30 czerwca 2014 14:29 / 8 osobom podoba się ten post
Melduję się z domu, już po pielgrzymce. Jest to pielgrzymka z Częstochowy do Krakowa-Łagiewnik, w której modlimy się i zawierzamy świat i każdego człowieka Miłosierdziu Bożemu, według wskazówek św.Jana Pawła II. Była to cudowna wyprawa wspaniałym szlakiem jury krakowsko-częstochowskiej. Jednak nie tylko walory krajobrazowe stanowią wartośc tej pielgrzymki, a przede wszystkim wartości duchowe, w które ona obfituje. Pogodę mieliśmy idealną na piesze wędrowanie. Szło mi sie bardzo dobrze, nie poobcierałam sobie stóp, a nawet nie złapałam żadnego bąbla. Psychicznie i duchowo jestem na wysokościach ..............
Na tę pielgrzymkę poszłam już czwarty raz i póki będę mogła oraz Pan Bóg pozwoli, to będę chodziła w nastęnych latach. Mam dokładny opis tej pielgrzymki z ubiegłego roku i jeśli chcecie mogę go zamieścić na forum (w odrębynym wątku)..........ale to ewentualnie zrobię trochę później. Teraz nie mam czasu na rozpisywanie się, ponieważ za tydzień wyjeżdżam do DE i muszę ogarnąć swoje sprawy.