Jakie halucynacje ...??? Czy podopieczny jest świadom daty., który dzisiaj ????))))
Jakie halucynacje ...??? Czy podopieczny jest świadom daty., który dzisiaj ????))))
halucynacje są obiawem wyst. przy Parkinsonie ale o różnym nasileniu i niekoniecznie u wszystkich PDP.
Kochani, dziekuje za wykłady, "przedruki z Wikipedii czy innych źrfódeł, ja nie jestem lekarzem, moją rolą jest dbac o PDP i o siebie :)
Moja prośba była nastepująca: podzielić sie DOŚWIADCZENIEM, jak sobie radziliście z PDP z silnymi halucynacjami :)
Kolejna perelka, Prowincjusz nigdy nie pytaj kobiety o zdanie:)
Kochani, dziekuje za wykłady, "przedruki z Wikipedii czy innych źrfódeł, ja nie jestem lekarzem, moją rolą jest dbac o PDP i o siebie :)
Moja prośba była nastepująca: podzielić sie DOŚWIADCZENIEM, jak sobie radziliście z PDP z silnymi halucynacjami :)
Byłam rok z Parkinsonem, sam na sam... i wiem czym jest ta choroba...Sprawdz, czy przyjmuje odpowiednią ilość płynów)))
No, pije bez umiaru ;)
No, pije bez umiaru ;)
Doroteeeee ! ja nie pytam o zdanie. pytam o DOŚWIADCZENIA:)
Tak sie zlozylo... ze dzisiejszy dzien spedzilam na szkoleniu o Parkinsonie... i to sa moje notatki... a nie z Wikipedii...
Uraziles mnie... nigdy nie pisze opierajac sie na informacjach zdobytych z internetu... pisze to co wiem z doswiadczenia... lub jak dzisiaj... ze szkolenia...
Mamy na oddziale trzy osoby chorujace na Parkinsona i w dwoch przypadkach wystepuja halucynacje... branie lekow przy tej chorobie jest nieodzowne i omamy sa skutkiem ubocznym /nie u wszystkich/...
Nic sie z tym nie da zrobic... trzeba zaakceptowac... bo nie branie lekow spowoduje wieksze straty niz korzysci...
Po dzsiejszym wykladzie... powoli zaczynam dopasowywac objawy naszych Parkinsonowcow do typow tej choroby...
Szczegolnie za wazne dla mnie informacje z dzisiejszego wykladu uw
Kika, przykro mi , że czujesz sie urażona, zwszałszcza że do nikogo sie personalnie nie odniosłem, taki, troche bezpardonowy żarcioszek :)))
Te informacje sa na pewno przydatne. Nieskromnie powiem, że czytałem sporo o tej chorobie, znam jej etiologie, przebieg , fazy. tę więdzę, którą mam wykorzystuje, ale potrzebne mi dziś KONKRETY dot, praktycznego postepowania gdy PDP ma silne halucynacje ( opisałem je ). Tu nie chodzi o akceptację, gdybym tego nie umiał / nie miał w sobie, nie szedłbym do tego zawodu..
Serdecznie Cię pozdrawiam i dziekuje za zaangażowanie :)))