Na wyjeździe #5

11 marca 2014 20:17 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Niedługo , ok. 15 minut . Stremowana bylam jak dzierlatka , bo tak na poważnie , to mnie dobrze się z kimś rozmawia , a przez tel. to czasem można nie tak zrozumieć i mogą wyjść jaja . Było nie było to jak egzamin w szkole . Mimo  "żem " odważna , przyznaję się bez bicia ---piera miałam.....a cholera wie , czy jutro nie powiedzą , że jednak  "nie"....o , jeżu , jak ja do jutra przeżyję ?....chyba jestem zbyt zakompleksiona ....idę poćwiczyć do lustra :-))))))))

Jak mówią dzieqwczyny ,poluzuj warkoczyki :) .Bardzo mi się to powiedzenie podoba. Jak by to było po niemiecku?
11 marca 2014 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Na Śląsku Mału Wóz zwiał,bo gonił go Radiowóz :).
Ja niezabardzo mogę w niebo popatrzec ,bo sporo mi zasłaniają inne kamienice,nawet nieba w nocy jeszcze nie widziałam,ale może zaraz wyskoczę na ulicę i zreknę :)

Wyskocz i powiedz nam jak Księżyc się ma u Ciebie. 
11 marca 2014 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ludzieee!!!!....Już jestem po rozmowie z synem PDP-ej. Chyba mi dobrze poszło , bo pytał , czy mogę przyjechać 22 marca , bo mamusia (mutti)wraca z heimu 23 , to będę miała czas się zapoznać z domem .Jeżeli "un" na koniec powiedział "do zobaczenia -ichnim językiem " to chyba zaliczyłam casting , no nie ?....a o ile zrozumiałam , to rzecz się dzieje blisko CH. ,chyba nad jez. bodeńskim . Najważniejsze: palenie fajek bez problemu , jest balkon , taras ,ogród i inne gady ...:-))))))))

No to bardzo fajnie.Prosilam,żebys sie pokazała.

Gratuluje,trafisz na dobrą rodzine,bo jak gady są to i ludzie  ok.
11 marca 2014 20:22 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Wyskocz i powiedz nam jak Księżyc się ma u Ciebie. 

Byłam i obejrzałam,szwajcar jak szwajcar ,trochę go przymuliło,kawałek brakuje,ale mimo wszystko nieżle daje po oczach. Ma kumpelę tuz obok,taka niepozorna gwiazdka,ale chce być ważniejsza od łysego :):)
11 marca 2014 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
Kasia00744

No w sumie masz rację, ale Ty już na mnie laseczka mówisz to ile tych połóweczek pękło heheheheheeeee

hi hi co za wrodzona skromnosc
11 marca 2014 20:29 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Byłam i obejrzałam,szwajcar jak szwajcar ,trochę go przymuliło,kawałek brakuje,ale mimo wszystko nieżle daje po oczach. Ma kumpelę tuz obok,taka niepozorna gwiazdka,ale chce być ważniejsza od łysego :):)

U mnie ładny i wyraźny. Łunę od Stuttgartu mam z boku, nie zaburza mi atramentowego nieba. Mam przed sobą linię pagórkowatych winnic a za nimi lekko różowawą poświatę chyba z lotniska w Stuttgarcie. Podkreśla pagórki, fajny widoczek. 
11 marca 2014 20:30 / 7 osobom podoba się ten post
scarlet

No widzisz, jak gładko poszło, wierzyłam w Ciebie.
Gratulacje.
A możesz napisać z jaką kasą startujesz.

Jeszcze koteńku nie gratuluj .....a co będzie to będzie , w razie czego już mam jako - takie pojęcie jak taka rozmowa wygląda .....Start ok. 300 euro więcej . )))))))
11 marca 2014 20:51 / 5 osobom podoba się ten post
Och , do jutra , to jeszcze jestem niepewna , bo może był tylko miły i mi tak tylko z grzecznosci " bisbaldował , bisdanował i cieniusieńko tchisował , a i jeszcze nawet włoszczyzną zajechał " ciao " ))))))))))
11 marca 2014 20:52
pracowałam z nimi 4 lata temu , a dzisiaj dostałam sms z propozycją wznowienia współpracy.  Muszą mieć braki personalne .... jeżeli tak ostro werbują. 
11 marca 2014 20:53
U mnie na lokalnym od poczatku zeszłego roku szukaja chętnych.

Ja nawet w zeszłym tygodniu dostałam SMSa z zaproszeniem na rozmowę.
Mieli nr jeszcze z kursu.
11 marca 2014 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
no pewnie maja braki a taka ,,slodka wiedzme,, jak nasz pingwinek tak potraktowali no no.....ale tak mialo byc.....

ja troche dawniej ale do mnie nie zadzwonia:)
11 marca 2014 21:00
Może nie tylko o braki chodzi. Rynek się rozwija, zyskujemy "sławę" - hahaha i dobrą opinię. A DE wchłonie jeszcze duuużo naszych szukających pracy i walczących z przeciwnościami losu kobiet ;-)))
11 marca 2014 21:02 / 2 osobom podoba się ten post

Trochę chmur, trochę słońcaCoś z początku, coś z końcaTrochę pieprzu, ciut miętyCzęść dróg prostych, część krętychCiut poezji, ciut prozyTrochę plew, trochę ziarnaTaka miłość, taka miłośćW sam raz, idealna.":)
    a ja się relaksuję Michałkiem 

11 marca 2014 21:13 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Och , do jutra , to jeszcze jestem niepewna , bo może był tylko miły i mi tak tylko z grzecznosci " bisbaldował , bisdanował i cieniusieńko tchisował , a i jeszcze nawet włoszczyzną zajechał " ciao " :-)))))))))))

Juz nie szukaj "dziury w calym" .Pakuj sie ......... und bis bald !!!! :) :) :)
11 marca 2014 21:23 / 4 osobom podoba się ten post
Dla nich nie liczy się jakość , tylko liczy się ilość .....A przecież nie wszystkie opiekunki wiedzą o tym FORUM , to skąd będą wiedziały , że marniutko zarabiają ?.....Gdzieś tak ponad rok temu jechałam z fajną babeczką do D. , fajna , bo nam obu gęby się nie zamykały ....ja wysiadałam wcześniej , rozmawiałyśmy o swojej pracy , opowiadałyśmy głupoty .....przyglądała i przysłuchiwała nam się jeszcze jedna kobitka . Moja współrozmówczyni pyta szeptem , czy aby za głośno nie gadamy ?..... a ja na cały regulator : przecież nie będziemy udawać , że jedziemy na wczasy , bo jedziemy do roboty ........Żeby było śmieszniej ........ żadna z nas nie przyznała się ile zarabia....Teraz żałuję , może już dawno bym była mądrzejsza ?...))))))))