Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
09 sierpnia 2012 18:04 / 1 osobie podoba się ten post
Ania ale nastaw się, że sytuacja na miejscu może być całkiem inna od przedstawionej Ci bo PR24 tak ma, że mówią coś innego a na miejscu się okazuje, że jest całkiem inaczej :)

u mnie najlepsza to była sytuacja, że miałam niby jechać do pacjentki leżącej z cewnikiem do której przychodzą pielęgniarki a na miejscu się okazało, że kobitka była po operacji mózgu ale całkiem sprawna fizycznie a pielęgniarki ani jednej nie widziałam hahahahah
09 sierpnia 2012 18:32
Ulencja, lass sie sich überraschen :)

Ania_z29 , wszystko bedzie dobrze:) Nie jedna juz jechala z Promedica i ma sie dobrze :) Ja tez zamierzam w niedalekiej przyszlosci sie u nich zameldowac, gdyz jestem z okolic Wawy i ich warunki odpowiadalyby mi ..... A Ty z reszta nie jedziesz na te stelle na rok, tylko zapewne na 6-8 tygodni :)
09 sierpnia 2012 19:54
Kaya no nie życzę Ci takiej pacjentki jaką ja miałam ledwo ledwo wytrzymałam a jak przyjechałam do domu to był kłębek nerwów ze mnie a jeszcze dodam, że wyjechałabym od razu ale się umówiłam z promedicą, że wracam 10-tego bo 12-tego moja córeczka ma urodziny i trąbiłam o tym od początku i wiedziałam, że jeśli zrezygnuję to wyślą mnie gdzie indziej właśnie na urodziny, więc zacisnęłam zęba a co zrobił pan z promediczki??? najpierw zadzwonił 8-mego z nr biletu a 9-tego zadzwonił inny i powiedział, że wyjeżdżam za tydzień. nawet nie zapytał czy mogę dłużej zostać tylko mi oznajmił, że nr biletu i godz są przesunięte i chodź błagałam, potem płakałam na na końcu krzyczałam mu do słuchawki to i tak nie zmienili tego a później się okazało, że żadna opiekunka mnie nie zmieniła bo rodzinka zrezygnowała z usług pm bo wiedziała, że babka jest nie do wytrzymania :/
09 sierpnia 2012 21:26
dzieki Romana z calego serca za pomoc,wiem ze to jest okropne ale bede dzwonic zobacze co otrzymam a jak nie to bede sie zegnac z pr 24 bo to nieludzkie taka wyplata za taka prace.ale nie znam dobrze jezyka a chcialam sie zaczepic.pozdrawiam wszystkich co nie moga spac lub nie chca
09 sierpnia 2012 21:35
Do ulencja....włosy mi się na głowie jeżą i ciarki po ciele chodzą jak czytam o tym wszystkim co napisałaś.Zastanawiam się jak firma tak może potraktować pracownika???.....czy naprawdę są już tak pewni siebie na tym rynku i myślą że żadna konkurencja im nie zagrozi??? Już teraz firma ta powinna coś z tym zrobić i traktować swoich ludzi poważnie ,bo to zaniża ich markę na rynku.
09 sierpnia 2012 22:08
Ulencja, co bylo nie tak z ta frau??

Krysiakrysienka, ooo , ale najwazniejsze ze wywiazuja sie z platnosci. Alle przedluzanie pobytu opiekunki bez spytnia jej o zgode to przegiecie!!!
09 sierpnia 2012 22:43
no ta propozycja co odrzuciłam wydawała się trochę męcząca:) pacjent poprostu spał po ok 2 godziny na dobę fizycznie byłoby ciężko:)

fakt wyjazd mam na 2 miesiące z możliwością przedłużenia do 3 więc się okaże od czegoś zacząć trzeba:)
10 sierpnia 2012 07:54
Krysiakrysienka said:
Do ulencja....włosy mi się na głowie jeżą i ciarki po ciele chodzą jak czytam o tym wszystkim co napisałaś.Zastanawiam się jak firma tak może potraktować pracownika???.....czy naprawdę są już tak pewni siebie na tym rynku i myślą że żadna konkurencja im nie zagrozi??? Już teraz firma ta powinna coś z tym zrobić i traktować swoich ludzi poważnie ,bo to zaniża ich markę na rynku.

