Komputerowe SOS

19 czerwca 2015 15:35
margolcia

Na eksplorerze film "idzie" ale głosu nie ma

Może to być sterownik, musisz zajrzeć do menagera urządzeń i zobaczyć ,czy sterownik nie jest zaznaczony takim żółtym pytajnikiem.Ale najpierw sprawdż , czy głosu na kompie nie masz wyłączonego, najedż kursorem na ikonę głosnika na pasku zadań. Przez panel sterowania wejdź w ustawienia dźwięku i tam tez sprawdź. Czy oprócz tego coś się jeszcze dzieje z komputerem, strony w przeglądarce normalnie się otwierają?
19 czerwca 2015 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Może to być sterownik, musisz zajrzeć do menagera urządzeń i zobaczyć ,czy sterownik nie jest zaznaczony takim żółtym pytajnikiem.Ale najpierw sprawdż , czy głosu na kompie nie masz wyłączonego, najedż kursorem na ikonę głosnika na pasku zadań. Przez panel sterowania wejdź w ustawienia dźwięku i tam tez sprawdź. Czy oprócz tego coś się jeszcze dzieje z komputerem, strony w przeglądarce normalnie się otwierają?

Mam już Tina, dziekuje. Nie moglam wejsc na forum. Ja juz w tym lapku tak nagrzebane, ze aż dziw że on chodzi. 
19 czerwca 2015 17:01
margolcia

Na eksplorerze film "idzie" ale głosu nie ma

Chyba nauki pobierałysmy u jedego informatyka dzisiaj mało lapka nie rozebrałam nie było głosu. A okazało sie,że słuchawki były podłączone.Juz sie zdenerowałam a potem tyle radości miałam.Tak postawiłam na podstawce lapka,że słuchawki schowały sie pod.Taki drobiazg a jaka radość.
04 lipca 2015 20:15
Ja dzisiaj cały dzien pomocy wzywam
Tym razem sprawa dotyczy wtyczki flash player-pobieram a zainstalowac ni chu-chu.
Co jest grane?
04 lipca 2015 22:33
agama

Ja dzisiaj cały dzien pomocy wzywam :-)
Tym razem sprawa dotyczy wtyczki flash player-pobieram a zainstalowac ni chu-chu.
Co jest grane?

Aktualizujesz starą, czy chcesz całkiem nową zainstalować?. Może masz już starą wtyczkę na komputerze, to przedtem ją usuń.
Wyczyść kompa Ccleanerem, rejestr też.
Znalazłam coś w necie, może Ci się przyda.
https://helpx.adobe.com/pl/flash-player/kb/installation-problems-flash-player-windows.html
05 lipca 2015 11:47
tina 100%

Aktualizujesz starą, czy chcesz całkiem nową zainstalować?. Może masz już starą wtyczkę na komputerze, to przedtem ją usuń.
Wyczyść kompa Ccleanerem, rejestr też.
Znalazłam coś w necie, może Ci się przyda.
https://helpx.adobe.com/pl/flash-player/kb/installation-problems-flash-player-windows.html

Miałam nieaktualna więc chciałam zaktualizować-nie powiodło sie.Wywaliłam całkiem i chciałam od nowa i cztery litery-nie mam nic.
Dzieki za linka dobra kobieto Po obiadku zajrzę.
08 sierpnia 2015 17:38
Nie działają mi niektóre klawisze w laptopie (nie wiem,czy ma to znaczenie które).
Próbowałam w ustawieniach czcionki to "naprawić"...i nic..
Ktos cos wie,co może być powodem?
Wolałabym to załatwić bez rozkręcenia laptopa,bo potem po złożeniu wyjdzie mi samolot np....
A tak powaznie-nie mam nawet do tego narzędzi....
08 sierpnia 2015 18:08
basiaim

Nie działają mi niektóre klawisze w laptopie (nie wiem,czy ma to znaczenie które).
Próbowałam w ustawieniach czcionki to "naprawić"...i nic..
Ktos cos wie,co może być powodem?
Wolałabym to załatwić bez rozkręcenia laptopa,bo potem po złożeniu wyjdzie mi samolot np....
A tak powaznie-nie mam nawet do tego narzędzi....

Wylalas cos na klawiature??
08 sierpnia 2015 18:16
Mazury

Wylalas cos na klawiature??

Nic nie wylałam. Nic nad nim nie jadłam,co by nie nakruszyć...
08 sierpnia 2015 18:23
basiaim

Jaki system jest na nim zainstalowany???
08 sierpnia 2015 18:57 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Basia to trzeba cos powciskać żeby działało, wiem bo czasami mam tak,ale mi syn to naprawia :))
08 sierpnia 2015 19:05
Mazury

Jaki system jest na nim zainstalowany???

Windows 7
08 sierpnia 2015 19:06
agamor

Basia to trzeba cos powciskać żeby działało, wiem bo czasami mam tak,ale mi syn to naprawia :))

Ale co powciskac?
mogę nawet na nim  siąść ;)
08 sierpnia 2015 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Ale co powciskac?
mogę nawet na nim  siąść ;)

Nie musisz siadac:):) Wejdz do panela sterowania tam odszukaj przywracanie systemu .Cofnij komputer o kilka dni. Tz najmniej jak tylko sie da. Jesli to nie pomoze to byc moze jest jakies uszkodzenie mechaniczne w jednak bardzo watpie
08 sierpnia 2015 19:14 / 1 osobie podoba się ten post
Mazury

Nie musisz siadac:):) Wejdz do panela sterowania tam odszukaj przywracanie systemu .Cofnij komputer o kilka dni. Tz najmniej jak tylko sie da. Jesli to nie pomoze to byc moze jest jakies uszkodzenie mechaniczne w jednak bardzo watpie

Ok. Dzięki.
spróbuję wieczorem...tzn później...