Margolcia greenandy :)
Margolcia greenandy :)
Aaaaa widzisz, nie wiedzialam, ja juz mam, znalazłam. Ufffffff chyba pojade na ten urlop.
Bosko
Bede w domu Siwa, moze jeszcze Enzo sie przytelepie, bo gdzies tu kolo mnie w okolicy bedzie, zrobimy sobie babskie posiedzenie, a co? I wszystkie trzy, wolne jak ptice, ha ha ha ! Wieczne dziewice!
Margolcia mow za siebie,dziewico nad dziewicami,ale jak obiecalam,pezytelepie sie.
Bede w domu Siwa, moze jeszcze Enzo sie przytelepie, bo gdzies tu kolo mnie w okolicy bedzie, zrobimy sobie babskie posiedzenie, a co? I wszystkie trzy, wolne jak ptice, ha ha ha ! Wieczne dziewice!
Już się wszystko w kotle załatwiania wymieszało, papiery kursują w obie strony i chyba mogę spokojnie powiedzieć Wam gdzie jadę.
Otóż zmieniam naszą Magdalenę w Bielefeld i już się cieszę że poznam kolejną wspaniałą osobę w realnym świecie :) Osobiście znaczy się, bo na skype już rozmawiałyśmy nie raz i nie dwa i od razu widać że to jest dziewczyna której nie można nie polubić!
A co do pracy - będę pisać o niej jak już się znajdę na miejscu, choć nie wiem czy będzie potrzeba. Mam bowiem nadzieję że poradzę sobie bez problemu (co daj Boże) i opisy będą dotyczyć moich obserwacji ze spacerów, zdjęć i tym podobnych :)))
Zastanawiałam sie gdzie napisac ale tu mi to chyba najepiej pasuje!! Jade na zastepstwo na miesiac i mampytanie kuka wodna bo mi sie cos nie podoba kochani aparat tlenowy co mozemy przy nim robic? Opiekunka ktora tam jest wymienia wode juz z nerwow zapomniala co ile nie lubie robic czegos co nie wiem co z czym sie je ale to mysle sobie ze pflegedint lub pielegniarka powinna prawda czy sie myle ,no i znowu przerwa kurcze dziewczyny same robia pod gorke ,pani mi powiedziała nie ma mi nie potrzeba,ja wychodze jak chce wieczorkiem na spacer ech sama nie wiem doswadczenie nowe dla mnie ale wiele niejasnosci znowu !! Wiec prosze o to najwazniejsze powieccie mi moge wymieniac wote przy aparacie tlenowym to nie jest zwykła woda!!
Zastanawiałam sie gdzie napisac ale tu mi to chyba najepiej pasuje!! Jade na zastepstwo na miesiac i mampytanie kuka wodna bo mi sie cos nie podoba kochani aparat tlenowy co mozemy przy nim robic? Opiekunka ktora tam jest wymienia wode juz z nerwow zapomniala co ile nie lubie robic czegos co nie wiem co z czym sie je ale to mysle sobie ze pflegedint lub pielegniarka powinna prawda czy sie myle ,no i znowu przerwa kurcze dziewczyny same robia pod gorke ,pani mi powiedziała nie ma mi nie potrzeba,ja wychodze jak chce wieczorkiem na spacer ech sama nie wiem doswadczenie nowe dla mnie ale wiele niejasnosci znowu !! Wiec prosze o to najwazniejsze powieccie mi moge wymieniac wote przy aparacie tlenowym to nie jest zwykła woda!!
Obsługa aparatu to bardzo prosta czynność,nie trzeba żadnych umiejętności, dolac wode każdy umie ,wiem co mówię bo miałam .Nie ma co się bać,:)
Chory w różnych porach potrzebuje tlenu,więc pielęgniarka musiałaby siedzieć cały dzień.
Ja jestem zwyklą opiekunką Betreuerin -jestem nie Pflegerin , a to jest ogromna roznica , nie podejmuję sie rzeczy na które nie posiadam uprawnien ! Zabezpieczam tym samym siebie - ,ale wolny wybór ,