21 listopada 2013 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
MychaJa niestety nie mogę Ci pomóc. Mój PDP jak przyjechałam miał drżenia rąk i był słaby. Ale teraz mu to przeszło. Czasami ma napady epileptyczne lub nagle słabnie. Ale to tak raz w miesiącu. Wszyscy jego lekarze twierdzą, że jest lepiej. Rodzina jest zadowolona. Oby tak dalej. PDP zjada wszystko. Zupki mu miksuję. Z mięs jada przeważnie wołowinkę i ryby.
Moja Dama wlasnie teraz ma slabsze dni, na przyklad dzisiejszy pozwolilam jej prawie caly przespac, odwolalam cwiczenia bo nie mogla spokojnie usiasc, przejsc do toalety. Kiedy porzadnie pospala, polezala w ciszy to popoludniu czula sie lepiej.
Musze pochwalic po raz kolejny syna i synowa, bo zaledwie wczoraj po rozmowie o potrzebie kupna ciepleszej bielizny, pizamy, grubszych skarpet i rajstop dzisiaj tuz przed 13 wszystko zostalo przywiezione.
Rodzina jest bardzo zadowolona, bowiem Omi jest bardziej otwarta, "rozmowna", dostrzegaja to wszyscy, ktorzy maja z nia teraz kontakt, np. panie z zajec w Diakoni, czy tez rehabilitantki. Czyli jak to syn ladnie ujal, z glowa duzo duzo lepiej lecz cialo nie ma za duzo sil.
Wolowinki wlasnie nie jada , bowiem nawet rozgotowana jest za twarda do przelkniecia.
A co pije Twoj PDP? czy tylko zimne napoje, czy moze cos cieplego takze? Omi niekoniecznie za cieplymi napojami .