Krysieńka, Pr24 jest w tej chwili jedną z największych firm na rynku, a być może największą, ma też długi staż i myślę, że zastanowi się nad lepszym traktowaniem pracowników dopiero wtedy, jak bedzie miała problemy z ich znalezieniem. Natomiast posiada filie w wielu miastach i obawiam się, że na razie jest to mało realne, ale chciałabym bardzo się mylić.
10 sierpnia 2012 11:38
Romana, no wlasnie.

Czy w PR24 jedyny test na jezyk to ten przez tel ? Ja sie meldowalam u nich juz daaawno, ze 2-3 lata temu. I wtedy moj niemiecki byl slaby... . Bardzo slaby. Dotego stres. I to bylo tak ze wyslalam mailowo formularz wieczorem i nastepnego dnia o 8smej budzi mnie telefon od nich , ja taka zaspana a tu test z niemieckiego :D Pammietam ze wtedy jako moj minus uznali moj wiek - niecale 24lata... pani mi powiedziala ze z reguly przyjumuja opiekunki od 26 r.z.
10 sierpnia 2012 19:16 / 1 osobie podoba się ten post
ciągle odpytują przez telefon, panie są miłe, ale jeśli myślisz o pracy przez firmę to raczej nie u nich, są lepsze miejsca. Jest fajna firma Trefo z Poznania, mało znana, ale podobno bardzo porządna, mają stronę www, a Laura Profi daje co tydzień dzień wolny, co jest rzadkością. Secursenior jest dla osób z dobrym niemieckim, ale płacą sporo, wcześniej jest godzinna rozmowa z kandydatem o oczekiwaniach i doświadczeniu i z psychologiem, wszystko po niemiecku, jednak to jest wyższa półka. Fajną formę pracy ma nasza koleżanka Fryderyka, najlepszą z możliwych w tej chwili dla Polek, znajdź topic "opiekunka czy niewolnica" u nas i poczytaj sobie, to jest rewelka.
31 sierpnia 2012 16:04
Andrea wyjechała i przez miesiąc nie będzie miała neta ale chyba długo już pracuje w promedice
31 sierpnia 2012 16:16
No wlasnie patrzylam wczesniejsze posty i ona juz w listopadzie 2011 pisala ze pracuje 1,5 roku . wiec teraz bybylo juz ponad 2 lata , takze podwyzka jak najbardziej sie nalezy !! wiadomo ze firmy same sie nie rwa do podwyzek, bo im mniej zarabia opiekunka tym wiecej zarabia agencja :)

Ulencja, dzieki za info .... .
31 sierpnia 2012 17:30
prosze o informacje z Promediki 24 proponuja aneka do umowy tak Pani wytlumaczyla ze za swieta bedzie wiecej pieniedzy chyba chodzi o ta podstawe ale dokladnie nie wiem czy ktoras z was tez cos takiego miala zaproponowane bo zglupialam dwie kwoty maja byc polaczone (chyba)?pozdrawiam
31 sierpnia 2012 18:21
swieta platne 50% od twojej stawki za dzien bynajmniej ja tak mam i nie wiem o co chodzi
31 sierpnia 2012 19:49
do tej port swieta w Promedice byly placone jak zwykle dni nie bylo zadnych 50% czy 100% na pewno oni od pacjenta pobierali 100% a nam placili jak za zwykly dzien jak dzwonilam i pytalam Panie nigdy nie umialy wytlumaczyc ile placa za swieta a w umowie bylo 10% za godziny nadliczbowe do ktorych zaliczaja sie rowniez swieta