Wielkopolska

24 lutego 2014 19:31
Witaj Ola:)
23 marca 2014 16:23
Witam :) Jestem z Kalisza, dlatego pozwoliłam sobie wysłać zaproszenia do grona znajomych paru osobom, jeśli będą odrzucone zrozumiem, nic na siłę.
W chwili obecnej jestem na ukonczeniu Opiekuna Medycznego, w maju egzaminy, pracowałam w DPSie u nas w Kaliszu, teraz zajmuję się panem po 3 udarach ale nie ukrywam... ucze sie niemieckiego ile sie da (sama bo kasy brak i żal) i chciałabym już w lipcu wyjechać.
No to w sumie tyle o mnie na dzien dobry :)
23 marca 2014 16:24
nomka

Witam :) Jestem z Kalisza, dlatego pozwoliłam sobie wysłać zaproszenia do grona znajomych paru osobom, jeśli będą odrzucone zrozumiem, nic na siłę.
W chwili obecnej jestem na ukonczeniu Opiekuna Medycznego, w maju egzaminy, pracowałam w DPSie u nas w Kaliszu, teraz zajmuję się panem po 3 udarach ale nie ukrywam... ucze sie niemieckiego ile sie da (sama bo kasy brak i żal) i chciałabym już w lipcu wyjechać.

Witaj,super kolejna wielkopolanka nam doszła:)
23 marca 2014 16:29
Hej hej :)
A pracuje któraś z Was w Dolnej Saksonii? Bo ja najbardziej chciałabym do Oldenburga lub Osnabrucka wyjechac (najlepiej to Bramsche bo tam moja przyjaciółka mieszka ale to mała mieścinka), moja mama sie w Oldenburgu urodziła wiec wycieczka senstymentalna przy okazji :)
23 marca 2014 16:34
nomka

A pracuje któraś z Was w Dolnej Saksonii? Bo ja najbardziej chciałabym do Oldenburga lub Osnabrucka wyjechac (najlepiej to Bramsche bo tam moja przyjaciółka mieszka ale to mała mieścinka), moja mama sie w Oldenburgu urodziła wiec wycieczka senstymentalna przy okazji :)

Jeśli poszukasz sobie pracę na własną ręke to napewno znajdziesz tam gdzie chcesz.
Agencje wysyłają tam gdzie jest praca,ale pytaj.
A może przyjaciółka by się rozglądneła za pracą dla ciebie,jak tam mieszka to napewno będzie jej łatwiej niż tobie.
23 marca 2014 16:34
nomka

Jestem jeszcze 10 dni 15 km od Oldenburga:) Pozdrawiam
23 marca 2014 16:51
Języka najszybciej się tutaj nauczysz.Dobrze że w domu robisz coś w tym kierunku sama,jak masz możliwość osłuchaj się z językiem w radiu albo tv.
23 marca 2014 16:54
To wiem, że sobie już na miejscu z jezykiem dam rade, jedyne co mnie martwi to weryfikacja telefoniczna ;)
23 marca 2014 20:39
nomka

Witaj krajanko,
przymuję Cię do naszego grona Wielkopolanek.
Kombinujesz dobrze, ucz się pilnie języka i koło maja zacznij aplikować,
do lipca coś wpadnie , firmy będą szukały na zastępstwa wakacyjne.
23 marca 2014 20:45
Miło mi :) dziekuje za rade
24 marca 2014 07:18
Serdecznie witam nowe wielkopolanki rozgoście się dziewczyny i piszcie bo ja raczej niepiśmienna i nieśmiała jestem,trudno przychodzi mi cokolwiek napisać ale czytać posty lubię.I jak ktoś zapyta też odpowiem w miarę możliwości.Miłego pięknego dzionka życzę Wam.
24 marca 2014 11:41
Nooooo więc wybrałam firmę z którą chciałabym nawiązać współpracę, nie ukrywam, ze Wasze opinie tutaj miały duze znaczenie, i choć jest to firma z Wrocławia (a mam bliżej w Ostrowie przecież) to wydają się konkretni, zobaczymy, wysłałam im dziś formularz zgłoszeniowy ale weryfka języka jak dam cynka, ze jestem gotowa i już po egzaminach będę. Teraz jak zrobiłam kolejny krok to znów będę mysleć o tym cały czas... na szczęscie juz niedługo egzaminy i to one mnie troszkę o jeżenie sie włosa na głowie przyprawiają bo są... z lekka chore... zupełnie czego innego sie uczymy w szkole niż jak pracowałam jaklo opiekun w dps i tu pułapka dla mnie bo wiele rzeczy chcę robić odruchowo a tu jakieś dziwaczne wymogi :o ale ja inteligentna bestia to moze dam rade :D!
kristino wysłałam zaproszenie i dopiero jak poszłam do Ciebie na profil zauwazylam, ze Ty sasiadka :))
24 marca 2014 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
kristina

Serdecznie witam nowe wielkopolanki rozgoście się dziewczyny i piszcie bo ja raczej niepiśmienna i nieśmiała jestem,trudno przychodzi mi cokolwiek napisać ale czytać posty lubię.I jak ktoś zapyta też odpowiem w miarę możliwości.Miłego pięknego dzionka życzę Wam.

Ladnie ty niesmiała ha,ha ,haa   !!!!!!!!!!!!!. Ja również witam nowe.
25 marca 2014 07:20
Witaj Grażka ja naprawde taka jestem ale od czasu do czasu coś tu skrobnę jeśli mi temat na rękę .Trochę rano czytam ale to za mało by się wypowiadać w dzień nie mam czasu a wieczorkiem wieczorne rozmowy. Do Nomki z Kalisza miło mi Cię poznać jest tu na forum parę dziewczyn z Kalisza wejdz w tym dziale na profile.Nomka jesteś młoda jak już będziesz zdecydowana wyjechać to tylko na umowę o pracę.I ucz się niemca,zapisz się na kurs bo samemu od początku uczyć się jest trudno,chyba że miałaś w szkole niemiecki.Powodzenia i serdecznie pozdrawiam.
25 marca 2014 09:52 / 1 osobie podoba się ten post
kristino :) ucze sie sama ale zamierzam prywatne lekcje wziąć indywidualnie, chyba najlepsze wyjscie, tym bardziej, ze mam niezłą ofertę 20zł/h. No na czarno to nigdzie nie pojadę, nie ma zmiłuj.... zastanawiam się czy jak już się ogarnę to nie lepiej mi wyjdzie działalność załozyć? Bo na zlecenie to jest lipa troche