Na wyjeździe #3

02 października 2013 06:27 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim,dobrego samopoczucia i bez" nerw".

Andrea wstawaj spiochu i leć po piwo fachman puka do drzwi.

Jeszcze prawie ciemno na dworze,ale w tym tygodniu pogoda fajna,słoneczna i tak okolo + 14 st.C.

02 października 2013 06:50 / 1 osobie podoba się ten post
magmab

Witam w środowy wczesny poranek życząc miłego, obfitującego w pozytywne wrażenia ;) dzionka......................

Zapewniam cię magmab,że u mnie będzie napewno dzień pełen wrażeń,ktore mi serwuje moja podopieczna..uffff zakasac rękawy,stopery w uszy i do pracy...
02 października 2013 07:03
Witam ,miłego dzionka życzę a gdzie Mamuela ona taki ranny ptaszek,miłego dzionka.
02 października 2013 07:23
Dzien doberek miłego dnia zyczewszystkim.Dzis na posterunu juz sa kolezanki a miło no Mamb u ciebie nie wiem czy to tak miło!!!ty musisz zkurami isc spac zeby no nie wiem sowy nocne marki!!! Ja to na stojaco bym spał!!!.O 6.30.wstaje przez cały dzien nachodze sie bo i pauzy mi szkoda do spania z moim PDP tak 5kilometrowy spacer, czas leci kondycia sie poprawia,ale jak usiade z moja pania przed telewizorem to 1godz.i spie w fotelu,a ona zdziwiona ze interesujay program a ja usnełam nie rozumie!!!!Coz trudno!!ale samej jej nie zostawiam!!! Mleczko Andrea ma dobre serduszko dzis cała flaszeczke kupi fachofcowi ,a i zaliczki z 200 złoty da a co tam nie ma biedny chory człowiek lepiej za miesiac zrobi auto!!!Ale z tymi mechanikami to roznie bywa moja corka do jednego jezdziła ponad dwa lata wiecznie cos nie wiem jak on robił,juz miłam drugie kupic jakies bo tto co jezdzi naprawa przewyszało wartos auta,ale polecono jej innego auto jezdzi mowi ja pszczołka i nie całe 1000zł zapłaciła!!! no i jak wierzyc mechanika a to jeszcze znajomy,uffffffffff.Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło usmiechnijcie sie a wszysto w inny pozytywnym swiecie zobaczycie :)))))))))))))))))))
02 października 2013 09:29
Witam , u mnie sie zaczął spokojnie, nocka też w miarę spokojna. Moja babcia ma nowy lek na spanie. Nazywa się Zopiklon.Może jest Wam znany doświadczone koleżanki. Jeśli tak to opiszcie reakcje po tym leku Wasze, bądż Waszych PDP.

02 października 2013 11:45
czarna11

Qórwa- mać. ma ktoś pomysł jak szybko sie jezyka nauczyć? nie to żebym go tak do końca nie znała, ale do szału mnie doprowadza jak siedzi córka z matką przy obiedzie no ja z nimi oczywiście i QURWA-MAC nic nie kumam.......nie wiem też czy moje potrawy smakują mojej Babci bo dzisiaj z mięsem na obiad przyjechała córka a mnie zostały do zrobienia dodatki.... Babcia mówi ze jej smakuje ale cholera ją tam wie....a jak czesto rodzina odwiedza waszych podopiecznych? no moze im częsciej tym lepiej ale tutaj to jest ktoś dzień w dzień....

Ja mam inny probem,jetem z dziadiem drugi dzien a juz chce knedle,pomocy jak najprosciej je sie robi?
02 października 2013 11:48
Beatko przepis na knedle znajdziesz w przepisach kuchni niemieckiej, niestety nie wiem na której stronie, a trochę ich tam jest.
02 października 2013 11:52
kruszynka1964

Ja mam inny probem,jetem z dziadiem drugi dzien a juz chce knedle,pomocy jak najprosciej je sie robi?

Kruszynko, najprościej na świecie. Kupuje się w sklepie (np. Aldi lub Edeka) pudełko "knedel halb & halb" . Zgodnie z przepisem: torebkę tego kupionego proszku + 750 ml wody, zamieszać. Poczekć 5 minut (zgęstnieje). Robić knedle (w de tylko okrągłe) - Gotowe !!! Najszybszy obiad na świecie. Do tego sos np. pieczarkowy - pieczarki już pokrojone z puszki - kupione w Aldi. Powodzenia.

Ps. Też w Aldi w okoliczach masła leży zapaczkowane "świeże" ciasto na knedle. Tylko kulki zrobić.
02 października 2013 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Kruszynko, najprościej na świecie. Kupuje się w sklepie (np. Aldi lub Edeka) pudełko "knedel halb & halb" . Zgodnie z przepisem: torebkę tego kupionego proszku + 750 ml wody, zamieszać. Poczekć 5 minut (zgęstnieje). Robić knedle (w de tylko okrągłe) - Gotowe !!! Najszybszy obiad na świecie. Do tego sos np. pieczarkowy - pieczarki już pokrojone z puszki - kupione w Aldi. Powodzenia.

Ps. Też w Aldi w okoliczach masła leży zapaczkowane "świeże" ciasto na knedle. Tylko kulki zrobić.

Jezu,dzieki,mnie sie juz na placz zbiera!
02 października 2013 12:02
Kruszynka1964: Nie pekaj! Knedle z gotowca nie takie straszne, spoko, tylko nie placz, to jak zwykle na poczatku, musicie sie poznac. Lec po ciasto i juz. Wybierz sie na spokojnie do sklepu i zobacz, co jest dostepne w formie szybkiego gotowania, moze niezbyt to i zdrowe, ale dobra metoda, zeby nie stac przy garach caly dzien.
02 października 2013 12:05 / 1 osobie podoba się ten post
Są też paczkowane knedle w kulkach, takie w papierowym woreczku każdy. Wrzuca się je najpierw do wody, żeby "namokły", a potem gotuje.
Jeszcze prostsze.
Nie martw się! Tutaj kupisz prawie wszystko gotowe, albo półprodukty. Nawet ziemniaki w słoiku, tylko do podgrzania :-D.
02 października 2013 13:11 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea: jestes nie do pobicia !!! Dogonil ???
02 października 2013 13:16
................. i conocnego sufitu oglądania .......................................
02 października 2013 13:18
Andrea: no coz, odbijesz sobie tak, jak Benita napisala, zawsze cos milego z tego bedzie !
02 października 2013 13:22 / 1 osobie podoba się ten post
Hmm, nie smiem sie domyslac ... Masz jeszcze jakies naprawy do nadzorowania ? - to tylko tak w kwestii Twojej "zdrowotnosci"... hi, hi !