Kim jestesmy z zawodu?

01 grudnia 2013 09:38 / 1 osobie podoba się ten post
ja bym nie przenosiła nic - tylko tytuł powinien brzemieć : Kim jesteśmy z zawodu a jakimi jestesmy ludźmi ? - miłego dnia grudniowego Wam życzę - ja idę sie dzisiaj "szlajać " po sklepach , po Wienachstmark . Na wszelki wypadek kartę kredytową zostawiam w domu :)
01 grudnia 2013 09:40 / 9 osobom podoba się ten post
Widzę że ten temat "rajcuje" dajcie spokoj to bylo wczoraj.Dzisiaj jest niedziela co niektore opiekunki do kościola sie wybieraja,żeby wieczorem dać popalic koleżankom.

A jak ktoś pisze dla siebie na forum co coz w tym zlego?niech pisze i sobie poczytuje

Ignorowanie wpisów jest najwiekszą kara na forum.Nie moderator,nie obrazliwe wpisy tylko własnie ignorowanie.
01 grudnia 2013 09:41
Usunięty

ja bym nie przenosiła nic - tylko tytuł powinien brzemieć : Kim jesteśmy z zawodu a jakimi jestesmy ludźmi ? - miłego dnia grudniowego Wam życzę - ja idę sie dzisiaj "szlajać " po sklepach , po Wienachstmark . Na wszelki wypadek kartę kredytową zostawiam w domu :)

Trafne spostrzeżenie Basiu,w kwestii samoograniczeń na własne pieniądze też:)Też się dzisiaj na Weinachtsmarkt wybieram i portfel lepiej zostawię w domu;-).
01 grudnia 2013 10:28
hogata76

Glupia??????????????????????????????????????????????????????????
No powiedz,bo nie wiem:(

Nie. Na pewno nie. Tak nie mozna, przecież to niegrzeczne. Rozumiem emocje ale tego nie powinno tu być.
01 grudnia 2013 10:37
tina 100%

Trafne spostrzeżenie Basiu,w kwestii samoograniczeń na własne pieniądze też:)Też się dzisiaj na Weinachtsmarkt wybieram i portfel lepiej zostawię w domu;-).

Tez dzisiaj ide na Weinachtsmarkt, tyle, ze tu jest pod dachem ogromnego dworca glownego. Na srodku hali dworcowej stoi olbrzymia choinka, cala ozdobiona krysztalkami Swarovski'ego. Fantastyczny widok, dzis jest sloneczny dzien, zrobie zdjecia.
W calej hali ustawione sa male, drewniane, wszystkie jednakowe budki z roznymi roznosciami.
Fakt, ze jest to praktycznie taka "sieczka" dla turystow, ale grzane wino, specyfiki z lak alpejskich w roznej postaci i ich cudowny zapach.
Mam nadzieje, ze zdjecia mi wyjda, to wstawie. Hmm, stanowiska Swarnovski'ego sa fascynujace, z tych krysztalkow wyczarowane nie tylko piekne ozdoby, ale i smoki, gwiazdy i inne cuda, jest na co popatrzec ! No i szal zdjec - najwiecej skosnookich, oczywiscie !
01 grudnia 2013 10:40 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Hogatka,
nie martw sie, jestes w dobrym towarzystwie.
Ja też ULUNG i wiele innych.

Listopad minął nareszcie. Zaświeciło słońce i czekamy na Święta.
W piątek jadę do Augsburga pierwszy raz w życiu zobaczyć niemiecki bożonarodzeniowy Jarmark.
Tradycja jarmarków sięga tam 1500 r. 
Będę pić grzane wino / razem z ulungami, nieulungami, babciami nad tortami, nogami oraz wszystkimi wokół/ i wczuwać się
w atmosferę Naszych pięknych Swiąt.  
Pozdrawiam.
01 grudnia 2013 10:50 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Ja jesterm Hogata i nigdy po cichu nie odchodze:)

A ja jestem Amelka i czasami z imprezy wymykam się "po angielsku")
01 grudnia 2013 11:05 / 2 osobom podoba się ten post
amelka55

A ja jestem Amelka i czasami z imprezy wymykam się "po angielsku":-))

A ja czasem ,tak jak wczoraj ,w imprezach nie biorę udziału:)Żałośnie żenujące wypociny tych, którzy mają na celu wywołać jedynie przykrą zadymę na forum i dzięki temu poprawić sobie samopoczucie, wysoce obniżone nad śmierdzącym pampersem, już dawno nie robia na mnie wrażenia.Któraś z  koleżanek pisała o ingorancji.I to chyba najlepsza metoda:)

No,w każdym razie duzo ciekawsze wczoraj dla mnie były odcinki "Czasu honoru" na ipli,polecam:)
Życze miłej niedzieli całemu forum ,a tym którzy "andrzejkowali" szybkiego powrotu do formy:):):):)
01 grudnia 2013 11:13 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Myślę Andrea,że rozgryzłaś Igge .Jest rozgoryczona ,że pomimo dyplomu musi podcierać tyłek,a to jak żle ją traktuje PDP odreagowuje na forum. Wypominanie nam polskości też ma to samo podłoże.
My jesteśmy z krwi i kości Polkami ,a ona nie,stąd te żale i wypominania,czuje się "kundelkiem" na naszym forum,i rozpaczliwie chce pokazać,że ona jest gość bo ma dyplom.

