA24 CARE GERMANY SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWA taka nazwa widnieje na mojej umowie,mnie zawsze informowano, że siedziba główna jest w Warszawie, a ma kilkanaście pododdziałów w różnych miejscach Polski.
11 czerwca 2013 22:37
Andrea nie wiem,znajoma jest cały czas na Bawarii, pochodzi z Olsztyna a z tego co wiem Szczecin wysyła w ramach rejonizacji na północ Niemiec. Wydaje mi się że to co pisze Sylwunia jest trafne
12 czerwca 2013 15:47
Hej Anetta ja teraz jak będę wyjeżdźać to też zdecyduję się na firmę, która jest wiarygodna i daje umowę o pracę lub umowe-zlecenie z odprowadzanymi składkami od najniższej krajowej chociaż. Wolę zarobić mniej niż miałam ale ze składkami mieć wszystko ok :)
19 czerwca 2013 22:26 / 2 osobom podoba się ten post
Ja jestem bardzo rozczarowna Promedica24, poniewaz podaja mi opis jednego podpiecznego, a po przyjezdzie do pracy okazuje sie, ze wspolmalzonek czy wspolmalzonka ma tez problemy zdrowotne i zaburzenia psychiczne i w efekcie zawsze dostaje dwojke do opieki za stawke poniczej 900 Euro. Natrafilam do tej pory na podopicznych bardzo zlosliwych, zwlaszcza panie sa uparte, oszczedzaja na jedzeniu, chodze glodna w pracy i dodatkowo robie prace ogrodowe. A rodzina i firma niczym sie nie interesuje i dla mnie taka praca to jedno wielkie nieporozumienie.
03 lipca 2013 12:08
Czy któs miał problemy z promedicą? Słyszałam, że umowę trzeba podpisać z góry i mogę człowieka wszędzie wysłać, a potem dostaje się mniej pieniędzy niż obiecują.
05 lipca 2013 09:19
Główna siedziba firmy mieści się w Warszawie - jeśli Panie poczytacie choćby stronę internetową firmy to tam stoi czarno na białym.
A oddziałów firma ma 22 i w tym w Poznaniu.

Pozdrawiam
20 lipca 2013 14:54
Pracowalam PM24 rok na umowe o prace. Po rezygnacji z tej firmy staralam sie o EKUS i jakie było moje zaskoczenie. Pani w NFZ "wejrzała" w komputer i stwierdzila ze PM24 nie zglosila mnie gdy wyjeżdżalam do pracy. Mówie ze wyjezdzalam na delegację;) Pani przechylila głowe, spojrzala na mnie i pokiwala głowa mówić :"Wiemy wiemy - delegacja". Pytam sie :"No dobrze to co w takim razie?". Pani opdpowiada spokojnie:"W takim razie pani pracowala na czarno.Delegacja czy nie powinni powinni zlozyc wniosek o EKUS." Nie wiem jak to jest po reorganizacji PM24, zmianie nazwy...ale warto przejsc sie do NFZ i sprawdzic to.
25 lipca 2013 16:24
Asik

Pracowalam PM24 rok na umowe o prace. Po rezygnacji z tej firmy staralam sie o EKUS i jakie było moje zaskoczenie. Pani w NFZ "wejrzała" w komputer i stwierdzila ze PM24 nie zglosila mnie gdy wyjeżdżalam do pracy. Mówie ze wyjezdzalam na delegację;) Pani przechylila głowe, spojrzala na mnie i pokiwala głowa mówić :"Wiemy wiemy - delegacja". Pytam sie :"No dobrze to co w takim razie?". Pani opdpowiada spokojnie:"W takim razie pani pracowala na czarno.Delegacja czy nie powinni powinni zlozyc wniosek o EKUS." Nie wiem jak to jest po reorganizacji PM24, zmianie nazwy...ale warto przejsc sie do NFZ i sprawdzic to.

Bo oni płacą składki za nas w niemieckiej firmie ubezpieczeniowej................Ja też pracowałam dla nich w zeszłym roku i raz po pracy chciałam jechać do Francji.....Skontaktowałam się z nimi w sprawie Ekuz i właśnie tak mi to wytłumaczono...................
25 lipca 2013 16:30
natka

Bo oni płacą składki za nas w niemieckiej firmie ubezpieczeniowej................Ja też pracowałam dla nich w zeszłym roku i raz po pracy chciałam jechać do Francji.....Skontaktowałam się z nimi w sprawie Ekuz i właśnie tak mi to wytłumaczono...................

jakie składki i w jakiej firmie? jestesmy ubezpieczone w ZUSIE i tam sa odprowadzane skladki. Dodatkowo ubezpieczaja w innej firmie (u mnie było Alians) Ale zameldowana jestes w Polsce i musisz miec polska karte ubezpieczeniowa. W sytuacji kiedy ktos jest np na gewerbie, ma meldunek i oplaca skladki w Niemczech to jak jedzie do Polski to wyrabia sobie niemiecką karte ubezpieczeniowa na czas pobytu w Polsce. Oni maja obowiazek wyrobic EKUS przed wyjazdem pracownika. 
01 sierpnia 2013 23:43
Otóż nie Andrea. Pani w NFZ dokladnie mnie poinformowala w tej sprawie. Delegacja czy nie musi byc zgloszenie. Poszukam w internecie jeszcze...ja mówie co było...a raczej nie bylo.. nie zgloszono mnie do NFZ jakem do DE wyjeżdzala na delegacje. Bylam ubezpieczona li tylko w Aliansie. I jeszcze jedno...mialam wypadek. Skrecilam noge (paskudnie) Nic nie zaplacilam bo mialam prywatne ubezpieczenie a najśmieszniejsze jest to. Otóz byl to wypadek przy pracy. Nalezy sie odszkodowanie . Przyszla pani BHpowiec i spisala protokól. To poszlo do ZUSu..i ? Kicha. Zadnego odszkodowania nie dostalam. Dlaczego? Bo nie mialam ubezpieczonej delegacji w ZUSie. 3000,- pofrunęło z wiatrem :)
07 sierpnia 2013 13:06
witam mam pytanie, czy ktoś jeździł moze do niemiec busem promedici24?ja dziś wyjezdzam i jestem ciekawa jak to jest z taka podroża...
11 sierpnia 2013 23:18
Andrea aj mówie co usłyszalam w NFZ. Byłam na całym etacie. 1/8 jak bylam w PL. Składki byly odprowadzane, tez dostawalam RUMUA ale z wielkim opóźnieniem i czesto musialam placic za leczenie w PL. Teraz ja cie zapytam. Jaką masz karte i kto ci wyrobil? To dodatkowe ubezpieczenie, prywatne było jedyne jakie posiadalam na czas wyjazdu.