17 lipca 2013 06:56 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun_JanuszNo właśnie to samo mam na myśli. W ten ich celibat to nie wierzę. Ogólnie jak was teraz poczytałem, to... nie żenię się!
Janusz, ja juz kiedys cytowalam takie stare powiedzonko, " na wszelki wypadek, Pan Bog dal ksiedzu jajka".
Ja nie wiem co wstrzymuje kosciol do zniesienia celibatu, po tych wszystkich aferach z udzialem ksiezy, tym bardziej, ze pierwszy z brzegu Kowalski- katolik jest jak najbardziej za zniesieniem, twierdzi wrecz, ze nie oslabilo by to jego wiary, gdyby ksieza zakladali rodziny i zyli w zwiazkach malzenskich, dajac tym samym przyklad innym
Te cale klepanie o zyciu poczetym juz zaraz po zaplodnieniu........jak ma sie do sytuacji, kiedy rodzi sie dzieciatko np w 6 miesiacu ciazy i umiera a ksiadz twierdzi, ze to nie czlowiek i nie chce udzielic ostatniego sakramentu !!!!!! Ja bylam swiadkiem takiej odmowy !!!
Moglabym tu opisac kilka przykladow, ktore pomogly mi podjac decyzje o nie uczestniczeniu w mszy sw co niedziele, ale po co? To nie ten temat.
Ale zeby bylo na temat, to Januszu, zen sie prosze, dlaczego masz miec lepiej od nas?
Ja Tobie juz zycze szczesliwego i udanego pozycia malzenskiego !!!!