Kosmetyczni ulubieńcy

08 września 2016 20:40
Ostatnio zdradziłam Biochemie Urody na rzecz Natury . Zakupiłam świetne kremy za małe pieniądze. mam cerę problematyczną,z przebarwieniami zawsze widocznymi po słonecznych dniach,pomimo kremów z silnymi filtrami.Do tego cerę mam mieszaną i nie każdy podkład dobrze się zachowuje,szczególnie po podrózach.
Oto te cudowne kremy:https://wyczesani.com/pl/p/Bielenda-Professional-Rejuvenating-Face-Cream,-Krem-odmladzajacy-do-twarzy-z-komorkami-macierzystymi,-50ml/924,ten stosuję na twarz omijając okolice oczu,a ten na okolice oczu:http://www.cefarm24.pl/25647,dermika-biogeniq-60-przeciwzmarszczkowy-krem-ujedrniajacy-dzien-noc-50-ml.html
08 września 2016 20:44 / 4 osobom podoba się ten post
Malina

Bardzo dobre właściwości przeciwzmarszczkowe i na inne dolegliwości skórne ma olej tamanu,tu w de jest dość drogi w Dauglas 100ml kosztuje 11e,u nas można kupić taniej

Ja gdzieś wyczytalam, że olej kokosowy jest rewelacyjny na skórę, włosy i otyłość brzuszną. Od razu kupilam taki oryginalny, nierafinowany, prawdziwy indyjski. Cały litr. Właściwie to go zjadłam jako smarowidlo do chleba bo był naprawdę bardzo dobry w smaku. A oponka jaka była taka jest.....
08 września 2016 21:33 / 3 osobom podoba się ten post
ewa59

Ja gdzieś wyczytalam, że olej kokosowy jest rewelacyjny na skórę, włosy i otyłość brzuszną. Od razu kupilam taki oryginalny, nierafinowany, prawdziwy indyjski. Cały litr. Właściwie to go zjadłam jako smarowidlo do chleba bo był naprawdę bardzo dobry w smaku. A oponka jaka była taka jest.....:strach na wroble:

Dlatego zostala oponka bo powinnaś popijać te kanapki z olejem kokosowym,wywarem z imbiru.
08 września 2016 21:34 / 3 osobom podoba się ten post
ewa59

Ja gdzieś wyczytalam, że olej kokosowy jest rewelacyjny na skórę, włosy i otyłość brzuszną. Od razu kupilam taki oryginalny, nierafinowany, prawdziwy indyjski. Cały litr. Właściwie to go zjadłam jako smarowidlo do chleba bo był naprawdę bardzo dobry w smaku. A oponka jaka była taka jest.....:strach na wroble:

A ja swoje zmarszczki smaruje na noc RETIMAX-sem 1500. Podobno b, dobry, kosztuje 4.90 zł.
08 września 2016 21:40
michasia

A ja swoje zmarszczki smaruje na noc RETIMAX-sem 1500. Podobno b, dobry, kosztuje 4.90 zł.

A gdzie go można kupić ?
08 września 2016 22:34 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

A gdzie go można kupić ?

W aptece bez recepty:) Rozmawiałam z kolezanką w moim wieku i weszłyśmy na temat kremów a ona mi powiedziała ze tylko tym się smaruje.trochę poczytałam o tym i zakupiłam, j€z 3 tubkę używam.Nie mam skutków ubocznych.:)))
09 września 2016 09:31 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Wiesz, jakie ma stężenie retinolu? Przejrzałam na szybko parę stron internetowych i nie znalazłam takiej informacji.Wierzę, że retinol to jedyny skuteczny środek przeciwzmarszczkowy i stosuję od kilku lat w postaci serum. Ta maść jest jednak dużo tańsza, to chętnie bym wypróbowała:)   Chociaż jak tak czytam, to polecana jest dla cery suchej, na suche skórki, spierzchnięte usta. To trochę dziwne, bo produkty w retinolem wysuszają skórę.   Drążę dalej i składu nie ma fajnego - Petrolatum, Aqua, Lanolin, Mineral Oil, Paraffin, Beeswax, Magnesium Stearate, Retinyl Palmitate.
09 września 2016 10:20 / 6 osobom podoba się ten post
Wychodzi na to, że aby zachować młodość najlepiej jest być młodym a starzeć się trzeba umieć. Z godnością i szacunkiem do swoich cudnych zmarszczek Bo faktyczne co mogą wiedzieć o zmarszczkach 30-40 letnie kobiety ?? Poczekajcie jeszcze ze 25 lat to pogadamy.
09 września 2016 10:49 / 3 osobom podoba się ten post
Moje "hity":
Maść ochronna z wit. A (Hasco Lek), oczar wirginijski - hydrolat i tonizujący płyn oczarowy o zapachu kwiatu pomarańczy.
09 września 2016 13:10 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Wychodzi na to, że aby zachować młodość najlepiej jest być młodym a starzeć się trzeba umieć. Z godnością i szacunkiem do swoich cudnych zmarszczek :-) Bo faktyczne co mogą wiedzieć o zmarszczkach 30-40 letnie kobiety ?? Poczekajcie jeszcze ze 25 lat to pogadamy.

