Maja,super link.Takie sa potrzebne na forum.Tez dzieki.
Maja,super link.Takie sa potrzebne na forum.Tez dzieki.
Jest jeszcze książka "Opiekun medyczny w praktyce" w jakiejś księgarni internetowej można przez kilka dni poczytać a dopiero później zdecydować czy chcesz kupić. Jak znajde link to wkleje, też dobra .
Dzięki Mleczko :)
Poniewaz nie miałam okazji pracowac z wyciagiem to troszkę chciałam się podszkolić I wiecie co? Wcale mi się to nie podoba.Fakt-nie trzeba własnych sił używac,ale jak nałożyc te szelki chcąc przennieść z wózka na łóżko? Zostawić je pod pacjentem i znowu zapiąć? Zdecydowanie wolę pracować tak jak to było w hospicjum-parami.
Własnie sie dowiedziałam,że wyciag bedzie za 4 tyg!!!
Poniewaz nie miałam okazji pracowac z wyciagiem to troszkę chciałam się podszkolić I wiecie co? Wcale mi się to nie podoba.Fakt-nie trzeba własnych sił używac,ale jak nałożyc te szelki chcąc przennieść z wózka na łóżko? Zostawić je pod pacjentem i znowu zapiąć? Zdecydowanie wolę pracować tak jak to było w hospicjum-parami.
Już obejrzałam i nadal mi nie podchodzi.Kombinuję jak sobie to usprawnić.Mnie się wydaje,że chyba oboje jestesmy jeszcze za bardzo spięci i dlatego tak wychodzi.Zadna technika przenoszenia sie nie sprawdza.Dopóki jestem w bezpiecznej oddległości wszystko gra,jak trzymam już swoje ręce na plecach Pdp i zaczynam liczyć to autentycznie czuje jakby mu nagle kilogramów przybywało a mnie sił nie starczało:)
ciekawe czy na czas oczekiwania na sprzęt mogłby przychodzić ktos z Pfl na czas transferu?
Wiecie coś na ten temat?
Po kilkunastu latach stania za stołem wiek mojego kręgosłupa przewyższa wiek metrykalny i nie chce mu sprawiac kłopotów:)