Za i przeciw pracy legalnie i na czarno

02 maja 2013 13:11 / 1 osobie podoba się ten post
Dyskusja na temat Gruceli jest tutaj: http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/178/page/503 ......i kilka następnych stron. Przestrzegam, bo to wyjątkowo wredna baba, a jej ogłoszenia nadal się pojawiają -gł. na MyPolacy, Poloniuszu.....
02 maja 2013 13:35
o Andrea, Gabrysia juz nam pomogla :)
A foto to widzialam na jej stronie internetowej. A Tu jest : http://www.24h-pflege.com/

Orchidea, Moderator,
O ja jestem za wprowadzeniem zasady , ze wszyscy bedziemy pisac do siebie per Pani.

Co Panstwo na to ? Prosze o uchwalenie nowej zasady !
02 maja 2013 13:43

Kaya, nie chodzi o nas opiekunki Tylko o Pana Moderatora, skoro Ja zwracam się Panie Moderatorze, to odwrotnosc powinna byc, nawet z tego powodu, że jestem 50 letnią kobieta a nie jakąs podfruwajka. szanujmy się wszyscy nawzajem..

Zatem zwracam się do Pani z prośbą o dokładniejsze ważenie słów, których Pani używa na forum. Resztę użytkowników proszę o zwracanie się do siebie i do mnnie na "Ty" - bo tak jest ogólnie przyjęte w internecie i na naszym forum od dawien dawna. Moderator

02 maja 2013 14:04
Orchidea, tak wiem o co pani chodzi :) Ale ja juz mialam wczesniej ta propozycje zlozyc i teraz tak mi sie przypomialo :))

Dildusia, no raczej jeszcze jest , bo strona internetowa dziala nadal .
02 maja 2013 14:24
Kaya

Orchidea, tak wiem o co pani chodzi :) Ale ja juz mialam wczesniej ta propozycje zlozyc i teraz tak mi sie przypomialo :))

Dildusia, no raczej jeszcze jest , bo strona internetowa dziala nadal .

Funkcjonuje i ma sie pewnie nie zle, takich firm jest wiele wiecej. Kiedys, tzn przed powstaniem tych wszystkich firm i firemek, nie bylo tyle oszustow. Przeciez, duzo z nas na forum tak zaczynalo swoja "kariere" opiekunki, wlasnie dzieki posrednikom i na czarno.   Teraz i ja nie wyobrazam sobie pracowac na czarno juz nawet z uwagi na wiek( z mojej polki juz tez ida do sw. Piotra), mam stracha, wczesniej o tym nie myslalam.   O takich oszustach warto pisac, podawac szczegolowe dane i przestrzegac inne opiekunki.

Pani Kayu, zapomnialam zapytac Pania o jej dzisiejsze samopoczucie. Brzmi niezle! Co Kaya?
02 maja 2013 15:33
Pani Margolciu, no dzis takie srednie samopoczucie ( ostatnimi czasy zle, wiec to korzysc dzis). _____________________________________________________________________

Mi
tez sie wydaje ze kiedys tez wiekszosc pan jezdzila na czarno niz teraz.
02 maja 2013 16:05
Mnie osobiście nie wyrolowała z pieniędzy tylko wszelkimi sposobami robiła abym nie wróciła na stare miejsce bo wtedy już dodatku(haracz) się nie płaciło. Starała się ze Mną pokłócić( co Jej nie wyszło)aby zwolniło się miejsce i następna opiekunka i następne pieniążki do kieszeni. Za drugim wyjazdem  potraktowała  mnie jeszcze lepiej -kazała zapłacic haracz nie z pensji tylko już bezpośrednio po przyjexdzie z własznej kasy-mojea sytuacja wówczas nie dawała mi mozliwości zmaiany agencji.
02 maja 2013 17:06
A ja kiedys mialam od Niej jechac ale jakos ta Jej gatka mi sie nie podobala.
Mam nosa:)
02 maja 2013 17:57 / 4 osobom podoba się ten post
Pani Orchideo - na wszystkich forach jest zwyczajowo przyjęte ,że forumowicze niezaleznie od wieku,stanowiska,statusu społecznego itp zwracaja się do siebie po imieniu/wyjątkiem są niektóre fora skupiające lekarzy,ale też nie wszystkie /.Do Moderatora można się przecież zwrócić per "Moderatorze" nie używając formy "pan".Z całym szacunkiem ale nie rozumiem po co stwarza Pani sztuczny problem/celowo używam formy oficjalnej bo nie wiem czy się Pani nie obrazi/.Tez mam 50 lat a są na forum kolezanki i koledzy starsi ode mnie i jakos nikt nie czuje się obrażony.....a przynajmniej dotychczas nie było takich sygnałów.
02 maja 2013 18:03
Pani Didusiu, a to juz przesada - placic przed zarobieniem! Znam pare kobiet które jezdza na czarno ale posrednik ma na tyle honoru ze bierze od nich kase za znalezienie stelli dopiero po przepracowanym miesiacu.

Pani Beo, no faktycznie ma Pani wyczucie ! Niesety zawsze znajda sie nawine kobiety bez doswiadczenia.
02 maja 2013 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
O Jesuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po co te pieprzenie o glupotach typu per pani per pan.Kurcze jak nie to ,ze sa osoby bardzo urazone,bo piszemy z bledami(nie wszyscy)to teraz te per pani,per pan.Ja sie pytam,czy nie ma innych wazniejszych problemow?Czy nie lepiej,zeby bylo wesolo?Wczoraj juz napisalam ,ze tak fajnie,ze nie klucimy sie,ze dyskutujemy,czasem zartujemy.O i masz babo placek,za dlugo trwala ta sielanka,ehhhhhhhhhh.Ide zapalic,bo az nerwa dostalam:(
02 maja 2013 18:23
Pani Hogato 78, niech sie Pani tak nie denerwuje ! Bo zlosc urodzie szkodzi, a Pani i tak do najladniejszych nie nalezy , wiec po co dodatkowy stres ?
02 maja 2013 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
Kaya,Ty masz cos nie tak ze wzrokiem,czy jak?Na zdjeciu(wklejone jako avatar)jest miss czarownic(to ja).Wiecznie zmienisz moj wiek,jak nie 70,to78,zaloz okulary na Twe piekne kocie oczeta.Moj wiek ,to 76:)Acha i paniowac,to nikomu nie bede,to jest forum.Kasia63,wyjasnila jak to jest z paniowaniem na forach,nie bede powtarzala tego co napisala kasia63.
02 maja 2013 19:03
kasia63

Pani Orchideo - na wszystkich forach jest zwyczajowo przyjęte ,że forumowicze niezaleznie od wieku,stanowiska,statusu społecznego itp zwracaja się do siebie po imieniu/wyjątkiem są niektóre fora skupiające lekarzy,ale też nie wszystkie /.Do Moderatora można się przecież zwrócić per "Moderatorze" nie używając formy "pan".Z całym szacunkiem ale nie rozumiem po co stwarza Pani sztuczny problem/celowo używam formy oficjalnej bo nie wiem czy się Pani nie obrazi/.Tez mam 50 lat a są na forum kolezanki i koledzy starsi ode mnie i jakos nikt nie czuje się obrażony.....a przynajmniej dotychczas nie było takich sygnałów.

Do Kasia63, gdybys czytała ze zrozumieniem, to teraz nie pisala bys głupot. . Ja nadal będe pisac P. Moderator. i to nie jest problem mój raczej Twój, bo rozcząsasz temat,
02 maja 2013 19:08
Hej Kochane bez złośliwości wszystkie i wszyscy jesteśmy równi:)))