Bo kremy są przeciwzmarszczkowe,  a nie nazmarszczkowe :) Jak juz wyjdą,  to nic nie pomoże. Koło 30-stki można już spokojnie takie preparaty stosować.
09 września 2016 13:29 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Bo kremy są przeciwzmarszczkowe,  a nie nazmarszczkowe :) Jak juz wyjdą,  to nic nie pomoże. Koło 30-stki można już spokojnie takie preparaty stosować.

Prawda. Muszę jednak nadmienić , że na mnie jednak lepiej działa gruntowne nawilżanie, niż retinol :)Iiii...eksperymentalnie zakupiłam Hyalurogel firmy Mixa- wczesniej od nich używałam balsamu do ciała i płynu micelarnego i sprawdziły się znakomicie.A ten lekki , nawilżający krem, daje podobny efekt do ANR, a kosztuje niewiele ponad 20 zł...Acha, kiedyś już pisałam i podtrzymuję, że skórę i nie tylko w dobrej kondycji utrzymuje regularny ruch i duzio, duzio wody trzeba pić :)   No i cigarety odstawić...efekt jest widoczny już po kilku dniach...sprawdzone.
09 września 2016 13:42 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Moje "hity":
Maść ochronna z wit. A (Hasco Lek), oczar wirginijski - hydrolat i tonizujący płyn oczarowy o zapachu kwiatu pomarańczy.

Potwierdzam z pełną odpowiedzialnością! wit. A (jeszcze jest w aptekach) :))
W obrocie jest jeszcze retimax1500 (ktoś już pisał o tym wcześniej) - nawet nie wiedziałam, że to jest to samo.
.. i polecam jeszcze maść - wit. E (chroni skórę przed starzeniem i czynnikami zewnętrznymi).
09 września 2016 13:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dla facetów na zmarszczki.......żelazko !!!
09 września 2016 13:59 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Prawda. Muszę jednak nadmienić :-), że na mnie jednak lepiej działa gruntowne nawilżanie, niż retinol :)Iiii...eksperymentalnie zakupiłam Hyalurogel firmy Mixa- wczesniej od nich używałam balsamu do ciała i płynu micelarnego i sprawdziły się znakomicie.A ten lekki , nawilżający krem, daje podobny efekt do ANR, a kosztuje niewiele ponad 20 zł...:gwizdanie:Acha, kiedyś już pisałam i podtrzymuję, że skórę i nie tylko w dobrej kondycji utrzymuje regularny ruch i duzio, duzio wody trzeba pić :)   No i cigarety odstawić...efekt jest widoczny już po kilku dniach...sprawdzone.

Efektu odstawienia cigaretow nie sprawdzałam,  ale rzeczywiście ruch na świeżym powietrzu poprawia mi wygląd cery. Nawilżenie to tez podstawa.  Drobne zmarszczki można dzięki temu zlikwidować,  bo powstają z przesuszenia. Nawet osoby o tłustej cerze powinny ją dobrze nawilżać. Przekonałam się na sobie. Na mnie dobrze też działa serum z witaminą C - stężenie 15%. Juz po paru dniach skóra jest rozświetlona,  zyskuje ładniejszy kolor. 
09 września 2016 14:04 / 3 osobom podoba się ten post
Dodałabym jeszcze właściwe odżywianie.Odkad  pijam rano koktajle zielone,pomarańczowe i czerwone oraz zredukowałam ilość słodyczy,które uwielbiam,zauważyłam,ze wygląd cery bardzo się poprawił.Polecam też azjatycką pielęgnację cery,o której pisała Samboja.Naprawdę warto.bo widać efekty.Również 3 zabiegi ,które zastąpią lifting ,a mozna wykonać samemu...Trzeba tylko zakupić 2 łyżeczki z porcelany ryzowej.
1.Napinanie i odmładzanie powiek.
2.Modelowanie wypuklych policzków.
3.Unoszenie owalu twarzy.
Joga twarzy wygładza zmarszczki.
Dla Azjatek najwazniejszy jest demakijaż.Koreanki uwazaja ,ze noc to złote godziny dla skóry,bo wtedy ona się najlepiej regeneruje.Podczas snu wytwarza sie melatonina,silny antyoksydant,który pomaga zwalczać oznaki starzenia i zmarszczki.