Mam konto na Chomiku. Chciałabym sobie ściągnąć książki. Wiecie może jak do tego stosunkują się Niemcy? Nie mam ochoty narobić kłopotów sobie lub rodzinie dlatego może ktoś mnie oświeci?
Mam konto na Chomiku. Chciałabym sobie ściągnąć książki. Wiecie może jak do tego stosunkują się Niemcy? Nie mam ochoty narobić kłopotów sobie lub rodzinie dlatego może ktoś mnie oświeci?
jesli nie beda to ksiazki ( publikacje) zakazane to nie ma problemu
Zakazane w stylu Mein Kampf?
Co do pytania - ściągałam z chomikuj książki nie raz w Niemczech i nie było problemu. Chociaż tak z lekką obawą to zawsze robię. Niby nie jest to p2p, ale kto tam ich wie, kiedy zmienią zasady.
Nie wiem. Kiedyś, zanim się dowiedziałam, ze w Niemczech to nie ma żartów ze ściąganiem, ściągałam dużo audiobooków i książek. Filmów raczej nie, bo i tak mało oglądam. Później wyczytałam, że kary są za ściąganie programami p2p, tak z chomikuj, cy z innych stron raczej nie. Chociaż gdzieś tam wyczytałam, że ktoś ściągnął z chomikuj i kara przyszła, ale reszta użytkowników tamtego forum podawała to w wątpliwość. W każdym razie jak teraz ściągam, to unikam tytułów zagranicznych. Nie wiem, czy to różnica, ale sobie myślę, że jak zobaczą ściągnięcie Maleńczuka, to może im to nic nie powie:) Aha - abonament na ściąganie nie ma tutaj nic do rzeczy.
Ta dyskusja jest super. Ale macie przed sobą kompletne beztalencie komputerowe. Równie dobrze możecie po chińsku mnie oświecać. Nie mam pojęcia co to to p2p i jak to działa. Proszę więc łopatologicznie od mnie: jak se ściągniesz z chomika to kup worek cebuli bo posiedzisz, albo: baw się dobrze aż ci się transwer skończy.
Wszystko inne po kilku słowach mnie przerasta. Zwłaszcza jak kolega po "niemieckiemu" każe mi czytać :tanczy:
Mam zadanie czysto techniczne - wczoraj przyjechala moja zmienniczka. Ma laptopa, podałam jej klucz do WLAN. Połączyła się z siecią ale "tylko lokalnie" co skutkuje brakiem internetu...Gdzieś jest cos zablokowane...Gdzie??? I co??? Gdzie kliknąć, żeby to ustrojstwo zadzialało... Ma ktoś na to jakąś radę? Prosimy o pomoc :)
To znaczy jest połączenie, a nie ładują się strony?
Twój laptop rozumiem łączy się przez Wi-fi. Nie macie tam kabla LAN, żeby spróbowac czy laptop zmienniczki po kablu łączy?