Dla tych co maja doła

04 lutego 2015 21:45
Alina

To zupełnie tak jak ja. Jestem panikara jakich mało. Jeśli tak się boisz to może jakimś rozwiązaniem byłoby przedłużenie pobytu o dwa tygodnie albo miesiąc  u tej babci u której teraz jesteś. Nie wiem tylko czy dasz radę jeszcze tak długo pościć. Na początku kwietnia powinny byc zlecenia z uwagi na święta. 

Właśnie czekam na pierwsze oferty ze świętami. Chcę się zorientować ile mogę "chieć" za te dni dodatkowo. Nie mam rozeznania bo to moje pierwsze tutaj.
04 lutego 2015 21:45 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea, szukałam na drutach ale wszystko takie nie komunijne troche za skromne , a na szydełko sie nie porwę, więc zrobię coś nieokazjalnego takiego na kawę,:) tylko rozmiarek podaj nic więcej , a o adres dopomnę się jak zrobię, a na komunię wystap w ubranku od profesjonalnej rękodziełniczki/ tak sie piszę?/ i wcale się nie wymiguje.:):) powiedz ,że sie zgadzasz:)))))))))))))) a  doła dzisiaj mam jak stąd do Polski :( a dopiero 5 dzień.
04 lutego 2015 21:53 / 2 osobom podoba się ten post
Ja stawiam na początki agorafobii. Zapewne wszystkie ją juz mamy. Stąd brak chęci wyjścia. Niektóre jeszcze się "miotają", ale powoli, powoli i one załapią wirusa. Przez kompa :)))))))))))))))))))))))
04 lutego 2015 21:53
WSTENGA

Właśnie czekam na pierwsze oferty ze świętami. Chcę się zorientować ile mogę "chieć" za te dni dodatkowo. Nie mam rozeznania bo to moje pierwsze tutaj.

Wielkanoc jest dodatkowo płatna? Bo ja usłyszałam, ze tylko BN.
04 lutego 2015 21:55
slonecznie

Wielkanoc jest dodatkowo płatna? Bo ja usłyszałam, ze tylko BN.

Jest bonus, mam to w umowie, ale myślę, ze i coś dodatkowego mi wskoczy. Tak się umawiałam tyle, że nie wiem ile mogę sobie zażyczyć.
04 lutego 2015 21:57 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

To zupełnie tak jak ja. Jestem panikara jakich mało. Jeśli tak się boisz to może jakimś rozwiązaniem byłoby przedłużenie pobytu o dwa tygodnie albo miesiąc  u tej babci u której teraz jesteś. Nie wiem tylko czy dasz radę jeszcze tak długo pościć. Na początku kwietnia powinny byc zlecenia z uwagi na święta. 

Planowałam tu przeczekac do Wielkanocy,ale rodzina postanowila nie przedłuzac z agencją umowy,bo za drogo dla nich....Tym sposobem jestem na wylocie.
04 lutego 2015 21:59 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Jest bonus, mam to w umowie, ale myślę, ze i coś dodatkowego mi wskoczy. Tak się umawiałam tyle, że nie wiem ile mogę sobie zażyczyć.

Życzę drugiej wypłaty:D
A tak zmieniając temat- czy któraś z was coś kiedyś wygrała w którąś z gier losowych jak totek? Nie pytam o duże sumy, bo wtedy by was tu nie było, ale np.: za 5 cyfr w totka jest jakieś 5 ty.zł. Udało się kiedyś komuś? Ja puszczam z moją dobrą koleżanką raz do roku i na razie lipa:(
04 lutego 2015 22:02 / 9 osobom podoba się ten post
Andrejko, kazda z nas, ktora sie odwazyla na prace tutaj jest jak bohaterka pozytywizmu:)
Jestesmy odwazne i jedyne w swoim rodzaju, podziwiam Was, nas i siebie!!!
04 lutego 2015 22:02
ivanilia40

Planowałam tu przeczekac do Wielkanocy,ale rodzina postanowila nie przedłuzac z agencją umowy,bo za drogo dla nich....Tym sposobem jestem na wylocie.

