Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
01 września 2012 07:14
odbedzie sie 29 listopada poniewaz sad nie zdazyl przesluchac swiadkow, moj swiadek bedzie przesluchiwany w poniedzialek a najfajniejsze w tym wszystkim jest to ze PM24 przyslala mi zaproszenie do wspolpracy i jezeli przepracuje z nimi 3 m-ce dostane 300 euro gratis do pensji dobre co.......
01 września 2012 09:56
DOsiwej564 to troche nie FAIR z ich strony tak jak wszystko nie zrozumiale ja jestem z nimi od 2009 i dopuki ty nicod nich nie potrzebujesz jest ok ja nawet niewiem ile razy mialam zmienianom umowe ale pewnego czasu tej kariery z nimi zmondrzalam i sie ubezpieczylam jeszcze gdzies bo mi sie wydaje ze te umowy to takie smieciowe trace bo place podwujnie ale taka spokojniejsza jestem.A z nimi jeste bo kasa na czas bilety organizujom no ioni szukajom zlecen a mialam juz przykre doswiadczeni wczesniej to mi wystarczy NO a kase tez w miare sobie po podwyzkach
01 września 2012 10:17
O widze ze goraco. A Ty Siwa sadzisz sie przeciw Promedice ? O co poszlo ? Za malo Ci zaplacili albo zla stella ? Mi by sie nie chcialo po sadach latac... .
01 września 2012 12:48
Ja także miałam przygodę z promedicą:). Rok temu szukając pracy umówiłam się na spotkanie, na wstępie poprosiłam o wzór umowy by zorientować się jak wygląda, ale okazało się, że mogę ją zobaczyć dopiero przed podpisaniem. Inna pracownica przeprowadziła ze mną przez telefon weryfikację językową. Oceniła, że z moją znajomością języka mogę zarobić 920 eu!!! Nie skomentowałam tego bo koniecznie chciałam tę umowę zobaczyć. Panie, które z tą firmą współpracują wiedzą, że nie do końca umowa jest zgodna z polskim KP. Np. termin płatności! Nie podobało mi się także to, że zdecydowana większośc wynagrodzenia to tzw. dieta, a od tej reszty, czyli najniższej krajowej odprowadzają składki. Po 2 tygodniach otrzymałam ofertę pracy :kobieta 90 kg, leżąca, którą należy dżwigać. Wcześniej zaznaczyłam, że nie podejmę pracy z osobą leżącą. Gdy powiedziałam Pani z promedici, że ja nie jestem "Pudzianowski" to była wręcz oburzona, że nie przyjmuję tej oferty. Oczywiście wypowiedziałam tę umowę, ze względu na wynagrodzenie. A propos wypowiedzi Siwej: ja także otrzymałam od nich propozycję współpracy:) mailowo i pocztą tradycyjną:)
01 września 2012 15:45
Alutka, ja nie mam nic przeciw Promedice, ale ciesze sie ze Dziewczyny pisza tez o nieprzyjemnych sytuacjach. Ale mysle ze nie ma takiej Agentury ktora dogodzila by wszystkim Opiekunkom.

