Jeśli chodzi o zaniedbania higieniczne - opisałam sytuację córce, która na wyraźną prośbę podopiecznej zdecydowała się nie rezygnować ze współpracy ze zmienniczką.
Jeśli chodzi o zaniedbania higieniczne - opisałam sytuację córce, która na wyraźną prośbę podopiecznej zdecydowała się nie rezygnować ze współpracy ze zmienniczką.
Pokaż stan PDP lekarzowi przy najbliższej wizycie. On wytłumaczy córce do czego to może doprowadzić. Pewnie córka obawia się, że nie znajdzie opiekunki na jej miejsce. jak sama wiesz miejsc jest więcej niż pań chetnych wyjechać, a stan PDP nie należy do lekkich.
masz racje przesadzam - przepraszam..... tymbardziej ze inni siedza za grosze, rypia cale dnie, zarywaja nocki( owszem na wlasne zyczenie), no nic potrzeba nam takich jak ty - wtedy bedziemy do niemiec przyjezdzali tylko po kaske i spowrotem do PL :)
Pokaż stan PDP lekarzowi przy najbliższej wizycie. On wytłumaczy córce do czego to może doprowadzić. Pewnie córka obawia się, że nie znajdzie opiekunki na jej miejsce. jak sama wiesz miejsc jest więcej niż pań chetnych wyjechać, a stan PDP nie należy do lekkich.
Mialem podobny przypadek, ale w moim to corka PDP trzesla gaciami, ze jak wyda sie do lekarza jaka rana powstala z zaniedbania to odrazu powiedziala, ze ani mowy nie ma o lekarzu.... pozniej tlumaczyla sie ze tu w DE sa wysokie kary gdy opiekun prawny zaniedba PDP i tego sie bala.
Ja niestety troche cham jestem i nie interesowalo mnie to czym ona sie martwi, sam zadzwonilem po lekarza... a corka dostala reprymende na zas.
Będę więc rozmawiała po raz kolejny z córką PDP. Dziękuję Wam za wyklarowanie mi sytuacji. Miałam wątpliwości. Dalej mam.
No właśnie nie. Podopieczna nie wymaga większych zabiegów, jest pogodna, zupełnie sprawna umysłowo nie licząc stanów lękowych i nerwicy natręctw. Ma problemy ruchowe ale nie wymaga transferów i ma lekką inkontynencję. Jest internet, country flat, wydatki na zakupy nieograniczone, niewiele pracy, nikt nie sprawdza, nie kontroluje (sytuację utrudnia fakt, że rodzina pojawia się okazjonalnie, wszyscy mieszkają bardzo daleko). Stykałam się z dziewczynami na o wiele gorszych stellach. Po prostu rodzina nie chce ingerować w decyzje Mamy z czym się nie zgadzam.
Dziękuję Wam raz jeszcze. Rozjaśniłyście mi w głowie.
Czy tylko ja mam wrażenie, że Kornelius znów nam sie sklonował?
Nie tylko Ty , tyle , że mi się nicki pomyliły z " Opiekunem " -:)))))))
Nie tylko Ty , tyle , że mi się nicki pomyliły z " Opiekunem " -:)))))))