Na wyjeździe #3

01 października 2013 11:10
emilia

Jak mozna przyjmowac kase od demencyjnego, ogolnie nawet zwyczajnie chorego, starego czlowieka ??? Kazdy z nich ma juz ograniczenia rozumienia ! Pisze ta dziewczyna, ze babcia mia dostep do konta, czesto tak jest. Bylam dlugo z demencyjna PDP, ktora co jakis czas wybierala sie do banku po kase, ale corka ma tez dostep do konta i widzi, co bylo pobrane, pozniej wiele tygodni szukalysmy tych pieniedzy w domu. Ale przyjmowac??? Dla mnie jest dziwne tylko to, ze rodzina nie kontrolowala tego, co sie dzieje, byc moze wierzac, ze ta zmienniczka jest rowniez uczciwa.

nie wiem, ja tego nie kupuje, mamy az tak zle zdanie o Sobie?!!!!
01 października 2013 11:17 / 1 osobie podoba się ten post
Jak czytam takie historie, to żałuję ,że nie obowiązuje u nas kodeks Hammurabiego - za kradzież obcinało sie rękę. Jestem pewna,że ilość kradzieży zmalała by o 99 procent, a ilu ludzi chodziłoby po ulicach bez rączki.....tabuny....
01 października 2013 11:23 / 1 osobie podoba się ten post
Naprawdę niektóre okradają,kupują ciuchy,fajki za czyjeś pieniądze,znam przypadek że dziewczyna wywiozła dwie walizy wszystkiego co kupiła za kasę babci,swoje łachy poprostu wyrzuciła do kontenera.
01 października 2013 11:35 / 3 osobom podoba się ten post
W kazdym spoleczenstwie jest jakis tam procent ludzi "zlych", a co Niemcy nie Maja swoich? Tez maja, ostatnio czytalam o ichnym pedofilu grasujacym w Polsce, skrzywdzil wiele dzieci. Nie mozna mierzyc wszystkich jedna miarka, w kazdej nacji sa czarne owce. Pewnie ze wstyd, jestesmy grupa ludzi, ktorym powierza sie swoich bliskich, ich mienie. Powinnysmy byc podwojnie uczciwe, ale co zrobic sa ludzie i ludziska.
01 października 2013 11:38
kaska_45

nie wiem, ja tego nie kupuje, mamy az tak zle zdanie o Sobie?!!!!

Kochanie, a dlaczego wsrod Niemcow opinie niezbyt pochlebne kraza??? To nie wzielo sie z urojen. Owszem, na szczescie, my, OPIEKUNKI jestesmy uczciwe, ale ile jest wlasnie takich, ktore jezdza od przypadku do przypadku, na krotko, na "okazje"? I to po nich pozniej idzie opinia o wszystkich. To mnie wkurza i warcze dzis na caly swiat !
01 października 2013 11:50 / 1 osobie podoba się ten post
Margolciu ,duzo zdrowka i........zawsze poczucia humoru tak jak do tej pory.Pozdrawiam.
01 października 2013 12:09 / 1 osobie podoba się ten post
Też Ci Margolciu życzę wszystkiego najlepszego w dniu Twoich Urodzin.Dużo zdrowia,aby na szteli czas szybko płynął,wysokiego kursu euro podczas pobytów w Polsce,i aby poczucie humoru nigdy Cię nie opuszczało!
01 października 2013 12:11 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

W kazdym spoleczenstwie jest jakis tam procent ludzi "zlych", a co Niemcy nie Maja swoich? Tez maja, ostatnio czytalam o ichnym pedofilu grasujacym w Polsce, skrzywdzil wiele dzieci. Nie mozna mierzyc wszystkich jedna miarka, w kazdej nacji sa czarne owce. Pewnie ze wstyd, jestesmy grupa ludzi, ktorym powierza sie swoich bliskich, ich mienie. Powinnysmy byc podwojnie uczciwe, ale co zrobic sa ludzie i ludziska.

Margolciu wszystkiego co najlepsze... wiele radosci, szczescia i zadowolenia w prywatnej i zawodowej sferze...

Buziakow mnostwo...
01 października 2013 12:24
Serdecznie dziekuje.
01 października 2013 12:24 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Margolcia wszystkiego czego dusza zapragnie,tego życzę
01 października 2013 12:27
Malinka dziekuje, ale moze lepiej nie czego dusza zapragnie, bo moja grzeszna jest, cialo by nie dalo rady.
01 października 2013 12:36
margolcia

Malinka dziekuje, ale moze lepiej nie czego dusza zapragnie, bo moja grzeszna jest, cialo by nie dalo rady.

Oj dało by dało,jak byś tak się zawzieła
01 października 2013 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

No właśnie Margolciu, cholera wie co ta dusza pragnie i nie wiadomo jeszcze czy nam z tym po drodze..., a ponieważ to są Twoje urodziny to życzę Ci takiego stałego stanu entuzjazmu w sobie -  takich wewnętrznych skrzydełek . no oczywiści oprócz kaski, kaski i jeszcze raz kaski ....)))))
01 października 2013 13:02 / 3 osobom podoba się ten post
Ja Cię do roboty nie wyganiam. Odpoczynek naszym obowiązkiem jest i basta !
A że z domu Ci się wyjść nie chce - no cóż. mówią, że przyzwyczajenie drugą naturą człowieka. Tu w de - tylko w czterech ścianach - to jak jedziesz do domu, to tak zaraz ma się zmienić ?
Rób co chcesz i niech Ci to przyjemność sprawia.
01 października 2013 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
Margolcia - szczęścia, zdrowia i radości.