Zmienniczki

23 listopada 2013 23:50
Asik

Nie...Hogata...jeśli wspanialych ludzi spotykam...to w praca nie ma wpływu na nasze relacje :) Wręcz przeciwnie. 

Ja mimo wszystko,wole nie laczyc pracy,inaczej,nie chcialabym zmienniczki-przyjaciolki:) Doslownie:)
24 listopada 2013 10:34
hogata76

Ja mimo wszystko,wole nie laczyc pracy,inaczej,nie chcialabym zmienniczki-przyjaciolki:) Doslownie:)

Czemu?Ja bym, chciała...bo póki co to lepiej nie mówić.......
24 listopada 2013 11:16 / 2 osobom podoba się ten post
Też chciałoby sie zmieniac z przyjaciółką,toż to komfort.Zaufanie i szczerość.A i przegiąć coś można.
24 listopada 2013 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Czemu?Ja bym, chciała...bo póki co to lepiej nie mówić.......

Kazdy ma inne zdanie.
Ja uwazam wlasnie tak:) Moze Ci sie uda:?
24 listopada 2013 11:53
hogata76

Kazdy ma inne zdanie.
Ja uwazam wlasnie tak:) Moze Ci sie uda:?

Myślisz ,że doczekam ?????No,nie wiem ,nie wiem.........Od poprzedniej niedzieli mam wku*wa jak stąd na Księżyc.......Ale choćby"skały srały" zjeżdżam na święta do domu-nie będe 4rok z rzędu doginać!!!!!Nie ma opcji!!!!!
24 listopada 2013 11:59
kasia63

Myślisz ,że doczekam ?????No,nie wiem ,nie wiem.........Od poprzedniej niedzieli mam wku*wa jak stąd na Księżyc.......Ale choćby"skały srały" zjeżdżam na święta do domu-nie będe 4rok z rzędu doginać!!!!!Nie ma opcji!!!!!

I co myslisz ze taka przyjaciolka,byla by taka ulegla?Nie,a jesli nawet,to w koncu bylby Kwas.Kasienko moja Kochana,w d...e mij i do domu jedz,nie mozna tak.
Pan J tez by chcial w koncu swieta spedzic ze swoja malzonka:)
24 listopada 2013 12:08
hogata76

I co myslisz ze taka przyjaciolka,byla by taka ulegla?Nie,a jesli nawet,to w koncu bylby Kwas.Kasienko moja Kochana,w d...e mij i do domu jedz,nie mozna tak.
Pan J tez by chcial w koncu swieta spedzic ze swoja malzonka:)

Nie o to chodzi!!!!nie będe sie rozpisywac,bo jeszcze nie wiem jak się ta sytuacja rozwiąże.Nie ma mowy o jakies "uległosci" tylko o tym ,że jak się jest na szteli we dwie to nalezy sie liczyć z druga osobą.No i musi byc sprawiedliwie-skoro ja bylam w zeszłym roku w BN to komu teraz wypada?????Chyba logiczne?Oczywiście ,że jade do domu:)
24 listopada 2013 12:18
kasia63

Nie o to chodzi!!!!nie będe sie rozpisywac,bo jeszcze nie wiem jak się ta sytuacja rozwiąże.Nie ma mowy o jakies "uległosci" tylko o tym ,że jak się jest na szteli we dwie to nalezy sie liczyć z druga osobą.No i musi byc sprawiedliwie-skoro ja bylam w zeszłym roku w BN to komu teraz wypada?????Chyba logiczne?Oczywiście ,że jade do domu:)

Dokladnie Kasiu,trzeba sprawiedliwie sie dzielic praca i swietami.
Ja powiem szczerze,wynika to tez z mojego wygodnictwa.Dlatego nie chce miec stalej zmienniczki,nie chcialabym miec zmienniczki przyjaciolki,bo ja chce swieta wszyskie spedzac w domu i byloby mi przykro ze moja przyjaciolka zmienniczka musi siedziec w DE  w swieta:(A Jej tez by bylo przykro ,ze ja musze siedziec w swieta w DE.
To jest powod,nie jestem swinia,ale troche jestem wygodna:)
Teraz mnie rozumiesz? Inaczej tego nie jestem w stanie wytlumaczyc,gorzko to brzmi,ale uczciwie:)
24 listopada 2013 12:20
Hogata-ale taka nasza praca i uczciwa zmieniczka wie, że jak Ty w tym roku ,to ona w nastepnym-uczciwa powtórzę!!!!!Ide obiadowac i na przerwe ,do potem Opiekunkowo:)
24 listopada 2013 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Hogata-ale taka nasza praca i uczciwa zmieniczka wie, że jak Ty w tym roku ,to ona w nastepnym-uczciwa powtórzę!!!!!Ide obiadowac i na przerwe ,do potem Opiekunkowo:)

Kasia,ja o niebie Ty o chlebie-ajajajajajajajaj i tak Cie Kocham:D:D:D:D:D
24 listopada 2013 13:56
Benita

A moja zmienniczka na imię ma Andrea. Mam nadzieję, ze cokolwiek ma z naszej forumowej Andrejki. Jest węgierką. Rozmawiałyśmy już na Skaypie. Miła dziewczyna - tylko po polsku nie mówi i ściągę musiałam napisać po niemiecku.
Poznamy się 29.XI i będziemy całą dobę razem. Ja mam nadzieję na dobrą współpracę. Jestem tu długo i jestem zmęczona, więc z radością i wdzięcznością przekażę swoje obowiązki. Przez 2 miesiące będę leżeć do góry brzuchem i myśleć tylko o sobie i mojej Rodzince.

Ciekawa jestem tylko, czy opiekunka z innego kraju niż nasz, otrzymuje podobne wynagrodzenie?

24 listopada 2013 13:58
Przy robieniu dzieci też nie?
24 listopada 2013 14:02
Asik

Moja kochana ! A co chcesz od dzieci? Dzieci to najwdzięczniejszy obiekt :) Widzisz jak toto dorasta, wzrasta, podrasta, ...i  uczy ciebie patrzec na coś z tego punktu, o ktorym zapomniałaś ze jest :) Dziecko w swojej szczerosci powie ci prawde która owinęłaś z wiekiem w woal...zdejmie maskę którą nałożyłaś żeby czuc sie bezpieczna (?) Mówi sie że dziecko sie uczy....nie...jest odwrotnie to nas dzieci uczą :) Same o tym nie wiedząc....

Tak, kochajmy swoje dzieci, bo nikt inny, tylko właśnie one na stare lata wybiorą nam dom starców. To nie moje, to cytat.
24 listopada 2013 14:34 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Tak, kochajmy swoje dzieci, bo nikt inny, tylko właśnie one na stare lata wybiorą nam dom starców. To nie moje, to cytat.

Rodzimy, kochamy, wychowujemy nasze dzieci dla innych :) - tak mówial moja babcia mojej mamie a mama mi...
24 listopada 2013 14:36 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Rodzimy, kochamy, wychowujemy nasze dzieci dla innych :) - tak mówial moja babcia mojej mamie a mama mi...

A Ty nie jestes jakas moja kuzynka?Bo mi to samo mowily i babcia i mama:)