Na wyjeździe #4

28 listopada 2013 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Chyba nie powinnam się wypowiadać w tym temacie,ale faktycznie tak jak pisze BasiaBur,takie rozstanie to dobry sprawdzian dla par.Albo są na dobre i złe ,albo nic z tego nie wychodzi.:)

Na nasze ,krótkie stażem małżenstwo moja praca wpływa baaaaaaardzo odswieżająco:):):):):)
28 listopada 2013 12:02
Ty zawsze z etuzjazmem opowiadasz jak łatwo o podwyżkę kiedy się o nią zabiega. A wcale tak nie jest i sama przyznajesz że dużo nerwów to kosztuje. Więc sama sobie przeczysz?
A ja kochana właśnie też walczę o podwyżkę i wiem jak to jest ciężko. Pozdrawiam :))

A swoją drogą są firmy które zabiegają o pracowników i dają premie i podwyżki.
28 listopada 2013 12:04
Dziś Dzien Pocałunku:):):):)I z kim się tu całowac-przeciez nie z PDP?????:):):):):)
28 listopada 2013 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Dziś Dzien Pocałunku:):):):)I z kim się tu całowac-przeciez nie z PDP?????:):):):):)

Można gorąco u całować swoje odbicie w lustrze ;)
28 listopada 2013 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Oj, czemuz to - nie ??? Jak mily i zasobny PDP ... Zartuje, oczywiscie !! Coz, zostaja wirtualne buziaki z moim slubnym ...
28 listopada 2013 12:14
ucałować* - jakoś mi się dziwnie rozdzieliło :)
28 listopada 2013 12:40
A ja w ramach tego dnia ucałowałam Mamunię i wysprzątałam Jej salon i mały pokoik :)
28 listopada 2013 12:43
MeryKy

Ty zawsze z etuzjazmem opowiadasz jak łatwo o podwyżkę kiedy się o nią zabiega. A wcale tak nie jest i sama przyznajesz że dużo nerwów to kosztuje. Więc sama sobie przeczysz?
A ja kochana właśnie też walczę o podwyżkę i wiem jak to jest ciężko. Pozdrawiam :))

A swoją drogą są firmy które zabiegają o pracowników i dają premie i podwyżki.

I z tego co wiem to w Twojej firmie można pisać o podwyższkę co 3 miesiące a w praktyce wychodzi że się nawet dłużej czeka i wychodzi na to że jak wejdzie następny kontrakt to będziesz za friko robić :)
28 listopada 2013 12:45 / 2 osobom podoba się ten post
Wiesz niektóre dziewczyny mogą się grubo pomylić oceniając firmę przez Twój pryzmat. Tylko tyle :)) Pozdrawiam :)))
28 listopada 2013 12:47 / 1 osobie podoba się ten post
dokladnie walcz o swoje i mysl o sobie,a kto nie walczy niech ma jak ma......
nie zawsze jest Dzień Dziecka ,nie ma nic za darmo ............
ja Ci z calego serca zycze powodzenia:)
28 listopada 2013 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Wiesz niektóre dziewczyny mogą się grubo pomylić oceniając firmę przez Twój pryzmat. Tylko tyle :)) Pozdrawiam :)))

firma jest jaka jest ja nie bylam zadowolona,ale wiem od swojej kordynatorki niemieckiej poniewaz ona tez tam pracuje ze duzo sie na lepsze pozmienialo i jest duzo lepiej niz bylo 3-4 lata temu.....kazda z nas jest inna umie walczyc o swoje i kazdej na czym innym zalezy wiec nawet najlepsze firma dla mnie moze byc zla dla kogos innego......wiec prosze Cie nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo tak sie nie robi:)
28 listopada 2013 12:54 / 3 osobom podoba się ten post
Andrea, na twim miejscu ostrozniej opisywałabym negocjacje z firmą, bo oni też czytają to namietnie. Po co odkrywac tu karty i intencje przed nastepnym ruchem w rozmowach o podwyżce, która pewnie Ci się nalezy. Za sam fakt, że tak dobrze zawsze o nich piszesz powinni dac Ci premię. Przekonasz tym być może zaczynające dopiero karierę opiekunki, bo te które miały okazję mieć z nimi do czynienia już przekonywać nie trzeba. Zdanie wyrobione na temat P...24 już mają. Kiedy przyszedł mój czas na podwyżkę, to dałam sobie spokój i poprostu zmieniłam firmę, gdzie bez łaski dostałam więcej. Jak dostaniesz podwyżkę, to znaczy, że baaardzo brakuje im opiekunek, a nie dlatego, że tak Cię cenią. Jak masz jeszcze takie złudzenia to dla swego dobra prędko je porzuć, Andrejka. Kibicuję Ci w tym temacie.
28 listopada 2013 12:56
magdalena_k

firma jest jaka jest ja nie bylam zadowolona,ale wiem od swojej kordynatorki niemieckiej poniewaz ona tez tam pracuje ze duzo sie na lepsze pozmienialo i jest duzo lepiej niz bylo 3-4 lata temu.....kazda z nas jest inna umie walczyc o swoje i kazdej na czym innym zalezy wiec nawet najlepsze firma dla mnie moze byc zla dla kogos innego......wiec prosze Cie nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo tak sie nie robi:)

Masz racje Magdaleno ale chodzi mi o to żeby nie przekoloryzować bo tu z porad korzysta wiele dziewczyn.
Ja np. niedawno poznałam dziewczyne, która twierdzi że w tej firmie zarabia 21 euro dniówke. Nikt jej nie zwalnia z pracy, więc chyba nie jest złym pracownikiem??????
Więc otwórzmy oczy szeroko i nie gloryfikujmy czegoś co na to nie zasługuje :)))
28 listopada 2013 13:05 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Masz racje Magdaleno ale chodzi mi o to żeby nie przekoloryzować bo tu z porad korzysta wiele dziewczyn.
Ja np. niedawno poznałam dziewczyne, która twierdzi że w tej firmie zarabia 21 euro dniówke. Nikt jej nie zwalnia z pracy, więc chyba nie jest złym pracownikiem??????
Więc otwórzmy oczy szeroko i nie gloryfikujmy czegoś co na to nie zasługuje :)))

zlym napewno nie tanim dlatego jej nikt nie zwalnia:)
a dlaczego tanim bo sie na to zgodzila i nie walczy jak Andrea o wiecej a ona jest zywym przykladem na to ze jak sie wywalczy to mozna w tej firmie zarobic duzo wiecej niz dziewczyna ktora poznalas:)
28 listopada 2013 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

zlym napewno nie tanim dlatego jej nikt nie zwalnia:)
a dlaczego tanim bo sie na to zgodzila i nie walczy jak Andrea o wiecej a ona jest zywym przykladem na to ze jak sie wywalczy to mozna w tej firmie zarobic duzo wiecej niz dziewczyna ktora poznalas:)

Ale jeżeli ta firma nazatrudnia pełno taniej siły roboczej m.in z wiosek zabitych dechami. To niestety trudno jest coś ugrać? Im więcej taniej siły roboczej tym mniej podwyżek. Bo i po co?