920 € do reki to nie tak zle, ale przy lezacej ( i to 90kg - to na prawe kawal baby ! nawet jak ma specialne lozko, to trzeba i tak ja czasem przemiescic, zeby nie robily sie odlezyny.... ) osobie powinno byc wiecej ( no chyba ze opiekunka w ogole nie zna jezyka, ale to Ciebie nie dotyczy .... ) .
01 września 2012 16:48
No wiesz, ja uważam, że 920 to bardzo mało, niedługo potem znalazłam pracę za 1200+ 100 za przyjazd, 100 na wyjazd. Taka subtelna różnica prawie 300 eu na pensji podstawowej. Ja wiem, że trudno o idealną agencję, ale uważam, że wyjściową kwotą powinno być 1000eu (minimum) To bardzo ciężka praca i powinna być godziwie wynagradzana.
01 września 2012 17:28
No Alutka, masz racje 300 € to 1200 zl, to BARDZO duzo roznica dlatego Agencje wola zachowac te kwote dla siebie ;) Moja kolezanka ( tez opiekunka , ale na dzialalnosc gospodarcza) sama myslala o otworzeniu agencji, bo to na prawde sie oplaca ale teraz jest tyle tych agencji, ze ciezko sie przebic i przyciagnac opiekunki.... .
01 września 2012 18:04
Zgadzam się z Tobą całkowicie. Niedawno pisała tu kobieta, która zarabia w Promedice po 1.5 roku pracy -UWAGA - 740 euro. Uświadomiłyśmy ją, że powinna wiać jak najszybciej.
01 września 2012 19:55
po sadach nie latam bylam tylko raz no i w listopadzie bedzie drugi raz stelle mialam dwie i obie byly niezle ale w umowie o prace mialam 8-io godzinny dzien pracy /dniowka zadaniowa/ no a ktora z was pracuje 8 godzin jako opiekunka ? ja wlasciwie nie mialam z nimi zadnych problemow
01 września 2012 20:18
Romana, 740 € to chyba jakas niezdara nieznajaca niemieckiego ( jesli oczywiscie 7 dni w tyg. pracuje jak przewaznie opiekunki ) , no ale w 1,5 roku to chyba sie cos nauczyla . no i przez 1 i pol roku to mimowolnie spotykasz inne opiekunki ( np w busie ) i sie slyszy ta ma 1000, ta 1100 - ..... .
01 września 2012 20:21
Każda z nas pracuje po kilkanaście godzin dziennie, niektóre nawet nocy nie mają spokojnych. Znam dziewczyny, które nawet przerwy w ciągu dnia nie miały bo podopieczna samotna, z demencją, więc samej nie można było zostawić.

Zdaję sobie sprawę z tego, że raczej żadna z nas nie wyjeżdża tam bo tak bardzo lubi, ale z konieczności, firmy mają tego świadomość tną pensje. Dla mnie komfortowe było to, że pośrednik załatwiał pracę, sprawował na miejscu "opiekę", ale pensję płaciła mi co 2 tygodnie rodzina. Nie wiem jak w innych firmach, ale w przypadku PM24 pensję masz na koncie po 1,5 miesiąca.
01 września 2012 20:40
Alutka, czasem ta praca jest doprawdy wrecz smutna, siedzenie z frau tyle godzin az sama czujesz sie jak staruszka... . Jeszcze jak demencja to nawet nie porozmawiasz sobie jak z czlowiekiem tylko jak z niemowlakiem :/

a Promedica wyplaca po 1.5 miesiaca dopiero - to nie taki dramat- no chyba ze juz jestes na zero z kasa i ci na juz potrzebna na oplaty itp . ale w normalnym przypadku to nie roznica czy dostaniesz 1wrzesnia czy 14stego pazdziernika - najwazniejsze ze kasa wplywa na konto w umawianej kwocie i wszystkie skladki oplacone - ze tego co wiem, to Promedica sie z tego dobrze wywiazuje.
01 września 2012 21:01
Kaya, wiem coś na temat tej pracy, ja po dwóch miesiącach zaczynałam siebie podejrzewać o demencję i to z powikłaniami:):):), a byłam tam 3,5!!! Takie długie pobyty w jednej rodzinie wykańczają psychicznie:).

Nie zrozum mnie źle, ja nie zamierzam tu nikogo nastawiać przeciwko jakiejkolwiek frmie, każdy ma swój rozum i możliwość wyboru.
02 września 2012 10:55
hehhehheehe sparaliżowana, więc trzeba dźwignąc by wsadzić na wózek ! Wyobrażasz sobie podnieć 100 kg?Szkoda kręgosłupa!!! I jeszcze to wstawanie w nocy.... Wiele z nas odchorowuje to obniżoną macicą i dolegliwościami kręgosłupa. Ciekawa jestem, która niemka zgodziłaby się robić 24h za takie pieniądze?????????? Miłej niedzieli:)
02 września 2012 15:39
Witam jestem dopiero co po podpisaniu umowy z PR24 i jak czytam o tym wyplacaniu naleznosci to jestem zaniepokojona 'podczas spisywania umowy spytalam pania z biura czy jak np.wyjezdzam 10wrzesnia i wracam 10pazdziernika to kasa wplywa na konto 14pazdziernika-potwierdzila' a teraz czytajac wasze posty wynika z nich ze dopiero 14listopada?TAk tego sobie nie wyobrazam bede na bezplatnym urlopie a rachunki z poczatkiem miesiaca musze zaplacic.mam watpliwosci teraz