Kosmetyczni ulubieńcy

09 września 2016 13:58 / 3 osobom podoba się ten post
Mężczyzna również człowiek :)
Mój mąż używa więcej kremów niż ja!
Jego twarz wygląda jak pupa niemowlaka - piszę tutaj poważnie.
Te maści witaminowe nie powodują, że zmarszczki znikają (w moim skromnym przypadku), ale przeciwdziałają i łagodzą podrażnienia, ściągniętą skórę..
Bardzo tanie, proste - bez chemicznych śmieci.
09 września 2016 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Moi koledzy lekarze ale też zaprzyjaźniony fryzjer wstrzykuja sobie botoks.Ich cera wyglada,prawie jak pupa niemowlaka...
Ale czy oto chodzi...
09 września 2016 14:14 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Efektu odstawienia cigaretow nie sprawdzałam,  ale rzeczywiście ruch na świeżym powietrzu poprawia mi wygląd cery. Nawilżenie to tez podstawa.  Drobne zmarszczki można dzięki temu zlikwidować,  bo powstają z przesuszenia. Nawet osoby o tłustej cerze powinny ją dobrze nawilżać. Przekonałam się na sobie. Na mnie dobrze też działa serum z witaminą C - stężenie 15%. Juz po paru dniach skóra jest rozświetlona,  zyskuje ładniejszy kolor. 

Bo ten efekt najtrudniej sprawdzić :) Ale skóra, której już się tlenku węgla nie dostarcza, ani całej tablicy Mendelejewa, w ciągu kilku dni zyskuje na kolorycie, jest lepiej napięta iiii....przetłuszczanie w strefie T odchodzi w zapomnienie. Rzuciłam to paskudztwo, wprawdzie wspomogłam się e-fajami, ale i tak rezultat był.

Używałam serum Aurigi z vit C, niezłe- dla osób z przebarwieniami na skórze byłoby świetne. Nie zakupiłam ponownie, bo calkiem mi jednak serum ANR wystarczało.
09 września 2016 14:29 / 3 osobom podoba się ten post
margarita13

Moi koledzy lekarze ale też zaprzyjaźniony fryzjer wstrzykuja sobie botoks.Ich cera wyglada,prawie jak pupa niemowlaka...
Ale czy oto chodzi...

Cyt. " Ich cera wygląda , prawie jak pupa niemowlaka ..." .....znaczy , że jak ? że taka upaćkana ?
09 września 2016 14:37 / 1 osobie podoba się ten post
Pomoc forum2

Potwierdzam z pełną odpowiedzialnością! wit. A (jeszcze jest w aptekach) :))
W obrocie jest jeszcze retimax1500 (ktoś już pisał o tym wcześniej) - nawet nie wiedziałam, że to jest to samo.
.. i polecam jeszcze maść - wit. E (chroni skórę przed starzeniem i czynnikami zewnętrznymi).

Ja wiedziałam, że dostępne są  inne maści z wit. A, ale jakoś ta mi "wpadła w oko".
I działa. Zmarszczek nie wygłądzi, ale wydaje mi się, że są mniej widoczne, bo skóra jest nawilżona.
Mimo, że maść jest tłusta, to świetnie  nawilża.
A czemu Elfinko piszesz "jest jeszcze" ?
09 września 2016 14:40 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Bo ten efekt najtrudniej sprawdzić :) Ale skóra, której już się tlenku węgla nie dostarcza, ani całej tablicy Mendelejewa, w ciągu kilku dni zyskuje na kolorycie, jest lepiej napięta iiii....przetłuszczanie w strefie T odchodzi w zapomnienie. Rzuciłam to paskudztwo, wprawdzie wspomogłam się e-fajami, ale i tak rezultat był.

Używałam serum Aurigi z vit C, niezłe- dla osób z przebarwieniami na skórze byłoby świetne. Nie zakupiłam ponownie, bo calkiem mi jednak serum ANR wystarczało.

Potwierdzam zdecydowanie ! Po rzuceniu palenia bardzo poprawia się wygląd skóry. Ogólnie, na całym człowieku :pomponiara:
Koktajli zielonych, ani innych nie pijam, wyłącznie mleczne. Ale mam wrażenie, że picie maślanki też dobrze działa na skórę. Piję, to wiem
09 września 2016 14:55 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Ja wiedziałam, że dostępne są  inne maści z wit. A, ale jakoś ta mi "wpadła w oko".
I działa. Zmarszczek nie wygłądzi, ale wydaje mi się, że są mniej widoczne, bo skóra jest nawilżona.
Mimo, że maść jest tłusta, to świetnie  nawilża.
A czemu Elfinko piszesz "jest jeszcze" ?

