Ogrodnictwo

11 maja 2015 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
jezeli na rynku to kupuj takie z listkami,chociaz ci powiem ze nie ma reguly ja 2 razy kupilam przez internet mam chyba ze 2 z netto i rosna......zawsze mozesz te piekne sama rozmnozych i bedziesz miala wiecej...............mi sie udalo jedna ...........
11 maja 2015 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
Kupiłam 2 tygodnie temu i w domu m pięknie kwitnie ale ten przybytek za 2 tygodnie opuszczam i nie chce aby się zmarnowal -czyli rozumiem ,że obojętnie gdzie do ogrodu przesadze będzie ok- Ja tylko umiem kupować i nie wiem dlaczego  wdomu czy na tarasie wszystkie są ok a jak przesadze do ogrodu to kicha ,marnieją w oczach  -muszę poszukać przystojnego ogrodnika xD
11 maja 2015 20:30
W domku magnolia ,nie w D!Róż nie mamy wcale,ani jednej,ziemia u nas nieciekawa ,ale inne wszystko dobrze rośnie,choruja tylko jodełki koreańskie,od paru lat i nic im nie pomaga-sa na tym samym klombie ,od wschodu.A magnolia w zeszłym roku wsadzona.
11 maja 2015 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Kupiłam hibiskusa i narazie jest w domu ale będzie trzeba przesadzić -może wiesz w jakim towarzystwie ta róża najlepiej się czuje?

didusia, a jaki kolor kupiłas?
11 maja 2015 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

didusia, a jaki kolor kupiłas?

Żółty z piękną czerwienią w środku -pąkówbyło 8-9 cztery już zakwitły a pozostałe czekają na ogrodnika.
11 maja 2015 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Żółty z piękną czerwienią w środku -pąkówbyło 8-9 cztery już zakwitły a pozostałe czekają na ogrodnika.

Śliczny kwiat.Ja przywiozłam do domu sporo sadzonek z Zurichu mieszkałam w dzielnicy LEIMBACH to w większości domki z ogródkami.Wszyskie zmarzły którejś zimy a takie piekne były.Ale żółtej nie miałam i nie widziałam.Ja mam żółty oleander , tez przywiozłam z dalekiej podróży.
11 maja 2015 22:23 / 2 osobom podoba się ten post
Moje migdałki tak ślicznie kwitły - już drugi rok je mam i drugi rok nie widzę, jak kwitną. Mam jeszcze małą iskierkę nadziei, że nie przekwitną całkiem do mojego przyjazdu. W tle mój chrześniak ogrodu pilnuje:) Za migdałkami szopka, którą sobie tej zimy sprawiłam. 
12 maja 2015 18:32
to jest ta roza , o ktorej w jamis temacie juz pisalam
12 maja 2015 18:35 / 3 osobom podoba się ten post
leni

to jest ta roza , o ktorej w jamis temacie juz pisalam

o matko,leni to nie jest róża;);););)
12 maja 2015 18:38 / 2 osobom podoba się ten post
To jest to.
Zgadni?
12 maja 2015 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

To jest to.
Zgadni?

To jest piwonia drzewiasta.
12 maja 2015 18:43
nie mam zielonego pojecia co to jest, tutaj mowia, ze to jest ta Pfinkstrose8 wichura popraw prosze) i zapach ma tez rozy. Nie spotkalam wczesniej takiej rosliny i bardzo mi sie podoba
17 maja 2015 12:58 / 3 osobom podoba się ten post

17 maja 2015 13:01 / 4 osobom podoba się ten post
Wkleiłam tylko zdjęcie a chciałam dopisać ze będąc na spacerze z psem znalazłam grzyba jadalnego.Jadalny napewno.bo żyje mimo,że to było w poniedziałek po wyborach.
28 maja 2015 10:33
Byłam dzisiaj na zakupach i w Aldiku widziałam sadzonkę kiwi .... Miał juz ktoś z nią do czynienia i może wie jak ona wytrzymuje w naszym klimacie ? czy warto ją kupić i posadzić we własnym ogrodzie ? i jak o nią dbać?