Ogrodnictwo

29 kwietnia 2016 19:05 / 4 osobom podoba się ten post
a to glicynia wprawdzie jeszcze bez kwiatów bo też troche póżniej kwitnie a liscie ma po kwitnieciu. Kwiatostan dochodzi do ok 30 cm. Pieknie kwitnie
29 kwietnia 2016 19:08 / 6 osobom podoba się ten post
29 kwietnia 2016 19:11 / 8 osobom podoba się ten post
Jeszcze musze posprzatac grabie , widły i szpadel. Dzisiaj bede dobrze spała . Lubie pracę w ogrodzoe. Jutro skoncze już jak pogoda pozwoli.
29 kwietnia 2016 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Jeszcze musze posprzatac grabie , widły i szpadel. Dzisiaj bede dobrze spała . Lubie pracę w ogrodzoe. Jutro skoncze już jak pogoda pozwoli.

Fajny ten Twoj ogrod ;))
30 kwietnia 2016 05:52 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Fajny ten Twoj ogrod ;))

Mnie sie podoba !!!! lubie "balagan" w ogrodzie. Nie znoszą grządek i rządków pełny luz. Rzucam cebulki i tam gdzie spadna tam sadzę. W ogrodzie mamy sporo mieszkańców jest jeż , ropuszki , ktore utrudniaja koszenie trawy. Trzeba najpier sprawdzić czy gdzieś nie czai* się , dopiero jechać kosiarka. Jest słowik w krzewie rózanym i inne ptaki mieszkaja. Na wierzbie z zgodzie mieszkaja 3 gatunki ptaków. A dzikie gołębie upatrzyły sobie brzozę i tam gniazdują. Jak uzbieram kasy, kupie od Geronimo domek z działką bo wieksza od naszej i zakopie się w robocie na amen* -))
30 kwietnia 2016 07:24 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Mnie sie podoba !!!! lubie "balagan" w ogrodzie. Nie znoszą grządek i rządków :-( pełny luz. Rzucam cebulki i tam gdzie spadna tam sadzę. W ogrodzie mamy sporo mieszkańców jest jeż , ropuszki , ktore utrudniaja koszenie trawy. Trzeba najpier sprawdzić czy gdzieś nie czai* się , dopiero jechać kosiarka. Jest słowik w krzewie rózanym i inne ptaki mieszkaja. Na wierzbie z zgodzie mieszkaja 3 gatunki ptaków. A dzikie gołębie upatrzyły sobie brzozę i tam gniazdują. Jak uzbieram kasy, kupie od Geronimo domek z działką bo wieksza od naszej i zakopie się w robocie na amen* -))

U mnie w ogrodzie zadomowiły się tej zimy wiewiórki :) Zaopatrzyłam je w orzechy i są do tej pory, chyba już zostaną :)
02 maja 2016 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

U mnie w ogrodzie zadomowiły się tej zimy wiewiórki :) Zaopatrzyłam je w orzechy i są do tej pory, chyba już zostaną :)

Prawde mowiac,moj ogrodek jest wielkosci chusteczki do nosa,ale za to przylatuja do mnie dziecioly.Wlasciwie do mnie nie...one tak na ziarno sie zasadzaja. I jez przylazi.A ten znowu kradnie kocia sucha karme,ktora wystawiam w ogrodzie ;) Wiewiorek u mnie nie ma.Szkoda. Fajne stworzonka.

No dobra,a teraz do meritum przechodze. Czy ktos wie,czy sie da hodowac w donicy baklazany? Mam tutaj spory balkon i moze bym cos?...
02 maja 2016 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Prawde mowiac,moj ogrodek jest wielkosci chusteczki do nosa,ale za to przylatuja do mnie dziecioly.Wlasciwie do mnie nie...one tak na ziarno sie zasadzaja. I jez przylazi.A ten znowu kradnie kocia sucha karme,ktora wystawiam w ogrodzie ;) Wiewiorek u mnie nie ma.Szkoda. Fajne stworzonka.