Z wiadomości zagranicznych (USA) niestety wynika, że będą nam chcieli też w UE
wycofywać te zdrowe medykamenty :(
Mam nadzieję, że nie nastąpi to szybko.
09 września 2016 15:06 / 1 osobie podoba się ten post
Pomoc forum2

Z wiadomości zagranicznych (USA) niestety wynika, że będą nam chcieli też w UE
wycofywać te zdrowe medykamenty :(
Mam nadzieję, że nie nastąpi to szybko.

A to dobrze wiedzieć. Dzięki. Czujność trzeba zachować
09 września 2016 17:17 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Cyt. " Ich cera wygląda , prawie jak pupa niemowlaka ..." .....znaczy , że jak ? że taka upaćkana ?:lol3:

Oj Baśka ,BaśkaŚIĘ wie,że taka gladka...
15 września 2016 12:15
ja zastanawiałam się nad koreańską pielęgnacją skóry ale zajrzałam sobie do sklepu oferującego koreańskie kosmetyki i niestety ale tanie nie są. Tak więc na razie sobie je odpuszczę. Jagnak w jakiej cenie jest to serum?
15 września 2016 14:04 / 2 osobom podoba się ten post
Kosmetyki inspirowane urodowymi rytualami Azjatek.

Na   noc ujędrniająca maseczka Sleeping mask Drops of Youth,The Body Shop(89zł)
Lub krem przeciwzmarszczkowy inspirowany maska Miracle Cream Garnier(35zł)

Na dzień Eliksir Piękna Riche Creme,Yves Rocher (129zl) dla cery dojrzałej
Tonizująca emulsja z kwiatem lotosu(Hydro Cream,Dermika 45zł).(przy cerze normalnej krem na dzień jest wtedy zbędny).

Najważniejszy demakijaż anti-aging.Jest to wazne zwłaszcza w przypadku skóry suchej i wrażliwej.Na nic bowiem stosowanie nawet najdroższych kremów,gdy nasza ceranie bedzie dokładnie oczyszczona i przygotowana na przyjęcie substancji nawilżających i odżywczych.
22 września 2016 12:18 / 3 osobom podoba się ten post
Serum Richevon kosztuje niecał 160 zł: http://aficash.com/a/0f563f50ba61bc4e . Może nie jest tanie, ale dość wydajne. Mi buteleczka sluzy już dobre dwa miesiące i jestem w połowie ( ma większą pojemność bo 50 ml). Podoba mi się,ze opakowanie jest w postaci pompki airless tak wiec nakładanie jest higieniczne ( bardzo nie lubię kosmetyków, w których nakłada sie kremy z pojemniczka palcem blee.....).
Nie wydaje duzo kasy ma kosmetyki do malowania bo prawie się nie maluję, za to pielegnację wolę sobie zakupić porządniejszą.
22 września 2016 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
jagnak

Serum Richevon kosztuje niecał 160 zł: http://aficash.com/a/0f563f50ba61bc4e . Może nie jest tanie, ale dość wydajne. Mi buteleczka sluzy już dobre dwa miesiące i jestem w połowie ( ma większą pojemność bo 50 ml). Podoba mi się,ze opakowanie jest w postaci pompki airless tak wiec nakładanie jest higieniczne ( bardzo nie lubię kosmetyków, w których nakłada sie kremy z pojemniczka palcem blee.....).
Nie wydaje duzo kasy ma kosmetyki do malowania bo prawie się nie maluję, za to pielegnację wolę sobie zakupić porządniejszą.

Ja natomiast mam kosmetykow niezliczona ilosc i ...ciagle mi malo Nie umiem sie oprzec roznym nowinkom albo czemus co ,moim zdaniem,koniecznie musze miec. Ale nie narzekam bo kazdy wie,ze mala rzecz a cieszy,ze hohoho 
22 września 2016 12:30 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ja natomiast mam kosmetykow niezliczona ilosc i ...ciagle mi malo:-) Nie umiem sie oprzec roznym nowinkom albo czemus co ,moim zdaniem,koniecznie musze miec. Ale nie narzekam bo kazdy wie,ze mala rzecz a cieszy,ze hohoho :lol1:

Ależ to całkiem normalne,ilość moich kosmetyków jest jeszcze policzalna,ale to tylko dlatego,że mam tylko jedą kosmetykę na podróż . Zresztą co to za frajda miec jeden krem do twarzy....
22 września 2016 12:37 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ależ to całkiem normalne,ilość moich kosmetyków jest jeszcze policzalna,ale to tylko dlatego,że mam tylko jedą kosmetykę na podróż . Zresztą co to za frajda miec jeden krem do twarzy....

Do kosmetyczki to wkladam sobie to co mi pod reka niezbedne jest,do drugiej wszystko co mi sie przyda do szpachlowania facjaty,a reszte to bezczelnie upycham po torbach. Troche tu,troche tam. I jeszcze sie okazuje,ze czegos zapomnialam  No i dodatkowo perfumy,z ktorych przynajmniej jedna pachnie wanilia! Wiec uwazaj bo bede miala do Ciebie ciagoty...