Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
02 września 2012 16:09
kieruje moje slowado Kaya,chyba dobrze napisalam a jak cos to sory to ja jestem ta niezdara co nie umie niemieckiego,ale dziwie sie dlaczego tak szybko wydalas opiniena temat mojej wyplaty ciesze sie ze ty urodzilas sie juz z niemieckim na jezyku ale nie kazdy tak ma na forum dowiedzialam sie ze mozna to zmienic bo naiwnie myslalam ze firma jest taka prezna ze sama dba o ludzi teraz pomyslisz zem naiwna ale nie przeszkadza mi to pozdrawiam mam nadzieje ze teraz bedzie to wiecej niz 740 e
02 września 2012 16:17
ALUTKA - ja nie potrzebje polskich kanalów TV i dzwonienia na stacjonarny , bo u mnie w domu nie ma stacjo. telefonu. Czasem zadzwonie od frau do domu na komorke Mamy i szybko sie streszczam co i jak , bo niby jakos znizke ma babka ale i tak jak sie gada i gada to drogo na komorke.

Ale ta polska posredniczka ma racje. Tylko czy ona zapewnia legalna prace ( tj. z ubezpieczeniem zdrowotnym ) czy na czarno te 1100 € ?

A ta oferta ze 100kilowa frau to praca dla chlopa raczej by byla !

KASIA63 - Jestem biedna jak mysz koscielna :( Ale chodzilo mi o to ze najwazniejsze ze wyplata wplywa na konto i mowia o tym od razu ze wplywa 14stego nastepnego miesiaca, to wtedy wiesz i sie nie stresujesz co sie dzieje z wyplata.... :( No chyba ze tak jak mowie ktos potrzebuje kasy na JUZ , to nie jest to dla niego dogodne. Ale jak nie potrzebujesz sofort pieniazka, to mozesz poczekac ... ..
02 września 2012 16:30
Mam pytanko umowa obowiazuje mnie pd 8 .09. jest mozliwe ze oni dzwonia juz wvzesniej z jakas propozycja?Odpoeiedz trezba dac zaraz jak cos,czy mozna miec chwile na zastanowienie sie?sorki za tlakie pytania ale jestem nowa mam obawy.pozdrawiam.diwa49
02 września 2012 17:37
w/g mnie 14go pażdziernika dostaniesz pensję za przepracowane dni września. Natomiast za 10 dni pażdziernika dostaniesz w listopadzie
02 września 2012 17:43
ty nie potrzebujesz dzwonić na stacjonarny, ale dla wielu opiekunek, które nie mają dostępu do internetu- tel stacjonarny jest jedynym źródłem kontaktu.Jeśli chcesz znać szczegóły dotyczące współpracy z tą kobietą, to wpisz sobie w google: Anna hansen Meldorf, na jej stronie są kontakty, pogadasz, dowiesz się wszystkiego. Ona tylko pośredniczy, umowę zawiera się z rodziną.
02 września 2012 17:50
Promedica 24 bierze 60 euro za kazdy dzien wolny od pracy w Niemczech iiii w Polsce,a wy (bo ja juz nie ) dostajecie 50 % diety dziennej .I tak np.dieta dzienna 20 euro to ty dostaniesz 10 euro a PR.24 zainkasuje 50 euro...................ot zycie ,plus normalnie 60 euro(zazwyczaj)za kazdy dzien pracy .Moga byc inne umowy.........ale ...
02 września 2012 18:14
Alutka , dziekuje za namiar tylko na razie ja nie potrzebuje . ale zawsze warto miec namiary sprawdzone

Diva49, ja mysle tak jak Alutka, pracujesz wrzesien, kasa 14 pazdziernika. No wl listopadzie to bylaby juz przesada.

A maz niech sie tak nie podnieca, tyle ludzi wyjezdza a milosc zyje. Nie wyjezdzasz na rok.

Zoska_Samoska , nie wiem o co Ci chodzi :)
02 września 2012 18:51
Dobrze, że podjęłaś taką decyzję, jest to niewątpliwie nizły zarobek, który niestety wymaga poświęcenia nie tylko nas opiekunek, ale i naszych rodzin. Ja wzięłam się na sposób, 4 miesiące temu załatwiłam pracę mężowi i.... za tydzień jadę do niego:). Pewnie, że będę szukać pracy, ale na godziny... póki co opieki to ja mam po kokardy:)
02 września 2012 19:00
diwa49, najtrudniejszy pierwszy raz potem szybko mija rok ~~~~~~~~:)

Kotek, wg mnie podwyza Ci do 900 €. Dobrze ze wystapilas o podwyzke , bo najgorsze to bac sie upomniec o swoje rechte
02 września 2012 21:05
Dokładnie tak jest Alutka... ja to na początku nie wiedziałam, co jest grane z tymi wypłatami, też się radziłam dziewczyn na forum :)))
03 września 2012 00:06
w promedice jasna spawa, zROBILASS w sierpniu 800€ to to 800€ na twoim koncie jest 14 wrzesnia.
04 września 2012 11:28
Kaya no dzięki .... tą "niezdarą" byłam między innymi ja ... nie znasz sytuacji to nie oceniaj. jak podpisywałam umowę to nie miałam zielonego pojęcia jakie są stwaki i nie spotkałam w autbusie innych opiekunek bo z natury jestem nieśmiała i nie zagaduję obcych kobiet :P. dopiero jak znalazłąm to forum to się dowiedziałam, że stawki są o wiele wieksze i teraz mam większą ale winnej firmie :P
04 września 2012 12:14
Ulencja, nie ma za co :)

Ale przeciez napisalam wyraznie po póltora roku pracy 740 € . Wiadomo jak poczatkujaca opiekunka to co innego.

04 września 2012 12:41
Kaya jak masz umowę z promedicą to naucz się czytać. oni mają w umowie, że o podwyżkę mogę ubiegać się po 180 dniach spędzonych w niemczech. i po roku dali mi podwyżkę parę centów bo i tak ta podwyżka nie mogła być wyższa niż 10 % a jak podpisywałam z nimi 2-gą umowę to weszło jeszcze to coś z podwyższaniem podstawy i obniżaniem diety.

ale ty jesteś alfą i omegą :P
04 września 2012 13:50
Mam ofertę z Promedicki i z innej agencji i coś muszę wybrać ale drobne mam niuanse w warunkach.