Na wyjeździe #5

11 marca 2014 18:47 / 1 osobie podoba się ten post
A moja babcia wreszcie przestała mówić,bo akurat je i nie może:):)Ufff jaka cisza:):)
11 marca 2014 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

A moja babcia wreszcie przestała mówić,bo akurat je i nie może:):)Ufff jaka cisza:):)

Dokładnie mam to samo,cisza-jak dziadek wcina.
11 marca 2014 18:56 / 1 osobie podoba się ten post
Sa rozne okazje do skladania zyczen,ale nie ma takiego tematu  "poprostu zyczenia" chciałam zyczyc wszystkim sołtyskom i sołtysom i tym ktore pelnia dumnie funkcje w radzie sołeckiej -   owocnej wspołpracy z mieszkancami i władzami gminy.Sto lat. Dzisiaj Dzień Sołtysa.
11 marca 2014 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Córka z przyjacielem wyjechali. Polubiłam ich, znaczy się przyjaciela, bo tę córkę lubię od początku. Porobili trochę porządków w ogródku, ponaprawiali itd. itp. Piesek porozrabiał a teraz cisza. PDP nareszcie drzemie w swoim fotelu a ja mam nadzieję, że dzisiaj pójdziemy spać wcześniej ;-)) Niebo nade mną czyściutkie, księżyc wyraźny - oj fajne gwiazdy będą. Mam okno dachowe więc będzie na co popatrzeć.

Ale się rozmażyla
11 marca 2014 19:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Córka z przyjacielem wyjechali. Polubiłam ich, znaczy się przyjaciela, bo tę córkę lubię od początku. Porobili trochę porządków w ogródku, ponaprawiali itd. itp. Piesek porozrabiał a teraz cisza. PDP nareszcie drzemie w swoim fotelu a ja mam nadzieję, że dzisiaj pójdziemy spać wcześniej ;-)) Niebo nade mną czyściutkie, księżyc wyraźny - oj fajne gwiazdy będą. Mam okno dachowe więc będzie na co popatrzeć.

Mycha reumatyczna sie robisz, czy romantyczna:):)
11 marca 2014 19:08 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

no jak ci zazdroszcze bo moja nawet jak je to wole Boga :)
11 marca 2014 19:12 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Mycha reumatyczna sie robisz, czy romantyczna:):)

Cisza w domu PDP mnie tak nastraja ;-)))  Poza tym normalnych ludzi widziałam ;-)))  ale od nich czuć francuską spontaniczność, nic niemieckiego ;-))  I naprawdę wisi mi nad głową w oknie dachowym księżyc. 
11 marca 2014 19:21 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Cisza w domu PDP mnie tak nastraja ;-)))  Poza tym normalnych ludzi widziałam ;-)))  ale od nich czuć francuską spontaniczność, nic niemieckiego ;-))  I naprawdę wisi mi nad głową w oknie dachowym księżyc. 

Az wyszłam zobaczyć czy u nas tez jest,ale skąd nie ma.No bo jak ma być jak w dojczlandzie jest.
11 marca 2014 19:27 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Az wyszłam zobaczyć czy u nas tez jest,ale skąd nie ma.No bo jak ma być jak w dojczlandzie jest.

Kurcze  to już i księżyc z PL ucieka ;-(((
11 marca 2014 19:30 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Kurcze  to już i księżyc z PL ucieka ;-(((

Nie ucieka oj nie,nie.Lepiej sie spi więc dba o dobry sen dobrych ludzi.Przeciez nie moze swiecić tam wybiorczo.To są koszty uboczne.
11 marca 2014 19:37
W Aldiku są w tym tygodniu polskie kabanoski od Balcerzaka.
Mniam, mniam....
11 marca 2014 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
Nad morzem Księżyc jest:),dziś w fazie tzw.poszerzonej,dopiero 15ego będzie pełnia,ale jasno jakby pod domem latarnia była:)Stojąc twarzą na północ,Księżyc mamy za plecami,a nieco poniżej Mały Wóz:)
11 marca 2014 19:50
scarlet

W Aldiku są w tym tygodniu polskie kabanoski od Balcerzaka.
Mniam, mniam....

I jakaś kiełbasa ponoć też. Kupię jutro. PDP nie pogryzie ale ja tak ;-)) A ostatnio nie wiem dlaczego nie dostajemy aldikowskiej gazetki ;-///  
11 marca 2014 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nad morzem Księżyc jest:),dziś w fazie tzw.poszerzonej,dopiero 15ego będzie pełnia,ale jasno jakby pod domem latarnia była:)Stojąc twarzą na północ,Księżyc mamy za plecami,a nieco poniżej Mały Wóz:)

U mnie na Śląsku trudno jest Mały Wóz zobaczyć, łuna przeszkadza. Jak go tutaj zauważyłam, to cieszyłam się jak dziecko !! 
11 marca 2014 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

I jakaś kiełbasa ponoć też. Kupię jutro. PDP nie pogryzie ale ja tak ;-)) A ostatnio nie wiem dlaczego nie dostajemy aldikowskiej gazetki ;-///  

A ja przeczuwałam, że jak o kiełbasce napiszę, to Mycha się odezwie ha...ha...
Mamy podobne upodowania, marcepanki, chlebek z masełkiem i reszta.

Jest jeszcze Krakowska, też dobra.
Leżą na stołach, w folowych opakowaniach, ok. 2,7 E/szt.