Zmienniczki

26 września 2014 21:25 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Mam wykształcenie - mgr germanistyki:)
9 lat pracy w szkole, więc i doświadczenie w nauczaniu jest.

http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/937

http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/192

Tutaj są tematy o niemieckim, jakieś inne też może jeszcze są. Podawałam w nich dosyć dużo linków ze stronami do nauki. Coś tam też tłumaczyłam, ale to raczej dla początkujących. Trudniejsze zagadnienia to już ciężko na forum. No i po co, skoro właściwie wszystko można w necie znaleźć.

Jestes Skarbem Narodu Opiekunek.... loj boziu juz zagladam, sorki za brak pracy domowej czytaj: ze nie dowiedzialem sie o twoim wyksztalceniu.... zapytalem o wyksztalcenie poniewaz kiedys radzilem sie opiekunki z ''perfekcyjnym niemieckim'' ( taka ''ciocia dobra rada'') i idiote z siebie robilem bo blednie mnie uczyla. 

No ale tu mam pewnosc.
26 września 2014 21:26
greenandy

Tu juz kazdy wie ze do pani profesor Wichurry z kazdym pytaniem dotyczacym niem.można sie zwrocić.Teraz i ty wiesz PiotrzeDominiku.:-)

Jezu....Czuje sie jakbym jakas gafe walnal.... ;(

26 września 2014 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Czego sie boisz?
Konfrontacji?
Zawstydzenia i odrzucenia z tego powodu,że walczysz o godne warunki pracy?
Awantury?
Wyrzucenia cię z pracy?
Niedania ci nowego zlecenia?
Kwasnej atmosfery w pracy?
Strach to najbardziej niszczycielskie uczucie na świecie - odbiera ci wszystko - godność,prawo do samostanowienia, prawo do powiedzenia "nie". Strach zabija człowieczeństwo.
Przestań sie bać.
Po prostu przestań.

Masz rację, boję się bo zależy mi na pracy - mam zobowiązania. Ale teraz widzę, że nie mam racji, tylko sobie szkodzę.
Tak jak wcześniej napisałam, jutro kontaktuję się z firmą, bo tak dalej nie uciągnę, a mam być tu jeszcze 6 tygodni.
Naprawdę bardzo się cieszę, że mogę na Was liczyć.
26 września 2014 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
Nie martw się - w żadnym razie gafy nie walnąłeś. Po prostu kto jest dłużej na forum to wie, a teraz koleżanki tak się przekomarzają:)
26 września 2014 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
PiotrDominik

Jezu....Czuje sie jakbym jakas gafe walnal.... ;(

wichurra to niezwykle ciepla i pomocna dziewczyna...
26 września 2014 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
ANULA62

wichurra to niezwykle ciepla i pomocna dziewczyna...

Miło, że tak myślisz:)
Pomocna staram się być, ale nie jestem ciepłą osobą. Do mnie ludzie się długo przekonują i ze wzajemnością. 
26 września 2014 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Pomocna staram się być, ale nie jestem ciepłą osobą. Do mnie ludzie się długo przekonują i ze wzajemnością. 

wiem, wiem tez co pisze
26 września 2014 22:36
wichurra

Juz sie przekonałam,ale na poczatku byłas dla mnie:böse:)))
Poznałam to słówko od mojej ostatniej Pdp.-taka ja byłam:)I jeszcze jedno:sprachlos---Masakraaa!!!
26 września 2014 22:42 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Poznałam to słówko od mojej ostatniej Pdp.-taka ja byłam:)I jeszcze jedno:sprachlos---Masakraaa!!!

Taka byłam?:)
To nie pamiętam i przepraszam:)
27 września 2014 01:31 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Agama, masz na myśli jedzącą biegającą? Z R.? Jeśli tak, to nie przejmuj się, ja też za taką tam robiłam... :)))
27 września 2014 08:10 / 5 osobom podoba się ten post
NO i cieszy mnie fakt,że nie pomyliłam się do Was kobitki,jak ktoś się zwróci z problemem,czy czymkolwiek,to otrzyma i wsparcie,i dobre słowo,choć widać gołym okiem,która jest pomocna,podzieli się swoim doświadczeniem,nie boi się że jej coś ubędzie,a ty Wichurra powinnaś być na forum;Guru!!!!!!!!!!!,a kto mi zabroni tak myśleć?Oby takich osób nie zabrakło
27 września 2014 08:56 / 3 osobom podoba się ten post
:)
Co Ty - ja w tematach opiekuńczych mało się udzielam, bo i się nie znam, to co będę głos zabierała. Jest wiele doświadczonych dziewczyn, które się na tej pracy naprawdę znają.
Pomagam tam, gdzie umiem.
27 września 2014 09:12 / 3 osobom podoba się ten post
Każda ma konika,wazne zeby drugiej osobie nie dokładać,Ciebie miałam na myśli odnośnie języka,a inne dziewczyny mają inne talenty
27 września 2014 09:32 / 7 osobom podoba się ten post
Ja nie mam zadnych talentow,ot,pisze co tam mi do głowy wpadnie,i czasem komus sie nawet moj post spodoba.
27 września 2014 09:41 / 2 osobom podoba się ten post
Mnie się podoba:)Cenię sobie poczucie humoru w innych ludziach:)Jak się czasem zbiorę w sobie,to i ja coś śmiesznego napiszę;)