Ogrodnictwo

22 sierpnia 2015 12:53 / 5 osobom podoba się ten post
Pisałam,że bardzo lubię ogrody wiejskie z polskimi kwiatami.Takimi ,ktore długo stoją we flakonie i pachną.Rosną i rozmnazaja sie same z siebie,są piekne i wprowadzaja w stan nostalgii. A oto jeden z nich.

22 sierpnia 2015 16:57 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Pisałam,że bardzo lubię ogrody wiejskie z polskimi kwiatami.Takimi ,ktore długo stoją we flakonie i pachną.Rosną i rozmnazaja sie same z siebie,są piekne i wprowadzaja w stan nostalgii. A oto jeden z nich.

Piękne!
15 października 2015 22:14 / 5 osobom podoba się ten post
15 października 2015 22:28
mleczko1

o matko,leni to nie jest róża;);););)

A co to jest?
15 października 2015 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

A co to jest?

A co?
15 października 2015 22:50
Hortensje,przepiekne zresztą Mam 2 w ogrodzie, ale nie sa takie ładne.
15 października 2015 23:19
Ten czerwony kwiat to floks
16 października 2015 12:51 / 1 osobie podoba się ten post
Zapomniałam o tym topiku tyle czasu minęło. Wczoraj nie mogłam usnąc wieczorem to troche przekopałam forum.

Stara wisnia w ogrodzie.
16 października 2015 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
Troche wiosny jesienią tobie miły dać chcę.............................. tak to leciało
16 października 2015 13:04 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie nie wiem, bo jestem na wyjeżdzie.
16 października 2015 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

Byłam dzisiaj na zakupach i w Aldiku widziałam sadzonkę kiwi .... Miał juz ktoś z nią do czynienia i może wie jak ona wytrzymuje w naszym klimacie ? czy warto ją kupić i posadzić we własnym ogrodzie ? i jak o nią dbać?

28 listopada 2015 11:23 / 3 osobom podoba się ten post
Czeka mnie jeszcze pare mcy na wyjeździe ale wiosne, późną wiosnę i lato spędzę w domu . Taki mam plan a czas pokaże co z tego wyjdzie. W moim ogrodzie mam koronę cesarska ktora rozrosła sie w kępę skladającą sie z kilku cebul. Posadzone są w koszu zabezpieczyłam je przed gryzoniami. Mamy wprawdzie 2 koty ale one sa raczej takie co wolą  gotowca wciągnąc niż na łowy iść.
28 listopada 2015 16:07 / 2 osobom podoba się ten post
Witam.Jestem nowa na portalu,ogrodnictwo takze jest w kregu moich zainteresowan. Podchodze do tego profesjonalnie, najpierw zglebiam wiedze, po czym praktykuje. Chetnie zglebie wiedze,pozdrawiam milosnikow!
28 listopada 2015 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
Mamy tez w ogrodzie buk pospolity , aż sie boję jak wydorośleje. To potęzne drzewo z czerwono - brunatmymi lisciami. Jest rzadkością na naszym terenie.Wiosną , późna wiosna wymaga troche pracy. Jakies mszyce potrafia zaatakować liście i wtedy wygląda jak wata oblepiony. Pomaga oprysk jednorazowy preparatem na mszyce. Chyba trzeba bedzie go wyciąć dopoki nie trzeba zezwolenia załatwiac i płacić.Posadziliśmy go nie mysląc o rozbudowie domu. A teraz zbliżylismy sie niebezpiecznie do niego. A szkoda wielka szkoda. Tak wygladaja liście. Są bardzo dekoracyjne na tle innych zielonych.
30 stycznia 2016 06:36 / 7 osobom podoba się ten post
U mojej pdp jest roslina doniczkowa o nazwie " HOJA"  .  Mowia mi ,że to roslina , ktora posiadaja od 20 lat i nie kwitła . Ja sie za nia wzięłam i uwziełam. Opiekuje sie nią 2 mcy, stała w ogrodzie.  do domu zabrałam w obawie przed przymrozkami . Zakwitła he he dopiero jest jeden kwiatostan , ale zapowiada sie więcej