Mamuela52: A nie masz tam kontaktu z kims innym z rodziny, dzieci, czy ktos, moze dadza rade przekonac? Jak nie - to oczywiscie z Pflegedienst, moze kontakt do lekarza?
Kruszynka1964 - poszukaj na youtube.com filmikow, na 100 % sa.
Mamuela52: A nie masz tam kontaktu z kims innym z rodziny, dzieci, czy ktos, moze dadza rade przekonac? Jak nie - to oczywiscie z Pflegedienst, moze kontakt do lekarza?
Kruszynka1964 - poszukaj na youtube.com filmikow, na 100 % sa.
Tak mam nawet wczoraj z stnowa romawilismy ,ona tez w Altenhajm pracuje i nic sprubuje z corka jeszcze moze sie sie uda, a jak nie to powiem ze odchodze nie bede patrzyc jak sie meczy biedulek to moze tez najszybcij poskutkuje!!! DZieki Emilia
Kasiu nie mam wątpliwości, że postąpiłaś słusznie. Nie warto kosztem zdrowia udowadniać, że dam radę.
Jeżeli chodzi o transfer mojego stukilowego Dr mi pomagała ta deska do transferu. Deska plus jego minimalna pomoc plus odrobina mojego sprytu dawała transfer bez obciążenia kręgosłupa.
A co tj za deseczka
Kasiu nie mam wątpliwości, że postąpiłaś słusznie. Nie warto kosztem zdrowia udowadniać, że dam radę.
Jeżeli chodzi o transfer mojego stukilowego Dr mi pomagała ta deska do transferu. Deska plus jego minimalna pomoc plus odrobina mojego sprytu dawała transfer bez obciążenia kręgosłupa.
Nie mialam do czynienia z deseczka, mozesz podac wiecej informacji, moze jakis link.
Dziekuje Nomka, spodziewalam sie czegos bardziej spektakularnego, chlopak sporo sil zuzyl na przemieszczenie sie.
W przypadku calkowicie bezwladnej osoby raczej nie zda egzaminu, pozostaje lift.
Ja mojego sparalizowanego od szyi w dół transportuję, tutaj to fakt, nameczył się bo robił to samodzielnie ale ja tego mojego ściskam kolanami jego kolana, przechylam go na siebi i on sie wtula na misia a ja go tylko łapie za portki i zsuwam na łóżko, jest ok