Ale masz też trochę czasu w zapasie. Dziewczyny piszą, że powoli się rusza, więc trzymam kciuki za nas obie byśmy długo nie czekały:)
Rozumiem, że nie chciałabyś zjeżdżać w ogóle, tak?
04 lutego 2015 22:03 / 6 osobom podoba się ten post
slonecznie

:(

Słonecznie! Podpinam się pod ten post ponieważ jest najkrótszy....h,ha,ha. Napisałaś, że jesteś osobą empatyczną. Sądzę, że większość z nas taka jest ponieważ empatia jest wpisana w to co robimy na codzień. Wierz mi jednak, że nikt tak nie uczy pięknie  asertywności jak nasi pdp i ich rodziny. Zawsze miałam problem i mam zresztą do tej pory z asertywnością ale dopiero w Niemczech nauczyłam się mówić prosto i wyraźnie nie. Trochę późno ale lepiej późno niż wcale. Myślisz o emigracji na stałe z Polski ponieważ nie widzisz w niej dla siebie przyszłości. No cóż, nie Ty pierwsza i nie ostatnia. Jesteś  młoda, wiele przed Tobą. Wyjedź wpierw, rozejrzyj się. Zobaczysz co zyskasz, a co stracisz. 
04 lutego 2015 22:03 / 5 osobom podoba się ten post
Moim zdaniem nie ma co panikowac na zapas.W drugiej polowie lutego zaczna powolutku pojawaić sie oferty ze swietami i sie wszystko unormuje.Było do przewidzenia ,że po NR będzie zastój-co roku tak jest a w tym roku dodatkowo weszła ustawa i się bałagan zrobił.Poczytajcie dzisiejsze oferty-zarobki nawet niższe przy wymaganiach np.dobry jezyk i prawko.Ale ja spokojna jestem -tej roboty nigdy dla nas nie zabraknie.Narazie się urlopuje a pod koniec lutego,na początku marca zacznę się spokojnie rozglądać i jak zawsze daję sobie góra tydzien na znalezienie:)
04 lutego 2015 22:05
slonecznie

Życzę drugiej wypłaty:D
A tak zmieniając temat- czy któraś z was coś kiedyś wygrała w którąś z gier losowych jak totek? Nie pytam o duże sumy, bo wtedy by was tu nie było, ale np.: za 5 cyfr w totka jest jakieś 5 ty.zł. Udało się kiedyś komuś? Ja puszczam z moją dobrą koleżanką raz do roku i na razie lipa:(

Ja wygrałam. Dawno temu w totolotka z jeszcze wtedy moim narzeczonym. Pojechaliśmy za to w podróż poślubną. Ale odtąd nic. Posucha ;(
04 lutego 2015 22:06 / 4 osobom podoba się ten post
slonecznie

Ale masz też trochę czasu w zapasie. Dziewczyny piszą, że powoli się rusza, więc trzymam kciuki za nas obie byśmy długo nie czekały:)
Rozumiem, że nie chciałabyś zjeżdżać w ogóle, tak?

Mnie najbardziej pasowałoby przejechanie do innej rodziny na 2 miesiące. Potem zrobie soebie długi urlop.
Mam nadzieję,że coś się ruszy bo inaczej,juz widzę się pod mostem..
04 lutego 2015 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Andrejko, kazda z nas, ktora sie odwazyla na prace tutaj jest jak bohaterka pozytywizmu:)
Jestesmy odwazne i jedyne w swoim rodzaju, podziwiam Was, nas i siebie!!!

Nooo
04 lutego 2015 22:09 / 3 osobom podoba się ten post
To chyba ostatnie stadium ;)))))) Ja na razie jestem na etapie silnej niechęci do wychodzenia z domu. Poczekam na kolejny etap ;)))))))))))))))