Mowę mi odjęło po przeczytaniu powyzszego tekstu. Proszę, przestańcie się obrażać.
W Polsce, w Opiekunkowie jest miejsce dla każdego, dla Polaków, Nie Polaków, ludzi mniej lub bardziej wykształconych.
Cieszmy się z tego, że mamy demokrację.
Szanujmy innych ludzi bez względu na ich kolor skóry, wyznanie, wiek czy ludzi, którzy są inni niż my.

01 grudnia 2013 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
amelka55

Mowę mi odjęło po przeczytaniu powyzszego tekstu. Proszę, przestańcie się obrażać.
W Polsce, w Opiekunkowie jest miejsce dla każdego, dla Polaków, Nie Polaków, ludzi mniej lub bardziej wykształconych.
Cieszmy się z tego, że mamy demokrację.
Szanujmy innych ludzi bez względu na ich kolor skóry, wyznanie, wiek czy ludzi, którzy są inni niż my.

Zamiast tracić mowę,napisz to do Iggi,to ona wytyka nam polskość .Pozdrawiam
01 grudnia 2013 11:18
kasia63

A ja czasem ,tak jak wczoraj ,w imprezach nie biorę udziału:)Żałośnie żenujące wypociny tych, którzy mają na celu wywołać jedynie przykrą zadymę na forum i dzięki temu poprawić sobie samopoczucie, wysoce obniżone nad śmierdzącym pampersem, już dawno nie robia na mnie wrażenia.Któraś z  koleżanek pisała o ingorancji.I to chyba najlepsza metoda:)

No,w każdym razie duzo ciekawsze wczoraj dla mnie były odcinki "Czasu honoru" na ipli,polecam:)
Życze miłej niedzieli całemu forum ,a tym którzy "andrzejkowali" szybkiego powrotu do formy:):):):)

"Wysoce obniżone nad śmierdzącym pampersem" ...ale wymysliła, no patrzcie.
Czyli napisałaś o Księżnej Wielkiej Brytanii pochylającej się nad zapakowaną pieluchą swojego synka Grzegorza )
01 grudnia 2013 11:20 / 3 osobom podoba się ten post
amelka55

"Wysoce obniżone nad śmierdzącym pampersem" ...ale wymysliła, no patrzcie.
Czyli napisałaś o Księżnej Wielkiej Brytanii pochylającej się nad zapakowaną pieluchą swojego synka Grzegorza :-))

Nie Amelko ,napisałam tak po lekturze wczorajszych postów i wierz mi,nie miałam na myśli Twojej osoby:)
01 grudnia 2013 11:34
emilia

Tez dzisiaj ide na Weinachtsmarkt, tyle, ze tu jest pod dachem ogromnego dworca glownego. Na srodku hali dworcowej stoi olbrzymia choinka, cala ozdobiona krysztalkami Swarovski'ego. Fantastyczny widok, dzis jest sloneczny dzien, zrobie zdjecia.
W calej hali ustawione sa male, drewniane, wszystkie jednakowe budki z roznymi roznosciami.
Fakt, ze jest to praktycznie taka "sieczka" dla turystow, ale grzane wino, specyfiki z lak alpejskich w roznej postaci i ich cudowny zapach.
Mam nadzieje, ze zdjecia mi wyjda, to wstawie. Hmm, stanowiska Swarnovski'ego sa fascynujace, z tych krysztalkow wyczarowane nie tylko piekne ozdoby, ale i smoki, gwiazdy i inne cuda, jest na co popatrzec ! No i szal zdjec - najwiecej skosnookich, oczywiscie !

Tutaj Weinachtsmarkt jest mniejszy,ale grzane wino jest,no i zapach prażonych migdałów,to jest coś,co uwielbiam!Widziałam piękne ,ręcznie robione swetry,chciałabym takie sprezentować moim synom.
01 grudnia 2013 11:39
tina 100%

Tutaj Weinachtsmarkt jest mniejszy,ale grzane wino jest,no i zapach prażonych migdałów,to jest coś,co uwielbiam!Widziałam piękne ,ręcznie robione swetry,chciałabym takie sprezentować moim synom.

Barbarella sie nudzi,wydzierga sweterki.
01 grudnia 2013 11:50
mleczko47

Barbarella sie nudzi,wydzierga sweterki.

Barbarelli to chciałam poważniejszą robótkę zlecić,ale nie jestem jeszcze pewna wymiaru i fasonu.A ,że Barbarella wykonuje niekwestionowane cudeńka na drutach,to jest na razie zawalona robotą:).