No dobra,a teraz do meritum przechodze. Czy ktos wie,czy sie da hodowac w donicy baklazany? Mam tutaj spory balkon i moze bym cos?...

Jak jest spory to go zjedz. Z czosnkiem i przyprawami panierowany w jajku i mące.
02 maja 2016 20:25
mleczkovoll40

Jak jest spory to go zjedz. Z czosnkiem i przyprawami panierowany w jajku i mące.

Ale ja najpierw chce sadzonke kupic  Nie wiem czy w donicy nie skarlowacieje czy inne cos. Stad moje pytanie. A zjesc zjem,zjem,lubie 
02 maja 2016 20:26 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ja też mam dzięcioły, dudki były, ale się wyniosły a tak poza tym, to kosy, szpaki (takie moje, które przeganiają, te dzikie :)) sikorki, oczywiście b.dużo wróbli i jeszcze wiele innych, ale nie wiem nawet jak się nazywają :) Nie słyszałam, aby ktoś hodował bakłażany w donicy, ale zawsze można eksperymentować :)
02 maja 2016 20:31 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ale ja najpierw chce sadzonke kupic :-) Nie wiem czy w donicy nie skarlowacieje czy inne cos. Stad moje pytanie. A zjesc zjem,zjem,lubie :lol2:

moze być w donicy ale musisz ja wkopac do ziemi. Owoce sa ciezkie więc musza na czymś lezeć, bo urwą sie razem z łodygą na ktorej rosną:)
02 maja 2016 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Ja też mam dzięcioły, dudki były, ale się wyniosły a tak poza tym, to kosy, szpaki (takie moje, które przeganiają, te dzikie :)) sikorki, oczywiście b.dużo wróbli i jeszcze wiele innych, ale nie wiem nawet jak się nazywają :) Nie słyszałam, aby ktoś hodował bakłażany w donicy, ale zawsze można eksperymentować :)

Widzę ,że tez jestes miłosniczka przyrody :) Pozdrawiam , bo ja też .
02 maja 2016 20:37 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Da się bakłażana wyhodowac w doniczce ,ale on lubi bardzo ciepło,tak samo jak papryka.Jak kupisz sadzonke to wcześniej jak koniec maja na dwór nie wystawiaj i potem tez na noc zabieraj az sie naprawde ciepło nie zrobi i noce tez  będa ciepłe.Normalnie w gruncie to tylko pod folia ,tak jak papryka.Przesadzania nie lubi i zimnej wody do podlewania nie lubi,pokojowa musi byc i odstała i nie lubi tez stania w przeciągu.Powinno sie udać.Kwitnie dopiero połowa czerwca /lipiec więć musisz się w cierpliwośc uzbroić:)Powodzenia:)
02 maja 2016 20:37 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

moze być w donicy ale musisz ja wkopac do ziemi. Owoce sa ciezkie więc musza na czymś lezeć, bo urwą sie razem z łodygą na ktorej rosną:)

Myslalam,zeby przywiazac do barierek...Poprobuje,zobaczymy jakie beda efekty,najwyzej sie nie uda ;)
02 maja 2016 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Da się bakłażana wyhodowac w doniczce ,ale on lubi bardzo ciepło,tak samo jak papryka.Jak kupisz sadzonke to wcześniej jak koniec maja na dwór nie wystawiaj i potem tez na noc zabieraj az sie naprawde ciepło nie zrobi i noce tez  będa ciepłe.Normalnie w gruncie to tylko pod folia ,tak jak papryka.Przesadzania nie lubi i zimnej wody do podlewania nie lubi,pokojowa musi byc i odstała i nie lubi tez stania w przeciągu.Powinno sie udać.Kwitnie dopiero połowa czerwca /lipiec więć musisz się w cierpliwośc uzbroić:)Powodzenia:)

O! Dzieki! Nie wiedzialam, bym wystawila na balkon i tyle. Ile to trzeba wiedzy miec...i woda taka,temperatura...Na bank bym zepsula